Koeien zijn het liefst bij familie of leeftijdsgenoten in de buurt

Koeien in dezelfde lactatie hebben meer contact met elkaar dan koeien in verschillende lactaties. Dat geldt ook voor koeien die nauw verwant zijn qua afstamming en voor koeien die kort na elkaar geboren zijn.

Deel dit topic

Reacties

jan 10
Gaan ze dat bij mensen ook doen?
+4
arie.j
Koe is een kuddedier, dat is naar ik dacht al een paar duizend jaar bekend
cs-agrar
"Zweeds melkveebedrijf bij 149 koeien twee weken lang per seconde de positie van elke koe. Ze definieerden sociaal contact tussen koeien als koeien zich op een dag minstens tien minuten binnen 2,5 meter afstand van elkaar bevonden."

Onderzoeklocatie was een grupstal?
arie.j
Quote Reactie van @cs-agrar:
"Zweeds melkveebedrijf bij 149 koeien twee weken lang per seconde de positie van elke koe. Ze definieerden sociaal contact tussen koeien als koeien zich op een dag minstens tien minuten binnen 2,5 meter afstand van elkaar bevonden."Onderzoeklocatie was een grupstal?

Als koeien van de grupstal in het voorjaar in de wei in kwamen, dan was het altijd een gevecht om de sociale rangorde. Dus dat sociale contact was er op stal niet
In de tijd dat koeien nog horens hadden, dan gingen er altijd wel een paar hoorns van aan, de bebloede pit bleef dan natuurlijk wel staan. Hollanse koeien hadden vroegen gebogen horens, niet van die steekwapens van tegenwoordig,
Daar werd op geselecteerd, en bij stamboekkeuring had de stand van de horens een aparte vermelding en punten
Wie de historie niet kent, die is gedwongen hem over te doen.
Dat is met die onderzoekers ook zo

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's familie , koeien en contact geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN