Grote stalbrand in Noordbeemster onder controle

Er woedde maandagmiddag grote brand in een stal van een agrarisch bedrijf aan de Oosthuizerweg in Noordbeemster. Volgens een aanwezige agent zijn de koeien uit de stal in veiligheid gebracht.


Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Op de foto's te zien lijkt een stapel hooibalen in de fik te staan: nhnieuws.nl/nieuws/325187/…
casev2
@Grasbaal dat lijkt er idd sterk op. Op die laatste foto zie je ze aan de rechterkant staan.

Ik vermoed september hooi?
Werd hier in de buurt ook wel gedaan, maar als ik de loonwerker hoorde, kon het bij de meeste maar net....
+1
jan 10
Quote Reactie van @casev2:
Ik vermoed september hooi?Werd hier in de buurt ook wel gedaan, maar als ik de loonwerker hoorde, kon het bij de meeste maar net....

Hier ook gehooid in sept,super mooi spul wel altijd pamperen.
+1
casev2
@jan 10 maar jij kan het bij twijfel altijd nog ff laten nadrogen bij je buurman 😉
Weidezicht
@casev2 anderen kunnen altijd half mei al hooien en eind september rustig nog een keer. Maar bij ons wil het nooit. Heb trouwens laatste jaren weinig gehoord van hooibroei, masr dit jaar is er regelmatig brand zo her en der in het hooi.
+2
labella
@Weidezicht Half mei hooien wil best, eind september kan niet.
+2
jan w
@labella
Als je grote balen wilt maken van hooi, dan moet het wel super, super droog zijn. Als het er op lijkt, om er kleine baaltjes van te maken, moet je voor grote balen nog een paar dagen prachtig weer hebben, anders gaat het fout. Trouwens de meeste nieuwere grootpakkenpersen zit gewichts en vochtmeting op. Kunnen ze je direct met het balen al vertellen wat de balen wegen en hoeveel vocht er nog in het hooi, cq stro zit.
Waarom er dan geen plastic om heen doen, ben je er vrijwel zeker van dat het niet mislukt.
Koenis
@Grasbaal stro opslag
Grasbaal
Quote Reactie van @Koenis:
stro opslag

De brand heeft veel materiële schade aangericht. Het dak van de schuur is bijna voor de helft afgebrand en binnen branden de hooibalen door, sommige tot vlammen aan toe. „We zijn hier nog ongeveer een uurtje bezig”, meldt de officier van dienst. „De prioriteit nu is dat de hooibalen naar buiten worden gebracht. Als die uit elkaar worden gehaald, zijn ze beter te blussen. De oorzaak van de brand is niet bekend en ik denk dat het moeilijk te achterhalen is.”

Meer: noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20230925_66383451/
Koenis
@Grasbaal ze weten t verschil niet tussen hooi en stro,

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brand , stal , koeien , controle , veiligheid , Agrarisch en stalbrand geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0