Het gevecht om de melk en de markt is begonnen - Wie vult de kaas- en yoghurtfabrieken straks en wie koop het? - Foodlog

Europa is goed voor 30% van de export van zuivel naar de wereldmarkt, maar staat door milieu- en klimaatmaatregelen aan de start van een significante daling in melkproductie. Omdat de zuivelverwerkende fabrieken in de EU op een veel groter volume zijn ingericht, ontstaat vooral in Nederland een gevecht om de melk.

Deel dit topic

Reacties

Bartlehiemboer
Zucht...
+1
nederlandse boer
Geen nood! Gat wordt zo ingevuld door de US en ook in Canada is het potentieel om meer te melken unlimited als ze daar de productiequota oprekken.
+1
Erik1979..
@nederlandse boer ja, en die kunnen we dan invliegen met de klimaatneutrale vliegtuigen 🙈🙈🙈
+1
Erik1979..
@Erik1979.. sorry, de schepen die de rotzooi bij tanken in Rotterdam die daarvoor duizenden kilometers omvaren kunnen het ook brengen 😂😂😂
nederlandse boer
@Erik1979.. Niet nodig. Met de huidige toevoegingen kunnen ook dagverse producten 21 dagen houdbaar blijven. Maakt dus niet uit waar je zit te melken in de wereld. Transatlantisch met 11 dagen is alles hier.

Dus de must van melk produceren voor een dichtbijgelegen 'dagverse consumentenmarkt' is inmiddels history!
Erik1979.
@nederlandse boer dat heet gezond en duurzaam. Met een beetje geluk nog een snufje bio erbij. Echt waar, volledig de weg kwijt.
nederlandse boer
@Erik1979. Het is hoe het werkt. De wereld draait door. De technologische ontwikkelingen ook betreffende de vervaardiging van zuivelproducten gaan door. Er staat geen hek om Nederland. Ot & Sien gaan het niet redden om aan de toekomstige vraag te voldoen. That's the playing field. Toch?
+6
Erik1979..
Als de eu zo doorgaat dan kunnen we naast onbetaalbare gas uit Rusland door geen geld ook het onbetaalbare voedsel uit Rusland importeren. Rusland gaat door sancties eigen productie uitbreiden en China koopt de bedrijven. De EU gaat door de extreem linkse globalisten volledig naar de kloten. Niet de wetgeving maar het pesten zorgt ervoor dat er veel boeren stoppen tot zelfdoding aan toe. Een boer laat nooit zijn dieren in de steek totdat die zelf geen uitweg meer ziet. En daar zijn de extreem linkse de aanstichters van. Hier in West Europa en de grens ligt midden in Duitsland zijn veel mensen volledig de weg kwijt en gaan regelrecht de armoede in. Industrie gaat weg. Boeren gaan weg. Energie wordt onbetrouwbaar. Beetje het oude Afrika.
hans-hans
Heeft Jort gelijk ?
Erik1979.
@nederlandse boer nee, dit is het bewust kapot maken van West Europa doormiddel van een hypocriete ideologie. Dat Nederland een paar koeien minder moeten had ik in 2005 al gezien. Maar het zijn niet alleen de koeien. Er zijn echt mensen die geloven dat door iets puur natuur de wereld vergaat. Net zoals in de middeleeuwen. Een geloof wat nergens op gebaseerd is maar je gaat dood als je niet iedere zondag naar de kerk gaat en flink betaald. Rest van de wereld gaat gewoon door. Maar nee we moeten die ideologie ook aanhangen anders zijn we ketters en komt men op de brandstapel. Hier roepen ze al: afd tote

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , export , europa , zuivel , foodlog , melkproductie , wereldmarkt en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0