'Melk qua optimale voedingswaarde duurzamer dan alternatieven'

Wie gaat voor een optimale voedingswaarde, kan wat betreft carbon footprint beter voor melk kiezen dan voor veel alternatieven. Sojadrank is hierop soms een uitzondering. De lagere footprint van melk komt doordat voor dezelfde voedingswaarde meer plantaardige drank moet worden geconsumeerd.

Deel dit topic

Reacties

+2
Erik1979..
Het frappante vind ik dat je voor soya halve regenwouden aan het kappen bent en de rest producten nog even om moet laten zetten door dieren omdat de mens dat niet kan. En dan ook nog meegerekend dat grote delen van de wereld alleen gras geteeld kan worden of minder waardige producten die alleen voor veevoer gebruikt kan worden is de keuze voor mensen met een beetje nuchter verstand niet zo moeilijk. Gelukkig denkt maar een paar procent van de maar 500.000.000 Europeanen niet goed na en zijn er miljarden die gewoon gezond voedsel willen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en carbon geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN