Boze boer uit Zwolle heeft maling aan dwangsommen: 'Ik moet jullie 10.000 euro betalen en dan mag ik blokkeren wat ik wil'

Een Zwolse boer heeft zijn buik meer dan vol van de overheid. Hij ligt overhoop met de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel. De maat was bij hem vol toen hoogspanningsnetbeheerder Tennet aankondigde dat ze voor onderhoud over de grond van de melkveehouder moesten rijden.

De boer weigerde dat en de netbeheerder sleepte hem voor de rechter. Eind vorige maand besliste de rechter dat hij Tennet toegang moest verlenen. Ook mocht hij geen contact meer hebben met Tennet-medewerkers op last van een dwangsom van 1.000 euro per overtreding. Dit tot een maximum van 10.000 euro.

Deel dit topic

Reacties

+3
Van-Epscheuten
Mijn ervaring is dat dergelijke partijen nette vergoedingen geven, en er best met ze praten valt.
walker1
Quote Reactie van @Van-Epscheuten:
Mijn ervaring is dat dergelijke partijen nette vergoedingen geven, en er best met ze praten valt.

Ja is ook zo. Kost hem zo alleen maar veel geld en als het tegenzit mag die ook nog op het politiebureau logeren.
overstekend wild
Ik snap hem wel. Aan de ene kant roken ze je uit als jij wat wilt. Maar als hun(overheidslichamen) wat willen dan moet je voor een paar grijpstuivers (belastingdienst roomt het in 1x weer af) maar in de houding springen
+1
weurding
Verhaal heeft vast 2 kanten
+2
walker1
Quote Reactie van @weurding:
Verhaal heeft vast 2 kanten

Ongetwijfeld, er gaat wel vaker wat mis in de communicatie tussen netbeheerders en boeren/landeigenaren/pachters. Maar ik denk dat hij er weinig mee opschiet het conflict zo uit de hand te laten lopen.
bluepower12
@weurding hier wel eens een controleur gehad die scheurde zo naar achteren zonder overleg, draden en hekken open waar de koeien liepen 🫣
hoest
Hier regelmatig contact met dergelijke partijen. bij onderhoud is TenneT en hele correcte partij om zaken mee te doen. Net als Liander en Gasunie.
Vitens heb ik wel een vieze nasmaak aan over gehouden
+1
Putjeschepperr
Vorig jaar nogal wat beleeft met tennet.ze gingen palen stralen had gevraagd of ze genoeg kleden eronder wilden doen.maar nee hoor 1 kleedje er precies onder en vervolgens ligt er overal verfresten. Volgens tennet kon dat geen kwaad maar heb het laten onderzoeken en als koeien dat vreten kon er spontaan abortus plaats vinden.er is via rechtsbijstand op slot een onafhankelijke dierenarts aan te pas gekomen om tennet de ernst van de zaak te doen geloven.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onderhoud , maat , overheid , grond , melkveehouder , overijssel , zwolle en contact geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0