Enquête - Denk mee over het profiel van de LTO voorzitter

Ook voor niet-leden en andere free-riders:

Klik op Start om de enquete te starten: zlto.nl/paginas/algemeen/…

Deel dit topic

Reacties

sorry
Overal 1 ingevuld....
cjw73
@sorry ? Hier staat enquête is al afgerond
sorry
@cjw73 ingevuld door huisgenoot of computer gehakt
cjw73
@sorry weet ik niet, en de huisgenoot heeft er geen interesse bij.
Zebra
Mss iets voor Jeroen van Maanen?
+1
Melkboer16
@Zebra ongeschikt
mlkvhoudr
Ik kon hem wel invullen maar dacht ik val af omdat ik geen netwerk in den haag en brussel heb, maar gelukkig deed mijn telefoon t daar ook gewoon, kunnen we niet gewoon eerlijk zijn dat de ideale persoon voor deze functie niet bestaat en er gewoon een goede lobbyist moet zitten?

Want flexibel bijvoorbeeld? wat mij betreft wel een goede karaktereigenschap, dus ik zou zeggen ja maar er zijn nogal wat collegas die daar een ontzettende hekel aan hebben als lto flexibel is
+3
weurding
Ik als "freerider" laat het profielschetsen graag aan iemand over die er voor betaald😅
+1
mlkvhoudr
@weurding daar heb je ook gelijk in
cornelissen
Quote Reactie van @weurding:
Ik als "freerider" laat het profielschetsen graag aan iemand over die er voor betaald

Dat mag iedereen zelf weten, maar degene die betalen zijn er wel in geslaagd ( en dat mag ik natuurlijk niet zeggen, want het wordt ontkend) om 25 jaar fatsoenlijke grondgebondenheid in de melkveehouderij tegen te houden. Zie vooral de "cowboy"boeren met amper grond ,die vrij baan kregen bij het beëindigen van het melkquotum . ( en dan denk ik even niet aan het prediken tegen rechten en ondertussen met voorkennis de stal volzetten en lto fosfaatrechten laten aanvragen )
Ik ben van mening, dat dit de derogatie geen goed gedaan heeft en waarschijnlijk mede de oorzaak is van het vervallen van de derogatie. En dat kost vooral de graslandregio s heel veel geld.

Overigens ben ik al sinds de oprichting lid van de nmv , maar zeker de laatste 10 jaar zijn het meelopers achter lto. En ik een roepende met zo nu en dan wel bijval, maar enkele jaren later zijn die noodgedwongen gestopt.
weurding
@cornelissen joh, snap je frustratie, maar zo blijf je er nog een keer in
robotmelker
@cornelissen om hard te mogen rijden in Nederland zijn ontheffingen nodig... Sirene en zwaailichten. Gebruik ervan dient goedkeuring te hebben van de meldkamer. Het mestbeleid had ook ontheffingen voor gebruik van meer mineralen. Ontheffingen diende men van Europa te krijgen. Hoe dom kan men zijn als men denkt dat zo'n regeling dan een lang leven beschoren heeft.
cornelissen
Quote Reactie van @robotmelker:
Ontheffingen diende men van Europa te krijgen. Hoe dom kan men zijn als men denkt dat zo'n regeling dan een lang leven beschoren heeft

Je gaat toch niet ondoordacht een gedeelte van je leden opofferen, zou ik denken. En het kan niet zijn ,dat men niet op de hoogte was ,wat deze ingreep (aanvraag van fosfaatrechten zonder "overgangsregeling" ), met als gevolg het opofferen van een aantal leden, is zeker bij de nmv is dat niet zonder rumoer verlopen.
De voorzitter van de nmv (wiegersma) heeft mij nog thuis opgebeld met het verzoek en advies om mijn verzet te staken ,want het was zinloos en eventueel resultaat pas na 25 jaar.
Het resultaat is tot heden toe uitgebleven ,maar mijn verzet staken doe ik natuurlijk niet.
Zullen ze wel niet zo prettig vinden ,want het (waarschijnlijke ) verlies van de derogatie ( mede door het beleid van onze belangenorganisaties) zal ik zonder meer ter sprake brengen.
pieta
@cornelissen Ze blijven lachen met jou. Met de fosfaatrechten had je nog een punt. Derogatie raken ze overal in Europa kwijt en hier wil de overheid hem niet houden heb ik de indruk.
cs-agrar
Quote Reactie van @cornelissen:
maar zeker de laatste 10 jaar zijn het meelopers achter lto.

Nou nee, ze staan er echt wel anders in. LTO moet al zn sectoren tevreden houden, dus doen ze hier en daar maar weinig tot niets.. Daar heeft nmv geen last mee
mlkvhoudr
@cs-agrar vind je ik vind lto een heel duidelijk profiel hebben dat ze er voor de groeiers zijn en de rest moet meehelpen om productieruimte te vinden voor die groeiers, dat heet wat politiek correcter in lto taal wij zijn er voor de blijvers......
+2
weurding
@mlkvhoudr ja klopt, stoppers betalen zeker geen contributie😅

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto en enquete geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN