Rabobank verwacht voorlopig nog geen betere melkprijs

Nederlandse zuivelwerkers hebben in de afgelopen maanden de melkprijzen stabiel gehouden of licht verlaagd. Gezien de marktomstandigheden blijft er voorlopig nog wel druk op de melkprijzen

Deel dit topic

Reacties

+3
jan w
Ik vraag mij wel eens af, waar de banken zich altijd mee bemoeien. Als de prijzen hoger worden hoor je ze niet. Ze kunnen alleen de prijzen de grond in praten. In mijn optiek heeft dit ook een negatieve invloed op de markt. Zo nu ook. In Frankrijk is de melkproductie met 40% verlaagd. Daar is een roep op melk. De algehele verwachting is dat de melkprijzen zullen gaan stijgen. En dan praat de RABO dat de grond weer in.
Claas 1986
@jan w is ook niet de eerste keer dat ze er volledig naast zitten
cjw73
@Claas 1986 en toch verwacht ik dat ze er deze keer vrij goed bij zitten. Prijs staat nog steeds onder druk, niks wijst op een flinke stijging.
+1
Braboboer
@cjw73

De spotmelk is al wel gestegen van 38 naar 47,50 in 3 maanden tijd.
cjw73
@Braboboer de hoeveelheid melk die daartoe behoort stelt niks voor. Spraak gister nog met een buitendienst medewerker van een andere melkfabriek, die zei gewoon, als we de prijs omhoog willen hebben moeten we hier ook gewoon flink zakken qua productie, maar we melken nog steeds ruim meer dan vorig jaar.
+2
Melkboer16
@cjw73 de zuivelnoteringen zitten wel weer in de lift. Dus zo heel veel kan ik niet met de Rabo voorspelling
cjw73
@Melkboer16 dat zal best, maar kijk maar even hoever het onder het niveau van de laatste 2 jaar zit, dan moet het nog flink stijgen voor we op dat niveau zitten.
Melkboer16
@cjw73 ik ben een optimist en daarom melk ik nog. Melk jij nog of is dat al gebeurd
+1
cjw73
@Melkboer16 melk nog steeds elke dag. Is nog geen datum om te stoppen
+2
aldert
@jan w Die gasten van rabo lezen het prikkebord niet en dat is bijzonder dom voor mensen die op de hoogte moeten blijven.
robbies
@aldert maar goed ook. Als ze al die zesgooiers hier zien, denken ze dat er nog wel een duppie af kan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , melkprijs en rabobank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN