Boos, bang en verdrietig: een op de vijf jongeren ervaart klimaatstressQuote:
Uit onderzoek onder mensen tussen 16 en 30 jaar blijkt dat driekwart zich zorgen maakt over het klimaat. 20 procent voelt regelmatig klimaatstress.

Deel dit topic

Reacties

+20
weurding
Worden bang gemaakt, en elke dag via Social media er mee geconfronteerd, was vroeger deels ook wel zo, aarde vergaat, zure regen, gat in ozonlaag, autoloze zondag, kernbommen, echter je werd er niet de ganze dag mee om de oren geslagen
+1
Wolswinkel
@weurding zo is het!
+5
Nevergiveup
@weurding toen ik klein was geloofde ik in Sinterklaas en was daar best bang voor.

Klimaat verandering is van alle tijden , wat worden de mensen toch gek gemaakt door onze leiders ....
kanniewaarzijn
@weurding Ik zou de vraagstelling uit dit onderzoek ook wel eens willen zien.
Noorderling
@kanniewaarzijn
kanikeenkortebroekaan.nl/

Kun je ook stress van ervaren.
+3
klant
@weurding elke dag die kutreclame op de radio klimaat dit klimaat dat
+1
George
@klant Ja we moeten anders leven , we moeten anders eten , De knop om of zoiets , flikker een heel end op denk ik dan.
+1
Vdejong
@George dan luisteren jullie naar het verkeerde station. Hier autoreclames en voor chickenfarmers of Nova Scotia of Tidal Tractor en bouwmarkten. Zelfs geen nieuws. Alleen het weer, maar helaas bakken ze daar niets van.
+2
Kars
Ik heb ook klimaatstress. Maar vroeger noemen we dat gewoon zweten op een warme dag
+4
Kars
@Kars vorige week in de krant wegens klimaat verandering wordt scheepvaart steeds moeilijker op de rivieren door lagere waterstanden en schepen minder kunnen laden.
Tijdje terug was er iemand die dit ff recht zette, ten eerste laadvermogens en diepgang van schepen zijn toegenomen. En ten tweede het is drukker op de rivieren met scheepvaart. Elke boot die door een sluis moet daar wordt elke keer veel water voor door gelaten om dat voor mekaar te krijgen
Tsjah dat is een meer realistische benadering van onze klimaatproblemen.
+2
j h p
Is het niet meer Klimaatdrammersstres?
Erik1979.
Ik vind het erg wat de overheid de bevolking aan doen? Eerst hartstikke bang maken vanwege corona terwijl we in de zomer 2020 exact wisten voor wie het gevaarlijk was. Dan ook nog bang maken met klimaatverandering. Ze hebben mensen ook bang gemaakt met kernenergie. Het blijft maar doorgaan. Allemaal halve waarheden en overdrijvingen.
+3
George
Quote Reactie van @Erik1979.:
Ze hebben mensen ook bang gemaakt met kernenergie

Je haalt er wel een boel onzin bij , corona zit je wel heel erg hoog ist niet? Kernenergie hebben de mensen gezien destijds op TV met de ramp in Tsjernobyl . Schijnbaar is er nog een gebied van 4000 vierkante kilometer waar je beter weg kunt blijven en jij noemt dat veilig. Ik wil er best in meegaan dat er misschien een kerncentrale nodig is maar we moeten daar wel uiterst voorzichtig mee omgaan.
Dat de jeugd angst heeft komt omdat het allemaal gepamperde pussy's zijn tegenwoordig. Beetje meer gaan werken en wat minder schermpjes kijken zou al veel helpen.
Erik1979.
@George ze zijn weer bezig met de mnra prikken tegen corona. In een corrupt Oostblok land is er een keer iets gebeurt. In Duitsland nooit. En nog zijn de Duitsers bang. Ik begrijp dat niet.
George
Quote Reactie van @Erik1979.:
ze zijn weer bezig met de mnra prikken tegen corona. I

Ach ik hoor er niks meer over , ik heb ook een zomers griepje nu , wat snotteren , spierpijn , wat hoesten. Paar dagen wat paracetemol en door. Daar ga ik geen spuit voor halen.
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @George:
zomers griepje

blauwtong
+5
George
@cs-agrar Ik heb gewoon een rode tong en kan likken als Lassie. 😂
+7
pieta
Quote Reactie van @George:
kan likken als Lassie.

Heb je een betrouwbare bron die dit wil bevestigen? 😂
Kars
@George tsjernobyl. Kees van der Spek heeft er is een uitzending over gemaakt. Bleek gewoon grote bangmakerij die straling. De bevolking daar zei ga de straling is meten in een vliegtuig.
Bleek dat de straling groter was dan in tsjernobyl.
weurding
@Kars schijnt dat je ook veel straling in een electrische auto hebt🫣
George
@weurding Jullie horen wel meer over elektrische auto's. Gelukkig heb ik een BMW die elektrisch is.😀
weurding
@George gelezen, maar ga dat niet plaatsen hoor, vindt het prima
+1
Bartlehiemboer
Ik luister net naar alle moties die goedgekeurd zijn...
Ik ben er nog niet uit hoe zwaar een motie weegt.
Maar hier word ik wel boos en angstig van.

Het gaat heel snel maar heb onder andere gehoord, ingedient door Tjeerd de Groot: kalver import verbieden. Alleen dieren ingreep wanneer het medische noodzakelijk is. En veel meer van dit soort onderwerpen.

Wordt dan ondersteunt door een partij als Volt, den Haan, D66, parij van de dieren mensen die totaal geen idee hebben van dieren/boeren.

Mag hopen dat de moties ook door de eerste kamer moeten
Dezeeuwseboer
@Bartlehiemboer door de 1e kamer komen die moties niet meer.
Bartlehiemboer
@Dezeeuwseboer
Ik heb de uitleg van moties proberen te begrijpen. (Internet) Kom er niet uit. Kunt u uitleggen hoe zwaar een motie weegt? Wat ze kunnen doen er mee?
Als de moties het moeten doen dan gaan we regelrecht naar de afgrond
Wanneer is iets noodzakelijk bijvoorbeeld. Onthoornen ?
Erik1979.
@Bartlehiemboer wetgeving kunnen ze gewoon allemaal terug draaien. Als blijkt dat Nederland ten onder gaat dan komen er andere partijen en die draaien de onzin terug. Bij ons ook zo. AFD wil de bestaande akw weer openen. En nieuw bouwen. In het oosten worden ze zeker de grootste in het westen duurt de ondergang iets langer. Maar daar zie je het ook.
Bartlehiemboer
@Erik1979.

Ja, hoorde zoiets op de radio.
Je zit in Duitsland. Daar denken en doen de mensen ook alweer anders
Nederland heeft het nog te goed om iets terug te draaien vertelden ze.
Erik1979.
@Bartlehiemboer west Duitsland ook. Oost Duitsland gaan vol voor de afd. Die zijn de armoede zat. Eerst jaren Russische communisme en nu westerse. Je kunt hier precies zien welke deelstaten rijk en welke arm zijn 😂 gewoon even kijken naar de zondag peiling hoe rijker ze zijn des te linkser ze stemmen.
+5
de Tank
Laten we het positief bekijken, 4 op de 5 niet.
Cowboy3
@de Tank Van die 4 hoeveel zouden er zorg hebben dat er over een 15 nog wel genoeg te vreten als de groene maffia door blijft drammen.
+10
van Ittersum
Gewoon even 14 dagen milieu-ontstressen op Bali of i.d. De basisbeurs is gestort dus ze kunnen weer los met deze horecasubsidie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's klimaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
1.583
TREFWOORDEN