Klimaatdemonstratie in Amsterdam grootste ooit in Nederland



Quote:
De mars is gestart op de Dam. Onder de demonstranten is klimaatactivist Greta Thunberg, die ook een toespraak zal houden.

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Voor Thunberg aan het woord kwam, was er een incident met de winnaar van de PAX Vredesduif 2023, Sahar Shirzad. Met haar was afgesproken dat "er een verbindende speech over vrede gegeven zou worden. Dit is niet gebeurd", meldt de organisatie. Shirzad sprak in haar toespraak meermaals de omstreden leus "From the river to the sea, Palestine will be free" uit. Daarop werd op het podium en in het publiek met verontwaardiging gereageerd en de speech werd onderbroken.

Thunberg gaf tijdens haar toespraak de microfoon even terug aan Shirzad. Thunberg zei daarover dat er geluisterd moet worden naar de stemmen van mensen die worden onderdrukt en vechten voor hun vrijheid. "Zonder internationale solidariteit kan er ook geen klimaatrechtvaardigheid zijn." Vervolgens kwam er een man het podium op die zei dat hij voor een klimaatprotest kwam en niet voor een politiek statement.
+1
sorry

+3
hans1980
Allemaal een dikke jas aan was koud ...
Jannus
@hans1980 Beetje opwarming kan geen kwaad??
+2
Nevergiveup
@hans1980 Over een maand word het echt flink koud zie ik in de hele lange termijn 🥶🥶🥶
+2
Nevergiveup
Greta heeft weer goed naar Timmerfrans geluisterd net voor de verkiezingen ....
+1
Twentsch Land
Idd ... wel afgestemd zo dicht op de verkiezingen.

@Nevergiveup
+1
Kars
Kan Greta effe reageren op haar uitspraak van 2018, dat over 5 jaar de wereld vergaat?
+7
spotmelker
@Kars ik verbaas me meer over dat er zoveel goedgelovigen zijn die naar zo'n gehersenspoelde bedplasser gaan staan luisteren 😄
+3
labella
@spotmelker Is dat kind met de waterfiets gekomen of stiekem toch met het vliegtuig??
matt
@labella carpoolen met Tjeerd in de cinquecento.
Kars
@spotmelker tijd om meer geld te begroten voor het GGZ.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's amsterdam , dam en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN