Wat gebeurde er met het sperma van Friese runderen in Zimbabwe? Hendrik Jansen uit Leeuwarden zocht het uit

Betere koeien leveren meer melk en zo help je een hele gemeenschap vooruit. Dat is de gedachte van Farm Friends uit Wommels die vijf jaar terug fokmateriaal stuurde naar Zimbabwe. Hendrik Jansen uit Leeuwarden nam een kijkje bij het Afrikaanse vee.

Deel dit topic

Reacties

+1
casev2
Ik kan hem helaas niet lezen. iemand van de friezen hier met een abbonnement?
+1
jan w
Wij hebben in het verleden ook al eens een internationale cursist van Oenkerk gehad stage lopen. Kwam ook daar ergens uit de streek. was werkzaam op een ex- Engelse proefboerderij. Hadden daar een vent die de koeien insemeneerde, die werd aangegeven bij de baas dat hij ook bij andere bedrijven weleens ging insemineren. Kreeg van de leiding ontslag en er mochten geen koeien meer geinsemineerd worden. Na 9 maand was het toch gek dan er geen kalveren meer werden geboren. Toen moest er weer geinsemineerd worden . Hadden vanuit nederland een behoorlijke hoeveelheid Jabot sperma gekregen.
Dit liep uit op een drama, allemaal te zwaar kalvende koeien in dat hete klimaat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , sperma , vee en leeuwarden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
973