NOS Met het Oog op Morgen: Marije Klever over de mestcrisis en de afbouw van derogatie NAJK


Vanaf minuut 28:20. Waarom afbouw drijfmestgift op grasland verordenen en extra kunstmest toestaan?

Bron

Deel dit topic

Reacties

+2
Bennie Stevelink
Quote:
Waarom afbouw drijfmestgift op grasland verordenen en extra kunstmest toestaan?

Om Nederland te dwingen de veestapel in te krimpen. Daarom is iedere poging een nieuwe derogatie te krijgen verspilde moeite.
+18
Nevergiveup
@Bennie Stevelink met U gaan we de "oorlog" niet winnen dat is wel duidelijk.
cornelissen
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Om Nederland te dwingen de veestapel in te krimpen.

Ik weet het ook allemaal niet meer. S.van Keimpema is rond 2014-2015 naar Brussel geweest en heeft toen gesproken met de nitraatcommissie en daar heeft ze hier ten lande verslag van uitgebracht in een aantal openbare vergaderingen. De nitraatcommissie hechte sterk aan grondgebondenheid was daar het antwoord.
Lto had daar geen boodschap aan,want iedereen moest de kans hebben om uit te breiden, met of zonder grond en mestafzet. En lto ,bij monde van K. Romijn wist het allemaal.
Zou de huidige "ellende" geen reactie zijn op beter weten van LTO.? Zeg jij het maar.
+2
familie pelle
@cornelissen
Quote:
. En lto ,bij monde van K. Romijn wist het allemaal.

Je vergeet dat hij er ook nog een lintje voor kreeg……😅
Hans van Bergen
@Bennie Stevelink jij bent nog nooit in brussel geweest en hebt ook nog nooit daar niemand gesproken dus beter je mond houden
Leo,s vriend
@Hans van Bergen Toch denk ik dat hij gelijk heeft. Het is de gunfactor die we missen.
+2
Kars
@Leo,s vriend want we dragen meer euries af dan we ontvangen. Daag met die gunst
+5
matt
@Leo,s vriend het is toch gewoon een een tweetje,met de nederlandse staat.
Dat we de veestapel in moeten krimpen van brussel.

Bv van der wal die loog,dat ze met staghouwer in brussel was.

Beste man stond zeer waarschijnlijk,koeken uit te venten op de plaatselijke
Fancy fair.
Maar in brussel kon ze hem niet gebruiken.
+3
jan 10
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Om Nederland te dwingen de veestapel in te krimpen. Daarom is iedere poging een nieuwe derogatie te krijgen verspilde moeite.

Als je zo denkt gaat het ook niet lukken,Het is werkelijk onvoorstelbaar wat een chaos er in 2026 ontstaat in de melkveehouderij,als we dat niet onder de aandacht kunnen krijgen....,ik verwacht nog een flinke draai..
sorry
Marije is toch te oud voor de najk?
labella
@sorry Ze is nog geen 40 toch? Dan val je onder de jonge boeren.😉
Bennie Stevelink
Als ik zie hoeveel grond aan de landbouw wordt onttrokken door het NPLG (alleen in Overijssel al 60.000 hectare) zal alleen daarvoor de veestapel al flink moeten krimpen. En dan komt het verlies van derogatie nog.
+7
hans1980
@Bennie Stevelink De oude boeren zeggen "er moet eerst maar eens oorlog komen om dingen echt te laten veranderen " , denk ook dat "Brussel" ( lees nederlandse ambtenaren in Brussel) gezinsbedrijven willen zien bloeden om ze vervolgens doortehalen.
Zwaar schandalig machtsvertoon van "Brussel" om door oude discutabele metingen van slootwater, dierlijke mest daar 100% aan te linken!
Uitspoeling maar ook vooral fabricage (CO2) is van kunstmest vele malen hoger dan die van dierlijke mest.

Derogatie is gewoonweg goed te onderbouwen door gewasontrekkingen en geen verlies van nutriënten bestaat gewoonweg niet maar dierlijke mest geeft op een natuurlijke manier alle elementen die gewassen nodig hebben!

Nu een complete generatie boeren de stuipen op het lijf jagen door verzonnen zwaar overdreven crisissen, bedrijven, ketens, kapot maken waar generaties zich met bloed zweet en tranen aan gewerkt heeft.

Nederland is straks met een norm van 170N uut dierlijke mest hetzelfde als Spanje of Zweden waar klimatologische invloeden een heel ander groeibeeld , dus verliezen geven van nutriënten.

Ook zoveel extra "natuur" op de meest vruchtbare delta geeft je te denken, hierop wordt geen voedsel verbouwd dus ook geen veganistische gewassen, Nederlanders zijn "rijk" en kunnen zich het schijnbaar permitteren de na oorlogse ontginning weer ongedaan te maken, landbouw en voedsel productie was destijds een speerpunt.

Heel west Europa waar voedsel verbouwd wordt in ideale klimatologische omstandigheden gaat gebukt onder bemoeienis van Brussel , oa verplichte braak, gewasbeschermingsmiddelen verbieden, akkerranden, eco regeling, gebieden met 140N, extra natuur , rewilding , afschaffen diesel subsidie, Co2 ,etc , etc.

Groene architecten in "Brussel " maar ook in onze samenleving doordrenkt via "Wageningen" , Universiteiten oogsten nu wat ze al tientallen jaren mee bezig zijn regen van achter een pc , met modellen simuleren en wensdenken alsof boeren tot alles toe in staat zijn (financieel, fysiek en emotioneel) als puppets worden behandeld, boeren die weten door decennia lange ervaringen en efficiënte voorlichting uit ketens hoe met dieren , grond en machines om te gaan af te schilderen als domme (soms in demonstraties, rechts, klompen fascisten) moeten we allemaal maar slikken en emotioneel verwerken, het gaat nergens over enkel de macht en vrijheid van het boeren bestaan wordt in één generatie vernietigd, boeren worden puppets van wensdenkende groene ridders!

Of we het tij kunnen keren?
Brussel is ondanks ontkenning gevoelig voor protesten zeker in verkiezingen EU
In Brussel zitten de ratten die ons willen transformeren naar inefficiënte eco boeren waar na jaren het voedsel (vega en dierlijke) duurder door worden, voedsel onze basis voor 500 miljoen inwoners EU , we hebben echt geen overschot aan ! Het barst van bewuste leugens in informatie (geen complottheorie) om zwaar gesubsidieerde eco ridders te pleasen.

Stay strong en blijf je ongenoegen laten horen en zien!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's grasland , derogatie , kunstmest , najk en NOS geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0