Illustratie van: Gjvanlaar

Video: Mais aankopen. Waar moet je op letten?

Onze productspecialist Evert Roozendaal bemiddelt tussen de boeren met maistekort en -overschot. Hij legt uit hoe dit werkt en waar je op moet letten bij het aankopen van mais.

Deel dit topic

Reacties

+2
weurding
Beetje laat, meeste is er af
Claas 1986
Staan nog wel wat lage hoekjes@weurding
weurding
@Claas 1986 kwaliteitje👌
leonievdh971
Tip 1:
Geld op de bankrekening
weurding
@leonievdh971 jij koopt toch?
Cowboy3
@leonievdh971 Slechte tip uit Zelhem, als je er meer van wilt maken moet geld rollen en geld op bankrekening werd afgelopen paar jaar eerder minder ipv meer.
casev2
Die beste man uit dat voorbeeld heeft 55 ha grasland en 215 (melk?)koeien, en koopt 900 ton mais in... niet echt een fijn verdienmodel de komende jaren.. ..
labella
@casev2 Scheelt hem een bult werk, nu hoeft ie alleen maar 2 telefoontjes te plegen. Eentje om mais te brengen en eentje om mest af te voeren.
+1
leonievdh971
@labella drie telefoontjes volgend jaar
Bedelen om extra financiering
weurding
@leonievdh971 zou ie meer betalen dan 45 per ton incl btw dan?😅 Daar kun je het zelf niet voor verbouwen
+1
spotmelker
@casev2 wat is zijn alternatief? Voor 2026 100 ha grond kopen om geheel zelfvoorzienend te worden?
T60401
Quote Reactie van @casev2:
Die beste man uit dat voorbeeld heeft 55 ha grasland en 215 (melk?)koeien, en koopt 900 ton mais in... niet echt een fijn verdienmodel de komende jaren..

Die beste man woont net over de grens bij onze oosterburen. daar zitten ze al langer zonder dero. tevens zit hij in een gebied met veel akkerbouw waardoor mestafzet makkelijker zal zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Mais en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2.019
TREFWOORDEN