Adema: 'Er zijn geen eenvoudige of pijnloze oplossingen'

Er zijn geen eenvoudige of pijnloze oplossingen om de druk op de mestmarkt te verlichten. Dat schrijft demissionair landbouwminister Piet Adema als antwoord op Kamervragen van de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB.

Deel dit topic

Reacties

+6
Robot boer
Die kneus lult. Kunstmest vervangen door dierlijke mest! Die kneus is ongeschikt!!!
Robot boer
Die kneus lult. Kunstmest vervangen door dierlijke mest! Die kneus is ongeschikt!!!
+4
labella
Waar een wil is, is een weg!
+7
Cowboy3
@labella De weg is er wel, maar de wil totaal niet, we staan bij de RVO ook op een bangalijst en worden genaaid waar we zelf bij staan.
+2
midden
Huichelaar, eerste klas!!!
+3
Wolswinkel
Deze man leert mij dagelijks tot 10 te tellen, waarvoor dank….. Is als een wolf die de schapen probeert te verscheuren die aan hem zelf zijn toevertrouwd. En des avonds goed kunnen slapen?😔
bio boer
Ben benieuwd wat de kamer wil
Niets doen gaat pijnleiden worden
Het is al telaat
Dat zij ronald ook al hier half jaar geleden
bio boer
@bio boer misschien moet Carolien maar naar Brussel als ze met iets terug komt zou geweldig zijn als zij ook met lege handen terug komt dan geloven we misschien dat Brussel echt niets wil geven
+8
m uut m
@bio boer
Al de voorstellen die er nu liggen zijn op termijn erger dan nietsdoen. Herman de Boer heeft onomstotelijk vastgesteld dat kunstmest hetzelfde of meer emissie heeft als mest. Dus er is geen enkel wetenschappelijke grond om niet de hele stikstofgebruikersnorm op te vullen met mest. Ongeacht wat Brussel wil.
+1
bio boer
@m uut m het is trekken aan dood paard
+10
Erik1979..
@bio boer als je met genoeg mensen bent krijg je ook een dood paard verplaatst.
+2
klant
@bio boer denk je nu werkelijk dat als straks 90 procent van de boeren mest moet afvoeren
en de akkerbouwer alleen bij mooi droog weer mest wil ontvangen en het wetenschappelijk ook nog eens bewezen is dat organische mest beter is dan kunstmest, dit stand houdt, no way.
+4
Nevergiveup
@klant die kalender landbouw en stikstof behoeftige teelten is ook hele maal shit voor akkerbouwer , mest kan altijd weg is het niet in de lente dan is het wel in de nazomer , maar het mag allemaal niet. En waarom pas half maart op tarwe of winter gerst ? Dit jaar kon het niet maar zijn zat jaren dat het bv eerste 10 dagen van maart kan en in April niet
bio boer
@Nevergiveup winter graan mag ook vroeg volgens mij

Maar op de stoppel mag nog maar 15m3
Erik1979..
@m uut m alles maar dan ook echt alles spreekt ervoor dat ze maximaal van de behoefte van de plant uit dierlijke mest halen.
+1
kanniewaarzijn
Zo moeilijk is het allemaal niet. Gewoon stoppen met dat simplistiche tellen en uitgaan van de werkelijkheid. Dat zal wat gezichtsverlies opleveren, maar dat lijkt me van minder belang.
+6
Vechtdal24
Genoeg is genoeg, reeds 3 van die CU prutsers zijn nu minister van LNV geweest en het is een droevige toestand, wat dit al aan levens en miljarden Euro's heeft gekost. En dat alles vanwege Brussel, waar ze meestal niet eens aanwezig zijn.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Vechtdal24:
En dat alles vanwege Brussel, waar ze

zelf cijfers en doelen aangeleverd hebben waar ze nu aan gehouden worden...
+7
MBMB
De rechtstaat bestaat niet meer voor boeren. Met gelieg, gedraai, halve waarheden, gewoon laten zitten en oude gegevens aanleveren is er doelbewust naartoe gewerkt dat honderdduizenden hectares grond uit de gebruiksruimte gaan. Christen Unie is een kneiter linkse partij en Adema is er ook zo een. Geen geheime agenda, welnee, ze komen er rond vooruit dat de boeren te grazen genomen worden. Veel CU leden lopen mee met ER: met dat soort hebben we te maken. Verantwoording moet er komen Adema!!
+2
Vario512
Bekijk deze documentaire, en je snapt precies waarom ze ons dit flikken.

+1
@Vario512 Had ik al bekeken , hier zie je dat het geld regeerd , als je tegen bent dan ook geen geld of ontslagen worden .
Daarom weg van EU ( Nexit ) en alle verbanden met het WEF , WHO verbreken en weer het boeren verstand terug .
+3
Erik1979..
@Hans is Hobby boer de eu is opzich niet verkeerd. Moet alleen terug in het hokje. De euro is mislukt en jullie in Nederland hebben niets te maken met ons beleid in Duitsland en andersom. Een mening mag je hebben maar beslissingen gaan na verkiezingen. Nu is het een dictatuur omdat de eu boven de landelijke wetgeving staat en de eu geen echte democratie is.
bio boer
@Erik1979.. als ik de peilingen zie groeit rechts wel iets maar geen totale aard verschuiving
+3
Erik1979..
@bio boer ze demonstreren hier tegen rechts 😂😂😂 Ohhh wat zijn ze bang. Zijn vooral de Grüne. 20% tot 25% gaat hier de afd stemmen. Andere landen ongeveer hetzelfde. Als de linkse deugers nog een beetje meer verkloten dan komt er een aardverschuiving. De meeste zijn het spuugzat. En veel kunnen het verspillen van links niet meer opbrengen.
demelkboer
@bio boer bij een groter rechts/radicaal rechts blok schuift het midden naar links.
\
+2
Erik1979..
@demelkboer en dan wordt het rechtse blok alleen maar groter. Links kan alleen bestaan als rechts genoeg geld heeft gecreëerd. Als het geld op is gemaakt door links dan wordt het automatisch weer rechts.
@Erik1979.. Zelf denk ik als Nederland uit de EU stapt en dat kan alleen als in Nederland massaal op Fvd stemt , op PVV hoeft Nederland niet te rekenen want die heeft de eis van NEXIT al laten vallen om maar te kunnen regeren ( kiezers bedrog .) , valt geheel de EU uit elkaar . Nederland is netto betaler en Duitsland daar breken ze de industrie af . Is al een paar weken terug op journaal waar men demonstreerden van wege auto industrie waar 500.000 banen op de tocht stonden vanwege het ombouw naar elektrische auto's .
Overal in Europa zijn ze bang dat rechts bij de Europese verkiezingen wint .
pieta
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
f denk ik als Nederland uit de EU stapt en dat kan alleen als in Nederland massaal op Fvd stemt ,

Dat staat dan nog niet te gebeuren zo het nu lijkt.
cs-agrar
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
op PVV hoeft Nederland niet te rekenen want die heeft de eis van NEXIT al laten vallen om maar te kunnen regeren ( kiezers bedrog .)

denk dat ze de kiezer harder bedrogen hadden als ze vanwege die eis weg gelopen waren
+1
Grunninger1964
Adema moet GLB rechten nog uit betalen meer niet
+2
labella
@Grunninger1964 Ook nog, dat heeft die flapdrol ook nog steeds niet afgewerkt.
+3
Herbert
Hoe kunnen we die man de mond snoeren. Dit gaat toch nergens meer over wat zo'n demissionaire lul allemaal uitkraamt
+2
kanniewaarzijn
@weurding Het gaat helemaal niet over dat mest"probleem", dat is in de wereld geholpen om een echt groot probleem te verdoezelen..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , druk , pvv , vvd , kamervragen , mestmarkt , bbb , piet adema en adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
34
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
2.759