Illustratie van: gele velgen

We zitten midden in de stikstofcrisis, maar de volgende crisis is al onderweg

Stikstofcrisis? Er komt nóg zo'n crisis aan: de watercrisis. In 2027 moeten onze rivieren, meren en sloten aan eisen voldoen die waarschijnlijk niet gehaald worden. "Dit gaat minstens zo'n impact hebben op vergunningen als stikstof", waarschuwt de Ecologische Autoriteit.

Deel dit topic

Reacties

+9
labella
Er komt eerst nog een andere crisis die alle andere crisissen zal doen wegvagen.
+3
slagakker
@labella Werkeloosheid en armoede crisis. Bedrijven vertrekken allemaal naar buitenland.
Vdejong
@labella Vorst/sneeuw/hagel/storm crisis?
+7
Hans van Bergen
We hebben het schoonste water in de wereld nergens anders kun je drinkwater uit de grond opzuigen maar de rooie vuiligheid liegt weer alles bijelkaar dat het 5 voor 12 is. Wie trapt er nog in?
hip
@Hans van Bergen Idd. Landbouw scoort goed in werkelijk best goed maar heeft strengere normen dan natuurgebieden. Wateren in natuurgebieden en stedelijke gebieden scoren veelal slechter maar vermengen wel met landbouwwater, wat weer nadelig werkt in het landelijk gebied en voordelig is voor een natuurgebied. Er is een papieren werkelijkheid gecreëerd waarin landbouw grotendeels niet aan de norm voldoet en de natuur wel.
Erik1979.
@Hans van Bergen dat zeggen ze hier in Duitsland ook 😂😂😂
cjw73
@Erik1979. En dan krijgen we die troep uit Duitsland ook nog erbij....
Erik1979.
@cjw73 ja, en bij ons is dat water wel goed 😂😂😂 geweldig he Europa
cjw73
@Erik1979. Ja zodra het over de grens is , is het foute boel.🤣🤣🤣
+5
Weidezicht

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+9
achterhoeker2
Er heerst totale gekte op het gebied van milieu en duurzaamheid, de hele economie mag kapot om de doelstellingen maar te halen.
Men mag van zulke organisaties verwachten dat ze grotere plaatje zien , dat een economie moet functioneren cq groeien voor het betalen van die milieumaatregelen.
Jannus
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Men mag van zulke organisaties verwachten dat ze grotere plaatje zien

Bewustwording vind ik niet erg maar ze slaan door en rennen achter een schaduw aan
+3
achterhoeker2
@Jannus Het bewustzijn is er wel in de samenleving, alleen het besef dat we een succesvol land zijn en dat we daar zuinig op moeten zijn is er niet.
Elke belangen club schreeuwt om geld (liefst zoveel mogelijk) en of het betaalbaar is wordt niet om gemaald.
Het is now en wow, terwijl er ook een landsbelang en lange termijn is.
Nevergiveup
In Vernederland is heel veel en van alles mis , in de rest van de wereld gaat het best goed ....
+2
Polder
Het zal waarschijnlijk nodig zijn om Europa op de knieën ( maar vooral Den Haag) te krijgen door hier ook de wegen om te ploegen en gebouwen te bemesten en banden in de fik te steken maar hier trekken ze gewoon een revolver. Dus ja
we laten het slopen van onze sector gewoon gebeuren
Erik1979.
@Polder helemaal niet. Publieks vriendelijke demonstraties. Wij hebben al gewonnen. Moeten alleen zorgen dat de mensen in Europa gaan stemmen. Veel mensen in Europa worden wakker. Daarom draait bij ons ook de propaganda kanalen volop.
+1
Polder
@Erik1979. We hebben niks gewonnen op misschien wat aandacht na. Al het beleid draait uit op decimeren vd sector in Nederland en Klaas Knot gooit er ook nu net nog ff een schepje bovenop.
bio boer
@Polder de bbb had nooit zo groot geweest zonder
Polder
@bio boer dat denk je maar weten doen we t niet. T gaat mij erom dat het beleid nog steeds onveranderd doordenderd.
bio boer
@Erik1979. ik zie al week niks anders dan demonstraties tegen afd dat ze massa deportatie dat ze nazi gedachtes hebben dat licht wat gevoelig
Erik1979.
@Polder
hier een interview met de oud directeur van de Duitse verfassungsschutz. Allemaal politiek correct verteld. Mijn woorden zouden zijn dat er veel uit de bundesrat zich moeten verantwoorden over de demonstraties tegen de oppositie. Niet bepaald legaal en democratische.
+1
Jean-PierreK
Onlangs is er een technische briefing in de 2e Kamer over dit onderwerp geweest. Volgens de ambtenaren zou het halen van de KRW normen idd tot problemen met vergunningen en het herzien van vergunningen kunnen leiden. De verwachting is niet dat alle KRW normen gehaald gaan worden. Het gaat om veel stoffen en veel wateren.

Bestrijdingsmiddelen en meststoffen zouden tot de meeste overschrijdingen leiden. Maar bleek later in de briefing: voor nutriënten (meststoffen) zijn in NL strengere normen dan in het buitenland, andere stoffen is het buitenland juist vaak strenger dan NL.

Ook wordt in de EU (nu nog) maar een gedeelte van de pfas meegenomen in de KRW als het niet meegenomen wordt kan het niet leiden tot overschrijding. Nederland is ook een van de landen die op de meeste stoffen test, als er niet op getest wordt kan het de norm ook niet overschrijden. Het is one out all out, dus op hoe meer getest wordt hoe groter de kans dat een water lichaam niet voldoet.
Polder
@Jean-PierreK juist, en per waterschap ook nog verschillen. Daarnaast legt lnv het anders uit dan de waterschappen. In ons gebied staat bijna aldoor dat door achtergrond vervuiling de norm niet haalbaar is. Laat lnv daar nou net ff geen rekening mee houden. Daarnaast hoeft slechts bij meer dan 19 ! procent 'vervuiling' naar waarschijnlijkheid uit de landbouw het gebied al een NV gebied worden. Pffffff
Jean-PierreK
@Polder dat was de bedoeling van de EU. Maar
NL maakt er 19% van de
Nederlandse nutriënten van. Dat maakt hier in zuid Limburg wel een verschil...

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Sloten en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN