Ex-melkveehouder helpt met subsidieregelingen

Ex-melkveehouder Marieke de Groot uit Kamerik schreef mee aan de nieuwe subsidieregeling voor geringere drooglegging in de veenweiden. Ook schreef ze mee aan de subsidieregeling voor het extensiever beheren van percelen in overgangsgebieden bij stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden. Natura 2000-gebieden zijn beschermde natuurgebieden in de Europese Unie.

Deel dit topic

Reacties

+1
casev2
Geringere drooglegging in veenweidegebieden. Betekend letterlijk einde (commerciele) landbouwproductie. M'n buurman heeft een mooie proef in het land met diverse waterpeilen. Hier is mooi te zien dat er bij -20cm onder gemiddeld maaiveld er zelfs in de hele droge periodes afgelopen 2 jaar je niet met een (loonwerk) machine daar kan rijden zonder aanzienlijke schade...

Dus weet waar je aan begint....
+1
-Jan-
@casev2 net als de gebieden met plasdras pompen,je naast je eigen anus dicht
Jannus
Quote Reactie van @-Jan-:
de gebieden met plasdras pompen,

Hier ook delen waar het van nature natter is en daar zitten veel vogels te broeden maar dat is op natuurlijke wijze zo ontstaan,zodra je kunstmatige iets gaat doen en er voor betaald krijgt dan zal er vroeg al laat een afrekening plaats vinden
Realisme
.
veehouder28
Gaat om flinke bedragen per hectare gedurende 4 jaar. Wel complex geschreven door Marieke, waarbij niet veel bekend is bij iedereen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuurgebieden , de groot en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2.897