Illustratie van: fendtje310

Heeft elektriciteit effect op diergezondheid?

Bij elektriciteit hoort spanning. Spanningsvariatie, zoals door een frequentieregelaar, heeft in de stal mogelijk ook effect op het welzijn, de weerstand, het gedrag en de gezondheid van dieren. Een groep veehouders kijkt hiernaar.

Deel dit topic

Reacties

+1
grös
Dan ook op mensen, al die telefoonladers, t.v., wifi, zonnepanelen 😬
+2
weurding
@grös er zijn veel die kortsluiting hebben, Frank visser draait overuren😅
vannorden1993
Zet 380 op een koe en kijk
aldert
Hangt veel van de leylijnen af.Als een leylijn in contact komt met elektrische spanning kan hij het honderden meters doorgeven en als daar dan net een rij boxen op staat dan heb je een probleem.
+1
grös
@aldert
Hier verderop was een nieuwe melkstal waar de koeherkenning niet goed werkte, zijn ze dagen aan het zoeken geweest, kwam uiteindelijke volgens hen door een transformatorhuisje 500meter verderop, ja en niet die op 50 meter afstand staat..
+2
jvt
Genoeg ervaring in deze, jammer genoeg. Kun je geestelijk en financieel aan kapot gaan als je niet sterk genoeg bent in beide.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , gezondheid , dieren , veehouders en spanning geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0