Het onbeschrijfelijke leed dat adema veroorzaakt

Derogatie eraf, torenhoge kosten mestafvoer, dure grond word waardeloze bufferstrook, kalveren 28 dagen op bedrijf, kalveren na 7 dagen in groep met vele dode kalveren tgv besmettingen....Waar eindigt het met deze man die de boeren tot uiterste wanhoop drijft?

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Dure grond heeft hij geen schuld aan
En de welzijns regels ook niet vind dat hij mooi mild alternatief heeft vergeleken met de aangenomen wet van de pvdd daar waren de gevolgen niet van te overzien maar het moet nog maar 1e en 2e kamer moet nog akkoord gaan

Wat zou jou alternatief zijn voor de wet pvdd die is aangenomen in de 2e en 1e kamer?
Jawis
@bio boer jij bent biologisch dus moeten alle melkveehouders zich maar aanpassen aan jouw ideeën? Jammer dat je constant het braafste jongetje van de klas wilt zijn. Vergeet niet dat je met die gouden lepel in je mond bent geboren, er zijn ook anderen die het nu al zeer zwaar hebben.......
Is er ook een biodynamisch prikbord wasr je lekker je gang kunt gaan?
+2
bio boer
@Jawis volgens mij staat het los van bio maar goed
En of het gouden lepel is bij mij weet ik niet gras lijkt snel groener bij de buren

Hebben mijn vader zijn grond aankoop ook wel eens vervloekt om we tot de ooren in de schulden zitten
+6
pieta
@Jawis Is dit jouw visie op samen optrekken als sector? Ik lees bioboer zijn reacties graag. Belicht het nog eens wat van de andere kant. Niet dat ik het er altijd mee eens ben.
+1
de Tank
@Jawis @bio boer heeft vooral een positievere instelling
+2
KOC1981
@bio boer Wat ik niet snap, is dat als zoals bijna iedereen zegt, de wet PVDD eigenlijk onuitvoerbaar is. Dat een kabinet/1e en 2e kamer zo'n wet dan niet kan schrappen.
+1
bio boer
@KOC1981 daar is adema nu min of meer meer mee bezig met het convenant die moet die wet vervangen dus dit moet ook nog door de 2e en 1e kamer voor 1 juli dan gaat de wet in van de pvdd waar staat dat je het dier niet mag aanpassen aan het houden van het dier is zo breed begrip dat het gevaarlijk is dan mag de rechter de wet gaan interpreteren
+1
cjw73
@bio boer jij hebt het goed door. Ik hoop ook dat het convenant aangenomen wordt, want anders krijgen we echt giga problemen. Want het kalf vanaf 7 dagen in groep is niet mijn ding, maar 2 maand bij de koe geeft andere kopzorgen.
+3
arnold
De grond die je niet als mestplaatsingsruimte kunt gebruiken is waardeloos.
Dat is op een gemiddeld bedrijf zomaar 2 hectare.
Praat je over 150.000 euro!
En wat betreft de wet die is aangenomen de minister is ten allen tijde verantwoordelijk.
Ik praat het beleid van deze man op geen enkele wijze goed het leed in sommige gezinnen is onvoorstelbaar!
+1
de Tank
@arnold Adema maakt geen beleid, hij voert het uit. Het beleid uit de EU en Den Haag is er op gericht dat er een forse krimp in de veestapel komt. Zolang de wind uit dezelfde hoek waait blijft dit zo en zal die krimp er ook komen , links of rechtsom.
ted9
@de Tank Dit kan maar één ding betekenen voor de prijzen van zuivel
de Tank
@ted9 Het maakt niet zoveel uit wat zuivelprijzen gaan doen. Het is nog altijd zo geweest dat degene met de laagste kostprijs er goed mee uit de voeten kon. In Nederland zal de kostprijs tov het buitenland onevenredig harder stijgen met als gevolg dat het lastiger wordt om hier nog fatsoenlijk geld te verdienen met zuivel. Ook op gebied van efficiency, wat anders de hoge kostprijs nog compenseerde gaan we achteruit tov andere landen. Je ziet dat als in landen de welvaart(besteedbaar inkomen/inwoner)toeneemt de consumptie van dierlijk eiwit toeneemt. Het is nu de vraag wat er gebeurt als het tegenovergestelde gaat plaatsvinden. De afname van welvaart kan wel eens een grotere invloed hebben op het gebruik van dierlijk eiwit dan dat het een bewuste keus is ivm het idee van klimaatcontrole die daarmee bewerkstelligd wordt.
+1
matt
Hoe zit het eigenlijk met de perspectief brief,daar hoor ik ze niet meer over.
Piet heeft dat handig ontweken,met zijn mislukte landbouwakkoord.
En draait demissionair,nog even snel de duimschroeven paar slagen aan.
Spuit11
Hoe zeiden ze dat ook al weer? Oja... Het stopt als we allemaal niet meer meedoen.
Henry1
Ik sta ook van het verschil tussen de uitspraken van Adema in relatie tot de wetten die hij aankondigt te kijken. Net als dat in Brussel het mestbeleid op de schop gaat, maar ondertussen de natuurherstelwet wel aangenomen wordt.... Dan hebben ze het volgens mij nog niet begrepen.

Regels voor kalverhuisvesting is niet leuk, maar zie hier wel kansen om de eenlingboxen aan te passen zodat we twee of meer hokken kunnen samenvoegen. Dus daar gaan we ons mee redden.
Ik weet ook niet waar de grens ligt maar soms is iets maar gewoon slikken makkelijker dan schoppen.
jan 10
Éen gemiddeld bedrijf in nederland moet in 2026 1000 m3 mest afvoeren,dat kost 30.000 euro!!!! En dat elk jaar.Betekend halvering van inkomen.
Adema heeft gezegd dat alle mest plaatsbaar is,dat is volstrekt onmogelijk.Zeker gezien de plannen van de overheid die nog meer natuur wil op landbouwgrond.
We kunnen dit niet laten gebeuren.!!
+1
bio boer
@jan 10
vergeet rente niet kan nog wel eens meer zijn dan die mest afzet kosten bij 2 euro per kg melk financiering met 4% stijging kan dat zo 8 cent zijn mest afzet is nog maar 3 cent bij 1 miljoen melk bijelkaar op geteld wel ruim 10 cent gelukkig blijft de melkprijs nog enigszins in de lucht vergeleken met 3 jaar geleden
RaHeados
@jan 10 Adema heeft gezegd dat alle mest plaatsbaar is,dat is volstrekt onmogelijk.Zeker gezien de plannen van de overheid die nog meer natuur wil op landbouwgrond.

Haal alle grond er maar af voor natuur wat nog komt.
Dan weet je hoeveel boeren er over blijven volgens zijn planning als alle mest geplaatst blijft worden
Noorderling
@jan 10
1000 extra bij 50ha derogatieverlies. Komt de rest nog bij. Komt zo nog 1 a 2 duizend bij als het een beetje loopt.
hans-hans
Het zou ons allemaal wel geld kosten die extra regels
En sommige bedrijven overleven het denk ik niet
-9M3QiT
hans-hans
Als je gaat demonstreren en het loopt een beetje uit de hand dan is het direct
Onacceptabel en hoge straffen
Maar gestapelde regels waardoor mensen helemaal vast lopen is ??
Dan hoor je de deugers niet
+2
de Tank
@hans-hans buiten 15000 veehouders is er niemand die zich druk maakt over die regels, en het aantal deugers onder die 15000 is op 1 hand te tellen 😬

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren , derogatie , grond , man , boeren , Kosten , bufferstrook en adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
2.433