Adema: schade blauwtong te klein voor compensatie

De schapenhouderij kan de schade die het blauwtongvirus aanricht ook zonder schadeloosstelling wel overleven, denkt demissionair landbouwminister Piet Adema. Hij vindt het aandeel van de dieren dat aan de veeziekte sterft 'nog te weinig' om daarvoor te compenseren.

Deel dit topic

Reacties

+6
spotmelker
De verschillen tussen de bedrijven zijn groot en als Rendac al aangaf het amper aan te kunnen lijkt mij een individuele beoordeling met schadedrempel terecht i.p.v. generiek.
nicolien
@spotmelker rendac reedt hier zelfs zondags, denk niet dat het meevalt.
+12
koe-boer
Tja soms kun je beter niks zeggen, ken bedrijven waar de helft van het koppel dood is. Als je dan in een interview gaat zeggen dat het overal wel meevalt heb je echt totaal geen benul van wat er zich in je sector afspeelt.
JohnDeere5085
@koe-boer
Quote:
Vijf procent van de schapen is al aan de ziekte overleden
ook een aanname die niks zegt, overigens was oversterfte 37%. Zoals jij ook al aangeef zijn de verschillen te groot, spreidingskaart laat ook zien dat zuiden en echte noorden amper getroffen zijn... Hier 1/3de van ons koppel verloren
bio boer
@JohnDeere5085 schapen boer had schapen op de dijk langs de noord zee geen 1 schaap met blauwtong bij hem thuis wel 🤷‍♂️
cjw73
@bio boer hier net zo. Mijn buurman had ook een 150, 100 schapen van hem lopen bij mij de dijk, bijna niks loos, en thuis had hij de lammeren en de rammen lopen , ruim 30 dood, waar onder al zijn dekrammen.
Kars
@bio boer daar waait het harder dan.... insecten zijn met beetje wind weg.
+5
Wouter Verhoef
Wat is het toch een lapzwans van een minister, onlangs gaf hij nog aan dat de schapensector moeite zal hebben om deze dierziekte te overleven.
+1
Erik1979.
Ik ben blij dat de wel geld hebben voor bommen voor Oekraïne. Waardeloze prikken tegen covid. Geld voor een stikstof leugen. Geld voor een nu al mislukte energie transitie. Die paar boertjes. Mensen uit Limburg. Mensen uit Groningen. Toeslagen slachtoffers. Ja een keertje moet je keuzes maken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , blauwtong , dieren , schade en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0