De wortel en de stok: emissiehandel als oplossing voor de stikstofcrisis

Een topambtenaar brak in het FD een lans voor voor vrij verhandelbare stikstofemissierechten. Wat pleit ervoor en wat pleit ertegen? 

Het FD berekende al eens dat agrariërs met gratis toegekende stikstofemissierechten een cadeau van naar schatting €8 mrd van de overheid ontvangen. In één keer een wortel van zo’n vier ton per veehouder, zonder dat die daar nog iets extra’s voor hoeft te doen. De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) bepleitte daarom bij de stikstofcommissie van Johan Remkes voor verhandelbare stikstofemissierechten, omdat die 'voor onze sector een kans vormen om onze innovatiekracht te gelde te maken'.

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie/1503683/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's varkenshouderij , overheid , pov , ammoniakrechten , stikstofcrisis en remkes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0