100 rijden heeft nauwelijks directe invloed op stikstofuitstoot in Nederland, maar is volgens experts toch essentieel

Overdag maximaal 100 kilometer per uur rijden op de snelweg heeft een minimale invloed op de stikstofuitstoot. Maar, zeggen experts, juist die druppels die de emmer doen overstromen zijn belangrijk om tegen te houden.

Deel dit topic

Reacties

casev2
Ik kom niet heel veel op de snelweg buiten de randstad (waar 100 al hard zat is ivm de drukte), maar daarbuiten valt het me vooral op dat er niemand 100 rijd en er ook amper op gecontroleerd word...
+1
Weidezicht
De experts willen duidelijk maken dat een heel klein verschil wel degelijk "significant" is?
+2
John Spithoven
De heren de Vries en Erisman hebben het over 0.7 kton uitstoot vermindering.

Dat is vreemd. Wat de rest van het artikel gaat over de invloed op de natuur, dus zou ik van de heren verwachten dat ze de snelheidsmaatregelen uitdrukken in een vermindering van het aantal mollen depositie. Dat doen ze niet .. ... hebben de heren zelf ook geen vertrouwen meer in hun eigen stikstof modellen?
+10
demelkboer
Het was essentieel om de burger de "urgentie" van de stikstof crisis te laten voelen. Dat maakt de weg vrij om een sector te decimeren
+1
demelkboer
@demelkboer

De Vries voegt toe: "Het gaat niet om dat kleine beetje dat jijzelf bijdraagt. Het gaat erom dat je bewust moet zijn dat je het met z'n allen moet doen, wil je het enorme probleem onder controle krijgen.
+1
demelkboer
@demelkboer I rest my case
+3
Spuit11
@demelkboer Net zoiets als met een mondkapje rondlopen? Niemand gelooft erin maar je wordt er wel meerdere keren per dag aan herinnerd. Dus zal het wel waar zijn
+1
demelkboer
nos.nl/artikel/…

verder zeg ik niks
+1
Claas 1986
@demelkboer het gaat alleen om onze grond!
demelkboer
Op slot om een paar procenten. Dus paar procent krimp in de landbouw en klaar
Eers kiek´n
Voorop gesteld op vrachtverkeer heeft de snelheidsbeperking geen invloed. De rest is toch een deel electrisch en alles weer gebaseerd op modellen. De snelheidsbeperkingen 50 en 30 km/h geven daarintegen veel meer uitstoot.
Albert Altena
Het was het onderhandeling item van de VVD.
Zij wat inleveren en dan de landbouw ook.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstofuitstoot , Snelweg en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0