'Overal dode schapen en zieke koeien, het is verschrikkelijk'

'Hoe het met ons gaat? Tja, ik stap zojuist weer over een dode ooi heen', zegt Erik van Norel in het Gelderse Oosterwolde. Hij voelt zich terneergeslagen en machteloos. De schapenhouder heeft ongeveer 500 texelaars, waarvan 190 fokooien. In twee weken tijd verloor hij 20 ooien aan blauwtong. Corry de Veer (foto) in het Utrechtse Vreeland is het virus ook niet vreemd. Ze zag 31 van haar 40 schapen ziek worden. Een kwart stierf.

Deel dit topic

Reacties

+2
bio boer
Koeien gaan ook dood zo ik het gehoord heb bij imand een stier en pink je ze zeggen die kunnen wel tegen een stootje
leonievdh971
@bio boer het is heel begrijpelijk wanneer de pink tochtig is
+2
MBMB
Zoals gewoonlijk kijkt Adema ernaar en is machteloos. De schapensector gaat onderuit en we weten allemaal dat het geen vetpot is, veel arbeid weinig opbrengst. Komt er nog een beetje hulp? Die ziekte duikt op in het midden van Nederland terwijl de omliggende landen vrij zijn en nog steeds. Binnen gehaald dus en de schapen (houders) betalen het gelag wel weer. Het is een grote ramp die nog veel groter kan worden. Wat zouden onze vijanden van de PvdD en Tjeerd de G stiekem denken: mooi zo, weer minder schapen/koeien en minder veehouders die het nog zien zitten.
+1
bio boer
@MBMB wilde je schiphol aansprakelijk stellen of de transport sector ?
+4
labella
@bio boer het is wel duidelijk dat de besmette knutten via Schiphol ons land zijn binnengekomen dus is Schiphol aansprakelijk stellen voor alle schade helemaal geen gek idee!
aldert
@labella Lijkt mij niet duidelijk ,weet je dat er bijna dagelijks biggen transport naar Spanje is,en die brengen mee terug wat er ook maar beschikbaar is op dat moment.
+4
Nevergiveup
@aldert Blauwtong type 3 dna onderzoek komt zover ik nu gehoord heb niet uit Italië , Sicilië , spanje , lijkt merr uit afrika , kenia te komen , dus dan is kans wel groot dat schiphol oorzaak is.
+3
Twentsch Land
Kan maar zo want een vaccin voor deze variant hebben ze in Afrika

@Nevergiveup
+2
Nevergiveup
@Twentsch Land klopt helemaal
aldert
@Nevergiveup Ok,Kenia, daar hebben ze ook koeien, zeboes.Dan schiet me ineens weer een oplossing te binnen.Inkruisen met zeboe,die zijn resistent..Dus insemineren met zeboe en het embryo zal de moeder beschermen.Hieronder foto van een kwart zeboe.

(klik om te vergroten)

Weidezicht
@aldert gewoon een knappe koe, alleen hangoren zo te zien.
aldert
@Weidezicht Is ook een van onze beste koeien.Als de (politieke)wil er is kan er onmiddellijk begonnen worden met insemineren met girolando 50/50 waarmee dus de ziekte resistentie belangrijk verhoogd word.
Nevergiveup
@labella schiphol heeft ons al ook zat aangedaan ....
+1
achterhoeker2
@MBMB Dus als je ergens aan begint met "veel arbeid en weinig opbrengst " dan moet de overheid maar weer bijspringen?
+1
Erik1979.
Kan ook ergens anders vandaan komen. De virussen worden allemaal netjes onderzocht op meerdere plaatsen in Nederland. Covid 19 kwam ook niet van een vleermuis die in de soep gevlogen was. Meest waarschijnlijke lijkt mij dat er een foutje gemaakt is.
+5
labella
@Erik1979. de meeste besmettingen zitten net onder Schiphol, dat is iets te toevallig!!!!
hans1980
-HJzGjg7H

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vreemd , koeien , schapen , blauwtong en virus geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0