Illustratie van: Angelo368

Pinkenkuil maken in maart, mooie snee maaien in mei

Opnieuw beginnen, volop drijfmest in de stoppel en een prima eerste snee in mei. Daar rekent veehouder Vrielink uit het Twentse Deurningen op. Afgelopen donderdag kuilde hij winterrestanten in, op hoge zandgrond. Zo mooi als het toen ging, zal het de komende week niet gaan. Maar 48-72 uur droog weer moet lukken.


Wie wel tijdig heeft kunnen zodebemesten en niet met winterrestanten te maken heeft in het grasland, kan rustig achterover leunen. Inkuilen en mais zaaien vanaf half april? Als het voorjaar begin april echt losbarst is dat het geval. Maart ligt in ieder geval op koers om net als februari record zacht te verlopen.

Deel dit topic

Reacties

erik-colenbrander
Loonbedrijf de Samenwerking in het Limburgse Elsloo verhakselde het gras wat er stond, afgelopen week fb.watch/qRGwYOS85d/
Vdejong
Quote Reactie van @erik-colenbrander:
Loonbedrijf de Samenwerking in het Limburgse Elsloo

???
stefan56breizh
@erik-colenbrander met dat Limburgse zit je verkeerd.
erik-colenbrander
@stefan56breizh ok het Friese, dank
+3
weurding
@erik-colenbrander deden ook wel es bloten, resten gingen stinken en schimmelen, bang dat het hier ook het geval is, als je toch al die kosten maakt, druk het dan in een bult
cs-agrar
Quote Reactie van @weurding:
resten gingen stinken en schimmelen,

en verstikken gras. krijg je open mat voor terug. Dat wil alleen als het goed droog is
labella
@erik-colenbrander geld te veel?
Het moet maar
Ga proberen van de week te bemesten lukt t niet dan begin april maaien. Daarna bemesting
Greetje
@Het moet maar Hier afgelopen vrijdag er (weer) uitgeregend, we stoppen nu met smeren voor de eerste snede. Wel kunstmest gestrooid, kiek'n wat 't wordt;)
+2
casev2
@Greetje uitgeregend met bemesten of maaien???

Als je echt zo bang bent voor te lang gras, kan je volgens mij het beste proberen de sleepslangloonwerker voor vrijdag ochtend te bestellen. Mest er op, en gelijk een flinke bui regen om het gras schoon te regenen
Koeien boertje
@casev2 ze staan op je te wachten 😅
koe-boer
@Koeien boertje
Nee heb je ja kun je krijgen
Greetje
@casev2 Met mesten. Vandaag nog wel gangs geweest op een stuk waar schapen hebben gelopen. Ging qua nattigheid nog maar zozo..
Frans1
Vandaag ook maar een.klein beginnetje gemaakt met de laatste snede van 2023. Kan er eind van de week mest en kunstmest op. Het is op veel plekken nog te krap om er op te gaan, bedoeling was een kuil maken van alles tegelijk, maar wil toch wat doorzetten en niet overal op wachten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zaaien , mais zaaien , inkuilen , maaien , zodebemesten , grasland , record , voorjaar , drijfmest en eerste snee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
4.879