Laat melkkoe niet te lang in donker staan

Het verlengen van de daglengte van 12 uur licht naar 16 uur bevordert de melkproductie met 6 tot 15 procent, ook komt de vruchtbaarheidscyclus sneller op gang bij langere daglengten en groeit jongvee sneller. ABZ De Samenwerking adviseert daarom om kritisch te kijken naar de verlichting in de stal.

Deel dit topic

Reacties

+1
hookwood
Komen ze daar bij ABZ nu pas achter?
+12
Mkl87
@hookwood het zal best wat verschil kunnen maken, maar 6 tot 15% meer melk? Geloof er geen zak van. Als we al die pipo's moeten geloven met 10% meer melk links en rechts hadden de koeien gemiddeld al lang op 20.000 liter per jaar moeten zitten
sorry
@hookwood bladvulling nieuwe oogst
bio boer
Zit op 18 uur licht 😅 vlak voor ik ga slapen doe ik ze uit als ik er uitkom weer aan
Marco de 1ste
@bio boer dan slaap je 6 uurtjes.
+8
spotmelker
@Marco de 1ste
Quote:
slaap je 6 uurtjes.

Dus zit ie 18 uur op Prikkebord, 😁
bio boer
@Marco de 1ste ja zo iets
de hoef
@bio boer hier is het snachts gewoon donker op stal, en melken gaat gewoon door
richard-de-wolff
@de hoef geen nacht verlichting?
m uut m
@richard-de-wolff
Waarom zou je s'nachts een lamp aan hebben. Heb de verlichting op de automaat staan 20.30 uit en om 04.30 weer aan. We voeren tmr aan het voerhek dit draaien we voor de avond melking ervoor. We schuiven pas weer bij voor de ochtend melking. Kom buiten het afkalf seizoen s'avonds en s'nachts niet meer in de stal of er moet wat loos zijn.
grös
@richard-de-wolff
Hier lopen ze ook gewoon op de robot zonder enig licht, alleen achter de robot hangt een klein tl balkje, dat is meer voor mijn gemak, zou ook met een bewegingsschakelaar kunnen.
Koeien hebben prima nachtzicht, s nachts in het land ook..
de hoef
@richard-de-wolff 1 schuur 2 lampen die zaten er al in toen we hier kwamen, andere stal laten we het als er niks bijzonders is gewoon uit
+1
bio boer
@de hoef in de nacht heb ik het ook donker
+1
labella
@bio boer ik heb er 's nachts wel graag wat licht bij.🙃
achterhoeker2
Het is een stukje om de adverteerder ABZ tevreden te houden.
Je moet er us geloven, hier gaat de lamp uit, varkensboeren weet het al ; tegen rust kun je niet voeren.
cjw73
@achterhoeker2 laat 2 boven de voergang branden op de kant waar de koeien zitten. In het nieuwe deel waar ze liggen is alles donker.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verlichting , stal , melkkoe , jongvee , melkproductie , donker en licht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
3.432