Illustratie van: stannetje96

Veel boeren weten het niet, maar op sommige akkers drijft een plastic soep

Duizenden kilo’s aan microplastics belanden jaarlijks in het milieu omdat ze bewust worden toegevoegd aan kunstmest. Boeren weten daar vaak niets van. En al is het schadelijk, ze zijn niet verboden.

Deel dit topic

Reacties

+4
Thomas2000
Dan maar dierlijke mest
+2
aldert
Volgens mij mengen ze steeds meer chemische troep door de kunstmest. Neem nou zwavel,vroeger zat dat er niet in en tegenwoordig heeft zogenaamd iedere ha zwavel nodig.Terwijl het niet in de benzine mag zitten want dan is de uitstoot helemaal puur vergif.
+3
labella
@aldert Het gaat meer om de kunstmest die behandeld is met een soort coating zodat de meststof geleidelijk vrij komt, als ik het verhaal tenminste goed begrijp.
bio boer
@aldert zwavel kan gewoon erg verzuren hoe het precies werkt weet ik niet ken ook kleigronden met hoog zwavel vaak waar het het in brak milieu is afgezet is alle kalk opgebruikt kunnen zeer zuur worden
Katten klei noemen ze dat
weurding
Mais onder plastic was ook biologisch afbreekbaar toch🫣
bio boer
Denk dat we nog wel keer spijt krijgen van de uitvinding van plastic 🙈
labella
@bio boer Waar wil je de balen dan mee wikkelen...??
Frans1
@labella daar was voorheen ook een oplossing voor
labella
@Frans1 Ja hooien maar daar moet het weer wel naar zijn...
bio boer
@labella torensilo of anders manieren worden wel bedacht als moet automatisch afdek systeem is ook kunststof
de hoef
@labella wordt warmer war

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's milieu , kunstmest , microplastics en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0