Tips voor robotefficiëntie

Ruim bemeten wachtruimtes, smakelijk krachtvoer: er zijn veel mogelijkheden om de robotcapaciteit maximaal te benutten. Tips van vier melkveehouders.

Bron

Tips voor robotefficiëntie
vakbladelite.nl

Deel dit topic

Reacties

Vdejong
Quote:
Ruim bemeten wachtruimtes,
koeien komen toch zelf? Niemand hoeft toch koeien bij de robot te halen?
JappieJo
@Vdejong nee hoor zeker niet, het gaat allemaal vanzelf als ik andere robot boeren spreek. Zal wel een uitzondering zijn 🤷
richard-de-wolff
@JappieJo gaat bij jou nu beter met lage bezetting?
JappieJo
@richard-de-wolff ja gelukkig wel, maar had liever geen last van mijn lijf gehad en mooi in de melkstal, kosten vliegen omhoog en altijd standby voor alarm vind ik wel grote nadelen
+1
Braboboer
@Vdejong

Het is ook net waar je de lat legt.

Ik ken robotboeren die gerust 15-16 uur tussentijd accepteren dan geloof ik het wel dat sommige weinig ophaalkoeien hebben.
+2
pieta
Quote Reactie van @Braboboer:
gerust 15-16 uur tussentijd accepteren

Wat is daar mis mee?
Braboboer
@pieta

Toen ik een ging robotmelken was het advies tussentijd max 12-13 uur tbv uiergezondbeid en het voorkomen dat koeien 2e helft lactatie wegzakken doordat ze minder dan 2x gemolken worden.
+1
pieta
@Braboboer Heeft zo'n adviseur mij ook een keer verteld. Ik vroeg hem wanneer hij ze dan op kwam halen. Ik haal 's-morgens om 9 uur een koe op en 's-avonds om 8 uur.
newholland6640
@Vdejong

Wordt daarmee niet bedoeld de ruimte voor de robots?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN