Natuurclubs: PlanetProof moet eisen aan melkveehouders aanpassen

Een collectief van negen natuurorganisaties vindt het de hoogste tijd dat het keurmerk On the way to PlanetProof de eisen aanpast die aan deelnemende melkveehouders worden gesteld.

Deel dit topic

Reacties

+2
diekman
Nog even en er zijn alleen maar verliezers. En dan weer terug naar de basis....?
+1
hans1980
Ja dat was te verwachten
+3
diekman
Meebewegen tot je een ons weegt.
bio boer
Bij de ah lijn moet je nog best wat natuur land hebben dacht ik

Met de co2 prestaties van pp geef je wel toe dat co2 uit een ecologisch proces bij draagt wat in mijn beleving niet zo is
Geld dat alleen uit fossiele energie bronnen
Braboboer
@bio boer

Bij PP moet een X percentage van je areaal kruidenrijk grasland zijn dus dat draagt wel bij aan biodiversiteit zou je zeggen.
+1
zwierb
Quote Reactie van @bio boer:
Bij de ah lijn moet je nog best wat natuur land hebben dacht ik

Als het al natuurland is voegt het dus niets extra,s toe aan de natuur, zorgt er alleen voor dat boeren dit land graag willen huren van de ngo,s .
bio boer
@zwierb natuurland van tbo’s kennen we hier bijna niet op de klei dus de ah boeren die ik ken hebben natuur op eigen grond aangelegd veel weidevogel land
+1
zwierb
@bio boer Hier zie je dat boeren natuurland huren om aan de pp eisen te kunnen voldoen.
bio boer
@zwierb natuur grond is er ook maar beperkt je komt er ook niet zomaar tussen lijkt mij er is vaak ook al huurder lijkt mij

Hier ook wel een geïnformeerd er was hele wacht lijs ze wilden mijn naam niet eens noteren heb er nu ook geen behoefte meer aan
zwierb
@bio boer Heb een aantal jaar geleden hier natuurmonumenten ook op bezoek gehad, hen laten zien wat wij aan weidevogel beheer deden, en toen toch geen pp mochten leveren. Gezegd dat ik er beter mee kon stoppen en dat hun de weidevogels wel op hun land mochten opvangen, 500 meter verder op, maar dat ze het beheer dan wel drastisch moesten omgooien om daar meer weidevogels te krijgen, dat zagen zij iets anders.
Zij vonden het ook wel jammer dat ik toen niet pp waardig was en zouden hier nog eens naar kijken.
cjw73
Was te verwachten. Ik zeg allemaal maar bio worden, dat willen ze graag.
Marco de 1ste
Waar bemoeien die lui zich mee. Doet de sector een keer wat in die richting, is het weer niet goed. En maar blijven drammen.
Zelf vind ik PP waardeloos om tussen biologisch en gangbaar in te zitten.
PP is alleen bedacht om gangbaar richting bio te pushen. En moet ook nog betaald worden door melkveehouders zelf.
+6
jan 10
DE bedoeling gewoon dat op den duur elke boer zijn zeggenschap kwijtraakt ,melk leveren voor weinig en krom werken voor de natuur.
Want telkens wordt er met melkgeld geschoven,er boven op is niet aan de orde.
Als we niet oppassen worden we allemaal boswachters in dienst bij de melkfabriek.
Ik stel voor ,alles afwijzen,en als ze wat willen kunnen ze gewoon bij de boer terecht,die zal dan tegen een leuke prijs zijn diensten aan kunnen bieden.
Absoluut geen contracten ,daar houden we niet van,we leveren een dienst en na levering mogen ze, als ze ons nog steeds welgevallig zijn weer terug komen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's keurmerk , melkveehouders , planetproof en Aanpassen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0