Illustratie van: John k
38

Wat is een goede achteruitrijcamera voor op de voermengwagen.

Hoi,
Ik ben op zoek naar een goede achteruit rijcamera voor op de voermengwagen met de monitor in de trekker. Ik kan er niet wijs uit worden uit de vele keuze's. Weet iemand wat een goede camera en monitor is? Evt. met foto's. Ik wil er graag een met een helder en scherp beeld en nachtzicht. Groot beeld heeft ook de voorkeur.
Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Wil je ook de mogelijkheid om de camera op het scherm van een trekker te kunnen of is enkelt een los scherm in de trekker er bij voldoende?
@RaHeados bol.com/nl/nl/…
Deze hebben wij gehad. Scherm nog wel in gebruik alleen andere camera, omdat die niet op het scherm van de trekker werkte.
@RaHeados die strepen kan je ook van het scherm halen als je wilt. Mooi breed zicht heeft deze camera en helder.

(klik om te vergroten)

Beeld
+1
@RaHeados Dat is in elk geval duidelijk genoeg
@RaHeados Ik heb een vergelijkbare van Aliexpress, die bevalt goed. De PSVT camerasets zijn wel iets degelijker, maar daar betaal je ook voor.
+1
@RaHeados

Niet waterdicht staat bij de reviews . Afdakje omheen maken of een kapje er om heen. Verder prima prijs dan.. ๐Ÿ‘
+1
@RaHeados ik heb er een via kramp. Hierop zie je helaas niet te breedte strepen. Dat miste ik juist, vandaar dat ik een tweede camara geplaatst heb!!
@RaHeados zo'n zelfde hebben wij ook om de bemester in de gaten te houden. Gekocht via Ali...
Op de voertrekker zit een van Zwitserland van een paar jaar oud. Eigenlijk geen verschil in beeldkwaliteit.
@jantje 8110 op de voerwagen zit er 1. Op de bemester eentje van de tank en op de opraapwagen 2. 1 op de achter bumper en 1 op de achterklep om in de bak te kijken hoe vol die is.
+1
@RaHeados wij hebben het scherm voor op de wagen, zodat je als je achterom kijkt bij achteruit rijden goed kan zien. En als je meer trekker wisselt heb je evengoed gewoon de camera. Je kijkt als t ware door de wagen heen. Wel goede waterdichte spullen gebruiken en ik heb m onder afdakje gehangen
@Melkveehoudernh dan heb je wel een paar schermen nodig als je verschillende machines hebt met camera, maar werkt ook wel mooi ๐Ÿ‘Œ.
@RaHeados ik heb geen schermen in mn trekker dus ik wil er een met een monitor erbij
@AJfokcie dan is de link die ik geplaatst heb goed geschikt. Zie mijn foto.
@RaHeados goed beeld inderdaad. Kun je die ook op spiegelbeeld zetten?
@AJfokcie ja kan je ook draaien als je camera bv op de kop hebt
+7
Dus je wilt een achteruitrijcamera voor op de voermengwagen hangen? Ik zou hem toch aan de achterkant monteren , anders kijk je telkens naar jezelf in de cabine. 😀
@George t scherm, goed lezen ๐Ÿ˜… camera natuurlijk achter
@Melkveehoudernh meestal zit je bij achteruitrijden toch naar achteren te kijken en wij hebben ook de bediening gewoon op de wagen
+1
Camera gebruik ik deze , je kunt hem in gewoon of spiegelbeeld zetten .

vanzwitserland.nl/product/…

Scherm heb ik dit

vanzwitserland.nl/product/…

Ik heb 2 camera's op de voorlader om werktuigen aan te koppelen en nog eentje op de meststofstrooier , kan ik gewoon op scherm volgen hoeveel er nog inzit ;
@jo845xl
Hier ook goede ervaringen met Van Zwitserland, camera is ook degelijk gebouwd, en die pro monitoren hebben veel instelmogelijkheden.
@RaHeados ik heb geen schermen in mn trekker dus ik wil er een met een monitor erbij
@AJfokcie ik heb er 1 gehad van psvt, beeld was prima maar camera stond net niet recht waardoor als ik op camera recht achteruit leek te rijden net iets scheef ging, ook had ik scherm aan voorkant hangen, iets wat ook niet retepraktisch bleek met achteruit rjjden metde zon aan voorkant trekker (met laagstaande zon)
+1
@mlkvhoudr Ken een boer die had het scherm op de mengwagen gemaakt. Zodat als je achteruit rijd en over je schouder kijkt ook gelijk links en recht van de mengwagen kunt kijken. En als het waren er door heen.
@THOMMY-TURBO lijkt mij ook t handigste
Hier gewoon een setje van kramp en die voldoet prima
@2850Johndeere6R heb je daar een link van?
@AJfokcie jazeker kramp.com/shop-nl/nl/… alleen hebben wij er een extra camera bij besteld met een 110 gradenhoek lens
@2850Johndeere6R heb jij misschien een foto van het beeld op je monitor?
@AJfokcie jazeker je krijgt alleen die strepen niet uit de camera op de telefoon

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

-
Orgineel hier op de mengwagen Brigade camera systeem, 2 schermen in de cabine met 4 camera 's (1 achteruit, in de mengkuip eentje en links 1 en rechts 1 voor de los deur/bandje)
Veel mechanisatie bedrijven hebben opbouw camera systemen via Galant, informeer daar maar eens wat bij zoiets het beste passen, je kunt er wel niet rechtstreeks kopen.
galand.nl/
Ik heb een setje van aliexperess op de kraan zitten. beeld is prima, alleen camera's zijn niet waterdicht, zolang die altijd binnenstond ging het prima, nu bij beide camera's vocht er in zitten. zou je ze daarom niet direct aanraden.
.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Ik ben nog op zoek naar een scherm waar deze stekker in kan dit is de voeding en er zitten 2 cameraโ€™s op aangesloten
@thijsw Dit lijkt er een heel eind op zo te zien.
galand.nl/psvt-voedingkabel-low-budget.html/
@Cowboy3 bedankt die stekker lijkt er inderdaad veel op,
Maar ik zoek juist het schermpje erbij๐Ÿ˜…
@thijsw Ff bellen daar en volgens mij passen aan deze kabelbos ook meerder beeldschermpjes.
galand.nl/psvt-monitor-7-scherm-uit-130070bc2.html…
+1
@Cowboy3 bedankt voor de reactie zal volgende week wel eens informeren,
+1
Wij monteren ze altijd van kramp, en ook het liefst alleen van kramp. onderdelen hebben we op voorraad. maar meestal gaat het kapot door eigen gemaakte schade. verder geen problemen. 110 graden camera is wel aanrader.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's trekker , hoi , voermengwagen en camera geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nรฉt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0