Koeien schitteren op de 'cow-walk': 'Gebruiken haarlak om ze mooi te laten glimmen'

Na een jaar afwezigheid vanwege de koeienhoest-uitbraken, vindt dinsdagavond de 32e editie van de Wintershow Flevoland plaats in hippisch centrum Flevodrome in Dronten. Dat is de provinciale koeienkeuring.

Studenten van Aeres zijn in de middag al druk bezig met de voorbereidingen voor de show. Voor de keuring krijgen de koeien nu nog een speciale behandeling.

"We scheren ze en gebruiken haarlak om ze extra mooi te laten glimmen," legt Jonathan Dijksman, student aan Aeres Hogeschool Dronten, uit. Een andere koe is in de ochtend geschoren en gewassen en draagt een kleedje. "Om te voorkomen dat ze verkouden wordt."

Modeshow voor koeien
De wintershow is een soort modeshow voor koeien legt Annemiek Heijs uit. Zij is een tweedejaars student van Aeres. Een "cow-walk" en dat is een uitgelezen kans om de mooiste koeien te showen. De allerbeste kunnen een prijs winnen."

De dieren moeten niet alleen mooi zijn. "De koeien moeten mooi aan een halster kunnen lopen en tam zijn," legt Heijs uit. "We wassen ze ook een paar keer van tevoren en scheren ze."

Ondanks de goede voorbereidingen kan er altijd iets misgaan. "Je werkt met levende dieren," zegt ze. "Ze zijn niet gewend om op de keuring te lopen. Dus veel oefenen is belangrijk."[image:]

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dronten , flevoland , koeien , keuring , dieren , wintershow , opmeer , Showen , Gewassen , Mooi zijn en wassen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0