Duurzaam is een kwestie van definities en rekenwerk - Onderzoek melk versus plantaardige drinks kritisch bekeken - Foodlog

Op Foodlog ontstond discussie over onderzoek waaruit zou blijken dat echte melk duurzamer is dan plantaardige melkanalogen. Marijn Raeven zag de discussie op X en hier aan en vond het tijd om te laten zien dat je producten duurzaam kunt rekenen. Duurzaamheid is immers een kwestie van definiëren en getallen construeren.

Deel dit topic

Reacties

+3
Nevergiveup
Er zijn veel meer variabelen , en hoe worden ze geteld.

Door evolutie is een perfecte nutriënten kringloop tussen dieren en planten ontstaan.

We kunnen van alles onderzoeken ,wat eten dieren , waarop groeit een plant maar we weten feitelijk weinig.

Vroeger is uit armoede een mini agrowereldje onstaan met een varken , paar kipjes een koe en een moestuin , dit was de manier om verzekerd te zijn van eten , zonder einde. Aan deze praktische duur test gaat geen enkel theoretische benadering verandering in brengen. In nederland gaan ze de boeren decimeren ,binnen 50 jaar zijn we afhankelijk van import voedsel en komen ze er achter dat het zeer Dom was
Polder
@Nevergiveup inderdaad binnen 1 generatie. Misschien wel eerder dan we denken komen er bakken met subsidie om de boer zijn ding te doen.
Polder
@Nevergiveup inderdaad binnen 1 generatie. Misschien wel eerder dan we denken komen er bakken met subsidie om de boer zijn ding te doen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , duurzaam , foodlog en duurzaamheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0