Boeren telen liever aardappelen en uien, maar slim is dat niet: ‘Er zijn 20 andere dingen die je kunt doen’Quote:
Als boeren nu niets doen, raakt de bodem waarop zij telkens dezelfde gewassen verbouwen langzaam uitgeput. Dan groeit daar over tien tot twintig jaar niets meer, is hun vrees. Investeren in een gezonde bodem is daarom crucialer dan ooit. Twee vooraanstaande akkerbouwers denken te weten hoe.

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Wat weer een gemekker🙈
bio boer
Kan het niet lezen als er niks meer groeit zal wel wat mee vallen

dat er minder rijkdom aan mineralen is door eenzijdig bemesting van kunstmest waardoor juist de onttrekking hoger wordt denk ik wel kunnen mineralen zijn die geen invloed op de groei hebben maar voor mens en dier belangrijk zijn heb het idee dat akker bouw ook wel bezig is met brede bemesting door compost en dierlijke mest
Op substraat groeien planten ook

De grenzen worden wel opgezocht kwa intensiviteit van bouwplan als ze te ver gaan krijgen ze van zelf deksel wel keer op de neus kunnen ze aantal jaar niet meer telen op een perceel of met gewas ziektes
weurding
@bio boer komt er op neer dat boeren beter voor hun grond moeten zorgen.....
bio boer
@weurding zie toch dat daar ook steeds meer aandacht voor is na mijn idee
weurding
@bio boer je doet jezelf tekort als je niet voor je grond zorgt, leerden we dik 40 jaar terug al op landbouwschool☺️
jan w
@bio boer
En dat er ook nog andere producten zijn die de boer kan telen, zoals boekweit. Maar daar verdiend de boer niks aan. wordt er dan vermeld.

Als ze het dan ook eens bij de werknemers gaan vragen dat ze voor niks zouden moeten gaan werken, dan vraag ik het mij af hoeveel dat er dan zijn die er op in gaan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Uien , bodem , investeren , telen , verbouwen , aardappelen , Gewassen en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
990