Ideaalbeeld Caring Farmers: gelukkige dieren, milieudoelen halen en toch als samenleving rijker worden

Varkens in de modder. Kalveren bij de koe. En natuur- en milieudoelen die we, voor de verandering, gewoon een keer gaan halen. Het kan en levert de maatschappij geld op. Dat stelt een studie in opdracht van stichting Caring Farmers. Wel vereist het meer overheidsregie en minder vlees eten: gemiddeld maximaal twee gehaktballen per week.

Deel dit topic

Reacties

+1
Frans1
Meneer van der Sleen is niet bepaald objectief
+2
Nevergiveup
Tja , er zijn ondernemers die een garage bedrijf zijn begonnen , maar er zijn er ook die een auto sloop bedrijf zijn begonnen beide hebben werk , dus wat wil die Sleen nu vertellen .....
+6
Kars
Tis zo simpel. Ons kippenvlees komt nu allemaal uit Nederland?
MHP uit Oekraine import via Jan van Zandbergen in Veenendaal kipfilet met bot. Bij v zandbergen wordt het ontdaan van bot. Volgens europese regelgeving is land van bewerking land van herkomst. Dus Oekraïens kipfilet wordt mooi omgekat naar Nederlands kipfilet.
En dit weet meneer de econoom niet???
+2
grös
Sorry die laatste alinea schiet mij het hele artikel af. Schrijver wil de kloof tussen "caring" farmer en gangbaar extra groot maken? Moet ik gaan lachen om die bedelende boer uit Halle ?
En dan nog een verband leggen tussen vleesconsumptie en gezondheid is pure propaganda, maar eindeloos blijven herhalen. Er zit wel verschil in kwaliteit van vlees en zuivel, omega 3 en 6 verhoudingen, maar daar word niet over geschreven. "Alles wat plantaardig is, is gezond", dus ga maar lekker wittebrood met margarine en jam eten en het komt goed.. Nog een slablaadje uit syntethische hydrocultuur ?
8,3 miljard "milieukosten", zoals ?
+4
pieta
Quote Reactie van @grös:
En dan nog een verband leggen tussen vleesconsumptie en gezondheid is pure propaganda, maar eindeloos blijven herhalen

Moet je eens in het ziekenhuis komen te liggen en dan aan moeten sterken en herstellen. Wat adviseert de dokter zwart op wit? Kaas, yoghurt, gehakt, kwark, vis, bitterballen, melk etc. Geen groente noch fruit. Dokter zei letterlijk, fruit is gezond en groenten ook maar je wordt er niet beter van als je ziek bent.
Is geen lulverhaal. Ik heb de menulijst mee naar huis gekregen.
grös
@pieta
Dan gaat ie vast wel buiten zijn boekje.. Goede zaak, (nja bitterballen?), desondanks ligt in een ziekenhuisrestaurant en winkeltje nog wel genoeg troep, maar dat terzijde.
Er is wel een onderzoek geweest naar de mineralen en vitaminen van fruit/groente begin 1900 en nu, zelfs na 1980 is de voedingswaarde nog hard gedaalt. Zeker dat waterige spul uit substraatteelt gekweekt op water met kunstmest bevat nog nauwelijks essentiële voedingswaarden.
Met een brix-meter is de kwaliteit ook wel enigszins te controleren. En over een aantal jaren zit er zo'n app op de telefoon.
pieta
@grös Om je afweer te versterken en je spieren aan te laten sterken moet er gewoon eiwitrijk, van dieren afkomstig voedsel in. Eieren stonden er ook bij.

Dokter zei fruit en groente zijn gezond maar als je ziek bent en je wilt beter worden dan heb je hier de lijst met producten, met sterrenbeoordeling, die je het beste kunt eten. Heb de lijst mee naar huis gekregen.
Theo61
@pieta Dan heb jij niet in het Anthonius in Nieuwegein gelegen daar word het vega je door de strot geduwd als ze de kans krijgen., het is daar vega of zoutloos bijde niet te vreten.
pieta
@Theo61 Dit was in Tiel. Je kon wel vega bestellen. Maar naast de menukaart was er nog een kaart voor de mensen die echt aan moesten sterken en/of hun afweer hard nodig hadden. Daar stond welgeteld een eiwitverrijkt vruchtendrankje op en de rest was alles zuivel, ei, vlees of vis. Mocht je zo vaak bestellen als je wou. En ze raden het nogal strak aan. Kaart kreeg je zelfs mee naar huis.
Wolswinkel
Quote:
Dan heb jij niet in het Anthonius in Nieuwegein gelegen

@Theo61 Ik kom er ook niet graag.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Theo61:
daar word het vega je door de strot geduwd als ze de kans krijgen., het is daar vega of zoutloos bijde niet te vreten.

Het is een heel verschil op welke afdeling je ligt in een ziekenhuis. Lig je er met kanker, dan is volle zuivelproducten, veel vlees en eieren, kortom: dierlijke eiwitten het devies. Lig je op de afdeling cardiologie, dan is het bijna tegengesteld: veel magere producten, groenten, fruit, weinig vlees, kortom: wat tegenwoordig "modern" is.
Vdejong
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
fruit

niets mis mee toch? Ik eet 1 banaan en 3 appels per dag. Heb ik wat te doen onderweg naar de stal
Quote:
Three apples a day keep three doctors away
+6
cjw73
@Vdejong gelukkig staat mijn stal wat dichterbij.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cjw73:
gelukkig staat mijn stal wat dichterbij.

😂
Vdejong
@cjw73 kan precies 1 appel eten op weg naar de stal. Moet alleen niet te groot zijn
jan w

(klik om te vergroten)

RaHeados
@jan w das tenminste efficient gebruik maken van de grond, lucht kost minder al oppervlakte

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's varkens , koe , vlees , kalveren , dieren , modder , studie en geld geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
1.888