Bezoek Gerda Verburg en Esther de Lange

Volgende week zaterdag 23 Mei komen minister Gerda Verburg en europarlementarier Esther de Lange bij ons op bezoek.
Hebben jullie nog suggesties om op tafel te leggen?
Ik wil het in ieder geval hebben over de beroerde melkprijs uiteraard en verder over het gekeuvel over het Groene hart zonder dat er spijkers met koppen worden geslagen zodat het voor jonge boeren aantrekkelijk blijft om hier te blijven boeren (lees drijven).

Deel dit topic

Reacties

paul1
minder regels en vooral tegen het moeten melden om te mogen ploegen e.d. ennou heeft `boerderij` het er over dat we moeten melden als we gaan maaien. pffffffff
Kan het nog gekker ??????
Wimsumar
Edwin 2 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Hebben jullie nog suggesties om op tafel te
> leggen?
>
Beste Edwin 2: Een Double-Shooter.
Veenprut
Beste Wim, op deze reactie zat dus al te wachten.....
Wimsumar
Beste Edwin2: At your service.
paul1
nou nou, kijk maar uit, straks komen ze niet meer.
anonymous_359
als ik ga maaien moet ik nou al melden............................die loonwerker komt niet vanzelf
Onbekend
Het wordt vast een dolle boel....
Onbekend
Probeer ze onder invloed van een flinkehoeveelheid alcohol ,drugs ,xtc, toezeggingen telatendoen zet die zwart op wit en dan laten ondertekenen.
Alle gekheid op een stokje, laat ze in den haag wetgeving maken gebaseerd op feiten , en niet zoals nu op basis van aannames en veronderstellingen
Jack Rijlaarsdam
Misschien is het leerzaam voor Verburg een sleepvoetmachine, sleufkoutermachine en zodebemester naast elkaar op het erf te zetten en haar het geleverde werk te tonen ivm het voornemen de sleepvoetmachine te verbieden.
Wimsumar
Beste Sjakie: Alle drie door u genoemde machines zijn 'smeerapparaten', maar met alledrie is ook goed werk te leveren. Het is maar hoe je er mee omgaat.
De ene A.I.D. vond het werk van mij & m'n FL 5.000,- sleepvoetapparaat ''er best wel strak''uitzien, de andere vond de strookjes GRAS toch wat aan de smalle kant en beloofde de volgende keer een proces verbaal uit te schrijven.
Nu heb de sleepvoeten zwaarder gemaak zodat ze beter tussen het gras slepen, rij wat sneller (lagere dosering) en laat de dikke (besmeurende) mest door de loonwerksleufkouter doen. Gisteravond nog een paar bunder (zelf) gedaan, vannacht de regen erop: . Maar helaas, daar heeft een minister geen boodschap aan. Die kijkt naar de tabellen van metingen en aanname'sm.b.t. de emissiereduktie + de informatie die zij krijgt over het onjuist gebruik.

Iedereen heeft de schurft aan 'flitspalen' maar vragen zich nooit af waarom ze een auto hebben gekocht die juist bij die dingen harder kunnen rijden, laat staan te beseffen dat de eigen rechtervoet de ''boosdoener'' is.
Onbekend
Vraag maar of ze de zachte landingvan het quotumsysyteem die ons is belooft zo snel mogelijk onder de aandacht wil brengen in brussel. Alle landen werken al zonder quotumbeperkingen(opdat het niet vol gemolken word) behalve nederland. Als over een jaar de zuivelprijzen aantrekken moeten we gas kunnen geven. Dus niet zoals nu wel de last v/h quotum maar niet de lust(als het weer beter is). Inzetten op de beloofde zachte landing moet speerpunt zijn, en wel zo senl mogelijk.
Veel succes.
Onbekend
natura 2000wordt een ramp voor de boeren nu met een zone van 10 Km
Onbekend
Deze europese regels worden met nederlandse regels 10 keer vermenigvuldigd
Onbekend
Vraag maar of ze posters bij heeft voor plaatsing van billboardts langs de weg in hetweiland (1,22X 2,44 meter).
Het is nodig dat de zetels niet naar de parijen gaan die niets met het agrarisch hebben en de kandidaten alleen maar in de stad hebben wonen.
Esther zet zich super in voor ons.
Vraag maar hoever de Europesche Cie is met haar voorstelom het marge verschil van de retail en de producent eerlijker te maken.
Laten wij de collega's oproepen om4 juni te gaan stemmen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , groene hart en jonge boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2