'Stikstofplant' brandnetel belangrijk voor vlinders en andere insecten, maar niet voor zoveel als Caroline van der Plas beweert

Staan ergens veel bramenstruiken of brandnetels, dan komt dat mogelijk omdat er op die plek veel stikstof terechtkomt. Maar focus eens niet zo op stikstof, zegt Van der Plas van BBB. "Brandnetels zijn een bakermat voor 400 insecten- en vlindersoorten."

Deel dit topic

Reacties

+6
DJ-D
Brandnetels groeien op plekken waar dik pak planten stonden, die zijn gemaaid en niet zijn afgevoerd.
Claas 1986
@DJ-D shouwpad waterschap
+1
HansBa
Brandnetels staan ook altijd waar rotzooi in de grond zit.
+5
hans1980
Linkse media gaat Los op Caroline
+1
spotmelker
Ga het maar eens aan een herborist vragen, die noemt nog meer dan Caroline. Die kennis is vrijwel helemaal verloren gegaan en ook "groen" heeft in haar onwetendheid allang voor chemie/farmacie gekozen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , insecten , bbb , caroline van der plas en caroline geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0