Illustratie van: fordson dexta 58

Mestuitrijden beboet

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Maandag 250 kuub laten wegrijden. Geen last gehad en de mest is weer onder de roosters.
Op het land ligt het nu prachtig in sleuven op te drogen.
Overigens lijkt mij dat waneer je rond deze tijd mest uitrijdt en er direct 40 mm water opkrijgt
er meer uitspoelt dan nu.
Onbekend
Is dat niet 'ouderwets ' bovengronds uitrijden?
Gisteren hier een loonwerker mest uitgereden in de buurt met een zode bemester, 25m3 uitgereden 2 schijven afgebroken en 18 krom !
Onbekend
Ik rijdt elk jaar een aantal vrachten met een exactverdeler uit in stroken tussen de verplichte manier door. En iedere keer constateer ik geen enkel verschil in grasopbrengst. Als welk type bemester dan ook een (wettelijke door Wageningen berekende) emissiereducie zou behalen van 70% zou dat toch een betere grasopbrengst moeten geven. Dat die reduktie niet wordt gehaald moet echter geen reden zijn om te gaan knoeien. Gewoon streven naar maximale grasgroei uit eigen mest.Krijg je om wat voor reden toch een boete zou ik het altijd laten voorkomen. Als Wageningers die LNV adviseren het niet weten dan noemen ze het verlies, uitspoeling of afspoeling, allemaal ongrijpbare specificaties. Daar moet je je niet op laten afrekenen.
Onbekend
Helaas, wij zijn een van de beboete bedrijven. volgens mij zijn het veel meer dan dat in de krant staat of alle 7 zijn alleen bij ons in de buur.

volgens aid en politie was de grond nog bevroren en lag de mest op de grond i.p.v. in sleufjes in de grond. Er hadden nog schijven op de bemester moeten zitten.

Een jaar geleden ook gecontroleerd, ook infebruari, bijna dezelfde omstandigheden. Toen was er niets aan de hand.

Nu maar even afwachten wat voor boete, korting of dergelijk men stuurt. Dan maar bezwaar maken.

Nog tips bij het bezwaar maken??
Onbekend
cdeinum, bij een boete of strafbeschikking, meestal bij politiecontrole gewoon niet betalen, je krijgt dan vanzelf een oproep van de rechtbank. Bij AID controle nooit hun rapportage ondertekenen (dan ben je het eens met hun bevindingen). Wel kunnen ze bestuurlijke boetes opleggen, dat houdt in eerst betalen en dan pas het bezwaartraject in. Dit hebben we aan de o zo gewaardeerde voorganger van Verburg te danken.
Onbekend
cdeinum, heel erg sneu voor jullie dat je er net bent uitgepikt om een bekeuring te krijgen. Mag ik uit je naam opmaken dat je uit de buurt van Deinum komt? Weet wel van 1 boer omg. Akkrum die een boete heeft gekregen. Voor de rest hier in onze buurt zover ik weet niemand. Mag ik de conclusie trekken dat de aid alleen meldingen heeft nagetrokken? Hadden ze hun best gedaan hadden ze honderden boeren in Friesland kunnen bekeuren....

Maar ben wel erg benieuwd naar de boete? Mocht je die weten over een paar weken/maanden, wil je dat dan kenbaar maken op dit prikbord?

groet,
Hotse
Onbekend
Vaak moet je de boete al betalen voordat je een reactie krijgt op je gemaakte bezwaar.
Stel je bezwaar wordt gegrond dan heb je rente mis gelopen over het betaalde bedrag.
Geef in je eerste bezwaar meteen aan dat indien je bezwaar gegrond wordt verklaart, je dan het betaalde bedrag terug vordert verhoogt met de wettelijke rente.
Dit heeft als voordeel dat ze soms versnelt antwoord geven, dus voordat je hebt betaald.
En indien je bezwaar gegrond wordt verklaard je het bedrag vermeerderd met rente terug kan vorderen.

Loesje
Onbekend
boete die ik heb gehoord hier in friesland was €1500 + 7% korting op toeslagrechten !!
Onbekend
Angst regeert dmv de boete gesel.
Onbekend
Ja mensen die zo'n zin uitspreken hebben er niets van begrepen. Iedere stof is schadelijk als je er te veel van gebruikt.
Grasbaal
Hij moet de hef wel laten zakken natuurlijk, onderstaand systeem maakt netter werk:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="

&hl=nl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="

&hl=nl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Grasbaal
Een hele mooie zeer wendbare slang-arm op deze degelijke machine!
Grasbaal
<img alt="Opslaan-0023.JPG" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="750" height="863" /></a>

Bron: Noordhollands Dagblad
Grasbaal
Dit gaat over beide types van bemesten, ook FIR boeren gingen (weer) op de bon.
Grasbaal
Het voorjaar lonkt. Veel boeren grijpen de kans om mest uit te rijden. Maar niet alleen tractoren met hun giertanks rijden rond, ook de witte auto's van de Algemene Inspectiedienst. AID-medewerkers houden deze weken toezicht op het naleven van de regels.

Lambertschaag ligt centraal in West-Friesland en vormt een geschikte uitvalsbasis voor AID'ers Art Aantjes en Ronald Slegh. ,,Er mogen geen schadelijke stoffen in de grond komen'', legt eerstgenoemde uit. ,,Voor mest is een uitzondering gemaakt, maar die uitzonderingen zijn omschreven. Het 'Besluit gebruik meststoffen' is onder andere gebaseerd op de Wet bodembescherming. Wij controleren of dat wordt nageleefd.''

Het gaat de twee om het totaalbeeld. ,,We gaan geen bekeuring schrijven voor een kleinigheid. Mest uitrijden gaat niet op bevroren grond. Maar als er één nachtvorstje is geweest, gaan we echt niet moeilijk doen.''

In De Weere rijden ze een erf op om de veehouder te complimenteren. ,,Ook voor de buren wil ik het op een nette manier doen'', geeft hij aan.

Ronald Slegh glimlacht. ,,Ik heb het meegemaakt dat in een dorpje bij Amsterdam iemand bij dertig graden mest uitreed. De wind stond natuurlijk in de richting van dat dorp. Het regende klachten van bewoners. De man deed het heel keurig. Alles volgens de regels, maar we hebben hem wel verteld dat het niet handig was. Daar hebben wij als AID mee te maken. Een belangenconflict tussen burger en boer, waar wij tussen zitten.''

Bron:[www.noordhollandsdagblad.nl]
casev
ik hebmaandag endinsdagmooiALm`nnatstestukkenbemestmetzo`n15m3/ha. Prachtiggedaan zonder ook maar 1 spoortje.

zal nog welwat weken duren voordatik daarweer kan komen.

helaas ligt er op dit moment3 cm sneeuw overal,en is de vorst er bijna uit,zodatjegeen giertank meer ziet rijden.....
casev
stondenze bij je in het landtoen je bezig was?of na afloop geconstateerd?

op dit punt ben ik blijdat ik in eengebiedzitwaar niet veel boerenmeer zitten,en de aidook wat minder in de buurt is.....
casev
vertel is Wim,watgaat die daar doen?datbedrijfmet20.000 koeien managen???
casev
dus Jan Zonderlandis de broervan Wimsumar?
casev
gaat dit artikel nu over boerendie gewoon met debemester bezig waren,ofover boeren die met de Ketsplaat gereden hebben??????
casev
Er mogen geen schadelijke stoffen in de grond komen'', legt eerstgenoemde uit. ,,Voor mest is een uitzondering gemaakt,

alleen van zo`n zinkrijg ik al kippevel..............
casev
mee eens.
Mijn loonwerker,overigens ook uit Stolwijk,iszover ik weetdit jaar al 2x bekeurd,omdathijde bemesteroptilde,ende mesttoevoer liet lopen..Op de smalle percelen hierkan dit niet anders,aangezienje regelmatigmet de bemesterover je slang heen moet,en hem dus niet altijd in de grond KAN houden

maarja....1overijverigeAID-er hier in de buurt......
Wimsumar
Beste discussieleden: Als de strookjes gras tussen de meststrepen (à max. 5cm) ook breed genoeg zijn dan is sleepvoetbemesten ''tussen '' het gras ondanks bevroren zode toch mogelijk ?
Wimsumar
Beste discussieleden: De naam van het loonbedrijf ook gezien ? Dan mag het vast wel.
Wimsumar
Beste Belarus: U heefthet land ver van huis.
Wimsumar
Beste Belarus: Ja mooi kijken hoe met John Duure's het werk gedaan word. Wel lekker stoer al dat grote materiaal maar wel een vreselijke 'figuurzagerij' om een stuk land te bemesten daar aan de andere kant van de oceaan.
Wimsumar
Beste Casev: Sorry, zwijgplicht.
paul1
wat kost zoiets ?
jan.1
Op de meeste percelen kon begin februarigoed gereden worden dankzij een beetje vorst en velen hebben er gebruik van gemaakt .Er zijn boeren en loonwerkers die van te voren bij de aid geinformeerd hebben of het wel kon. En ze konden hun gang gaan.Ze waren nog maar net begonnen of de aid stond op het erf en schreef een procesverbaal .Vervolgens zei de boer en de loonwerker dat tie gebeld had naar de aid en dus hun gang konden gaan.De aid,r kon toen gelijk de bon verscheuren. Ik denk dat men collectief bezwaar moet maken tegen deze werkwijzedie zich elk voorjaar herhaald en men moet het mestrijden ook bij deze lichte vorst waarbij de draagkracht van de graszode net voldoende is niet verhinderen.We proberen gewoon ons werk te doen enhouden onsaan de regels maar dan verwachten we van een controlerende instantie ook enig begrip en geen heksenjacht.
hans m
Vanmiddag een (spoed)bijeenkomst geweest in Stolwijk (ligt bij Gouda), georganiseerd door Cumula, LTO en 3 "kopstukken van de A.I.D.
Belangrijkste agendapunt: de controledoor de A.I.D.eres in het groene hart bij boeren en loonwerkers die nu aan het bemesten zijn.
Een groot aantal van de aanwezige loonwerkers (+/- 30) zijn dit voorjaar al op de bon geslingert! Maar niet alleen de loonwerker, ook zijn chauffeur en de boer waar men bezig was staan in het procesverbaal. Het rapport gaat ook nog even naar D.R. en de boer kan gekort worden op zijn toeslagrechten.
Wie het gebied kent weet dat het hier een slecht draagkrachtige grond is, langgestrekte kavels, percelen van gem. 50 meter breed (maar ook veel smaller), en in het voorjaar weinig dagen dat er mest kan worden uitgereden. In deze omgeving is 30 jaar geledenhet "mestpendelen" uitgevonden. (mest verdunnen met water, een dodapomp die het via een slang naar het perceel pompt, waar een trekker met sleepslang de mest over het grasland slingerde)
Navele ontwikkelingen, verbeteringen en investeringen (sleepvoeten) verder, wordt nu (2009) op het juiste tijdstip de mest op het land gebracht.
Als je nu hoort en ziet waarvoor de boeren en loonwerkers voor worden bekeurt............. is de enige conclusie..... ze willen allen boeren in het Groene Hart weg (of kapot) hebben.
hookwood
Het gaat niet om het uitspoelen, maar om de ammoniakemissie.
hookwood
Vandaag de loonwerker maar even gebeld om een paar lage stukken te bemesten vanwege de draagkracht van de grond, maar de vorst was er al mooi uit en een mooi spoor gereden. Na één tank de hoge stukken maar weer opgezocht....
Jannus
enig idee hoe ze dat in saoedi-arabie doen Wim. ben benieuwd hoe je broer dat gaat beleven
Jannus
sorry dacht al dat het bekend was. desalniettemin wens ik je veel succes met hetgeen je van plan bent en wat je nog op weg tegen komt
Eddie v
Dit mag dus wel ?????

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="

&hl=nl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="

&hl=nl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/02/2009 15:00 door Co Scholten.
sleepslang
Sporen maken met de machine is ook streng verboden voor als U dat nog niet wist
En zou nu tevens gemeld moeten zijn (WION )

Al met al ,je bent altijd in overtreding hoe je het ook doet.
alleen in uitzonderlijke situaties als alle schoolvoorbeelden op zijn gunstigste voorhanden zijn ,mag je wat werk verzetten.
Dit hebben de hoge heren achter de bureautafels zo klaar gemaakt.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/02/2009 14:32 door Belarus.
sleepslang


sleepslangen andere kant oceaan
sleepslang
Wimsumar Schreef:
-------------------------------------------------------
> Beste Belarus: U heefthet land ver van huis.


Ja, met een Belarus kom je nog eens ergens
Jack Rijlaarsdam
Denk dat je zo'n systeem eens van dichtbij moet bekijken, dan praten we verder...
Jack Rijlaarsdam
??? Ik hoorde hele andere berichten uit West-Friesland: een melkveehouder liet de loonwerker sleepslangen op ontdooiende grond en reed zelf met de tank. Beide AID-ers kwamen het werk parmantig beoordelen en... gaven een compliment aan de boer en z'n loonwerker voor het nette werk dat zij afleverden.
Misschien helpt het om deze mensen normaal te benaderen, dan kunnen zij ook gewoon normaal hun werk doen en reageren.
jan zonderland
Welk bedrijf???????????????????????
jan zonderland
Oeps, waar zit het lek ??????????????????
jan zonderland
Hallo Jan,
Geen idee welke Jan ik nu tegenaan reageer maar het zou nog niet echt bekend zijn maar schijnbaar zit er ergens een lek.
Ach het maakt ook niet zoveel uit, ze kunnen beter over je fiets l'llen dan over je l'l fietsen.
Als e.e.a. wat concreet wordt zal ik jullie wel op de hoogte houden.
Kan er wel een weblogje ofzo van maken ik zie wel
Keep you posted.
feitsma
Dat klopt, maar ammoniak is in feite gewoon stikstof wat zich in de lucht bevindt. Gewassen gaan er sneller van groeien, schadelijk is het in feite nergens voor, sinds de zure-regen-ballon is doorgeprikt.
Over de redenen dat er desondanks nog sprake is van een dergelijk streng beleid, kun je van mening verschillen
Sjaak 1
En bij bevroren grond tevens over het afspoelen !!

Maar ik ben ook van mening dat mest die gister is uitgereden op niet te kort grasland ( dus weinig vorst ) beter is voor het milieu dan mest die over een aantal weken wordt uitgereden net voor een dag met 40 a 50 mm regen er na
en ook beter als na de 40 a 50 mm i.v.m structuur bederf
anonymous_761
Ik meen iets van € 1600,00

________________________________________________________________________________________________________

Edit: Ik ben even aan het zoeken geweest en kom bedragen tegen tussen de € 650,00 en € 1500,00 dus hou ik het er maar op dat ik het ook niet weet!


2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04/02/2009 13:23 door Rita.
anonymous_761
huh.......7 keer maar!! Valt me nog mee als ik zie hoeveel boeren de afgelopen dagen aan het rijden zijn geweest.
anonymous_761
Mogelijk wel maar mag het ook??

Ik citeer LNV:
Het is verboden om dierlijke mest uit te rijden op (gedeeltelijk) besneeuwde of bevroren grond of als de bovenste bodemlaag verzadigt is met water
anonymous_763
Indien de bovenste laag ontdooid is kan je toch goed en geoorloofd bemesten met een sleepvoet? Ook al is de grond zo mooi als in het voorjaar, een sleepvoet systeem komt nog geen halve cm in de grond!!! Wat dacht je trouwens van zo'n tobroko systeem, die laat het in een kartel-bak zo over het land lopen.....
anonymous_974
AID: veel vragen over mest uitrijden
04 feb 2009 13:59


De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft de afgelopen dagen veel telefonische vragen gekregen over het uitrijden van mest.

Dat meldt een woorvoerder. "Door de vorst is het soms lastig om te bepalen of mest uitgereden mag worden. Boeren vragen aan ons wanneer ze wél en wanneer ze niet mogen bemesten. Het is merkbaar dat boeren geen overtredingen willen begaan", aldus een woordvoerder.

De AID meldt dat het resultaat van het bemesten doorslaggevend is. De mest moet ondergewerkt worden. Als dit goed lukt, mag de mest uitgereden wroden, legt de AID uit.

De afgelopen dagen heeft de AID meer dan honderd controles gedaan bij het uitrijden van mest. Of hierbij veel overtredingen zijn geconstateerd kan de inspectiedienst nog niet zeggen.


Bron: agrarisch dagblad auteur: Mariska Vermaas
____________________________________________________________________________________

Vandaag 240 kuub op vorig najaar nieuw ingezaaid graslaand geinjecteerd. Zelfs in een betrekkelijk droog voorjaar is dat op nieuw land moeilijk, zonder structuurbederf te krijgen. Nu prachtig resultaat, met zelf ongeschonden wendakker. AID-proof!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest en mestuitrijden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
50
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
10
TREFWOORDEN