Illustratie van: Schluterfan

Loonwerker ‘staat dag en nacht klaar’

In Andel (NB) zetelt de familie Van Wijgerden sinds 1970 met een loonwerkbedrijf. Deze loonwerker ‘gaat altijd door, denkt mee en staat dag en nacht voor ons klaar’, schrijft een klant die het bedrijf nomineerde voor de verkiezing Loonwerker van het jaar.

Deel dit topic

Reacties

+3
labella
Zo'n boer zou ik als loonwerker zo snel mogelijk afscheid van nemen, als je altijd 's nachts aan het werk mag dan houd je op den duur geen personeel over!
+1
walker1
@labella Raar wat jij beweert, want dat loonbedrijf bestaat al sinds 1970, dus blijkbaar lukt het al 52 jaar om personeel te vinden/te houden. Is volgens mij ook geen klein loonbedrijf, doen volgens mij ook veel in de groenteteelt/conserven. Ze zitten natuurlijk in dezelfde regio als HAK. Aantal jaren geleden hebben ze hier in de buurt nog wortels gerooid, zo'n 65 km van hun thuis locatie af.
+2
de hoef
@walker1 henk de pink heet hij in de volksmond, die gaat pas echt leven ,als een ander stopt,
de 65 km die jij noemt kan gerust nog wat opgerekt worden
+1
Cowboy3
@de hoef Hij rooit hier nog wel piepers en als hij een kluit grond kon huren hier deed hij het ook nog, komt hier ook altijd sodagrain brengen met container bakken.
walker1
Quote Reactie van @de hoef:
de 65 km die jij noemt kan gerust nog wat opgerekt worden

Voor een bedrijf dat veel machines voor de groententeelt heeft vind ik die afstanden niet gek. Hier hebben ze toen wortels gerooid, nou ik zou zo 1, 2, 3 niet weten welke loonwerker in de regio daar ook de machines voor heeft.
de hoef
Quote Reactie van @walker1:
s voor de groententeelt

heeft op zijn hoogst een erwten zaaier, voor de concerver,
meeste aardappelen ,
je hebt abuis met verschoor almkerk denk ik, maar dat ia opgesplitst, conserven naar laarakker, loonwerk akkerbouw na oomen, veehouderij opgeheven
walker1
Quote Reactie van @de hoef:
je hebt abuis met verschoor almkerk denk ik, maar dat ia opgesplitst, conserven naar laarakker, loonwerk akkerbouw na oomen, veehouderij opgeheven

Het is al een aantal jaren geleden, maar het was toch echt van Wijgerden die hier in de buurt wortels heeft gerooid. Misschien dat ze inmiddels geen wortels meer rooien, maar het was zeker geen Verschoor.
royale
Quote Reactie van @labella:
er zou ik als loonwerker zo snel mogelijk afscheid van nemen, als je altijd 's nachts aan het werk mag dan houd je op den duur geen personeel over!

klaar staan is wat anders dan komen!!! Hier werkt de loonwerker in drukke tijden ook dag en nacht, maar dan wel met 2 ploegen! Er zijn voldoende jonge boeren die binnenkort of in de maand mei extra uurtjes willen maken wanneer het extreem druk is! In de rest vh seizoen is het rustiger of zijn de piekperiodes kort.
+3
weurding
@royale quote:
klaar staan is wat anders dan komen!!!

Absoluut🫣😄
+4
richard-de-wolff
Onze loonwerkers staan ook altijd voor ons klaar zou niet zonder ze willen
+1
JappieJo
@richard-de-wolff hier net zo, hebben we vast dezelfde 😉
hoest
@JappieJo ik heb een andere dan jij volgens mij maar ook geen klachten
JappieJo
@hoest dan is het altijd goed als je geen klachten hebt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nacht , familie , loonwerker en 1970 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0