Provincie op vingers getikt: deel stikstofhandel niet goed geregeld

De provincie Gelderland heeft een deel van de stikstofhandel niet goed geregeld, oordeelt de rechtbank. Het gaat om het tijdelijk verhuren van stikstofrechten, het zogenoemde verleasen.

De handel kwam onder de loep te liggen in een zaak tegen een geitenhouder. Als een bedrijf meer stikstof wil uitstoten, moet dat worden gecompenseerd. Dat kan door stikstofrechten te kopen bij een ander bedrijf. Of dus door de stikstofrechten te huren.

En dat deed deze geitenhouder om zo zijn stallen uit te kunnen breiden. Maar de rechtbank zette door die uitbreiding een streep. Dat komt doordat het verhuren van de stikstofrechten niet goed geregeld is door de provincie Gelderland.

Deel dit topic

Reacties

+2
Grasbaal
Vraag dan maar aan Schiphol hoe je dit moet regelen...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's handel , kopen , stikstof , stallen , gelderland , stikstofrechten en stikstofhandel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0