Erwin Wunnekink gaat verder buiten coöperatie

Agrarisch bestuurder Erwin Wunnekink gaat zakelijk verder buiten de coöperatieve omgeving. Met zijn melkveebedrijf stapt hij over naar een particuliere verwerker (van Frieslandcampina naar A-ware). Ook qua financiering gaat hij naar een niet-coöperatieve partij.

Deel dit topic

Reacties

robotmelker
Hoge bomen vangen veel wind. Had hij kunnen weten. En niet alles wat hij aanraakt verandert in goud, maar dat wisten de leden bij rfc al lang.
Melkboer16
@robotmelker volgens de berekening van vergaderboer (boerderij) heeft Erwin ruim een miljoen binnengeharkt tijdens zijn carrière bij RFC. Als ie niet weggestuurd was dan was er nog een miljoen bijgekomen.
+5
de hoef
Quote Reactie van @Melkboer16:
heeft Erwin ruim een miljoen binnengeharkt tijdens zijn carrière bij RFC.

wij hebben er al veel meer gehaald
leonievdh971
@Melkboer16 heeft hij schoenmaat > 50?
fendt516plus
@Melkboer16 Erwin heeft er nog wat voor gewerkt neem ik aan, Maar de mensen die boven op de foto staan die maaien het gras zo bij een ander zonder te vragen en betalen, jagen zo de koeien bij iemand anders in de wei zonder te vragen of betalen, als je de poort op slot hebt slopen ze de slot er gewoon af en als je er iets van zegt wordt je uitgescholden .
PG77
@fendt516plus dat heet coöperatief 🤣
+1
leonievdh971
Ik hang slingers op wanneer het bericht komt dat de lto het zonder Erwin gaat proberen.
jan 10
Gisteren lto leden bijeenkomst gehad,waarbij Erwin Wunnekink spreker was.
Hij kan goed praten,geen meel in de mond,heeft niet voor elk probleem een oplossing,maar wel scherp.
robbies
@jan 10 lever jij aan RFC?
jan 10
Quote Reactie van @robbies:
lever jij aan RFC?

Nee,maar als je het erg vind dat hij te veel verdiend moet je zorgen dat zelf nog meer verdiend.
+3
robbies
@jan 10 gaat mij niet over de centen. Als iemand 12 jaar het coöperatieve verhaal loopt te vertellen, maar zijn hielen licht als t hem beter uitkomt kan ik niet serieus nemen. Ik concludeer dat hij lult wat m best past. Zoals de wind waait, waait zijn jasje. Als er bij jullie LTO-avond hem niemand daar op aanspreekt, dan zaten er geen RFC-boeren in de zaal
leonievdh971
@robbies Wat je ziet bij Wunnekink is wat hij is.
Hij is niet te beroerd om andere boeren als een baksteen te laten vallen wanneer hij er beter van kan worden.

Ander schrijnend stukje geschiedenis
Bij Rfc heeft hij bij de fosfaatdiscussies gezeten die er waren omdat Rfc heel bang was niet genoeg verwerkingscapaciteit voor de melk te hebben. Toen trok Rfc aan de noodrem.

Je moet het voor jezelf als bestuurder maar kunnen verantwoorden. Ik zou enorm last hebben van nachtmerries over boeren die het niet gered hebben.
Melkboer16
@leonievdh971 tja, waren die Fosfaatknelgevallen de afgelopen jaren anders ook niet omgevallen?
Erwin sneuvelt nu zelf op een ander punt want je maakt mij niet wijs dat je het hoofd boven water houdt met een 1,5 ton lagere financiering en een lagere melkprijs.
Je zult zien zodra Erwin een beter betaalt baantje kan krijgen hij ergens anders opduikt. Wethouder, gedupeerde maar LTO is slechts een tussenstation.
Als ie niet gewipt was bij RFC dan had hij de leden daar nog 8 jaar langer voor de gek gehouden
sorry
fendt516plus
@sorry Daarom krijgen frc boeren geen nabetaling want de bestuur heeft de zakken gevuld.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , coöperatie , melkveebedrijf , financiering en Agrarisch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0