Illustratie van: a3vandiejen

Drogestofgehalte mais loopt nu snel op

Hakselen? Daarvoor is het bij de meeste telers van het Maismeetnet nog te vroeg. Hun planten zijn frisgroen, zoals op deze foto bij melkveehouder Pieter Peters in het Brabantse Oirschot. Toch is er één veehouder die de boel klaarmaakt om te oogsten.

Deel dit topic

Reacties

leonievdh971
Afrijping is nu 5 a 7 % per week
Wordt weer droge meuk
newholland6640
@leonievdh971

Optijd hakseen dus he.
Ben wel blij met dit weer. Kan ik mooi optijd nieuwe mengkuil maken.
+3
Erik1979.
@newholland6640 daar is het perfect weer voor. Beste is met 30 graden. Wel op letten dat je geen zonnesteek krijgt. Dus beter volgende dag plastic erop als het iets afgekoeld is. (Sterkte voor de koeien 😂)
newholland6640
@Erik1979.

Mag niet van wef
Claas 1986
Mais is hier nog groen als gras. kolf valt me al hard mee. is wel ander jaar als de droge jaren wat we gehad hebben
Henry1
@Claas 1986 hier is de mais ook nog compleet groen, maar kolf begint wel te kleuren.

Nu was hier pas op prikkebord ook wat discussie over 1 of 2 kolven per plant. Maar ik begreep later dat het gaat om 2 kolven in een oksel. Zie dat hier ook nog wel bij een aantal planten, terwijl ik dat eerder nooit gezien heb.

Mist dan wel een paar rijden korrels per kolf.
Overigens alle kolven -uiteraard heb ik het dan niet over de minikolf erbij- die ik tot nu toe gezien heb netjes tot in het pintje gevuld.
+1
weurding
@Henry1 zijn veel planten met 2 kolven waarvan 1 maar tot de helft gevuld maar toch het aantal korrels in totaal hoger dan velen met 1 kolf

(klik om te vergroten)

Henry1
@weurding zal binnenkort ff weer kijken. Hier volgens mij niet vaak 2 losse kolven zoals bij jou. Maar was ook vooral een kws ras waar ik keek. Normaal altijd LG rassen (laatste jaren LG 31.218) maar dit jaar een KWS ras ivm schade door vogels vorig jaar. En dit jaar op die percelen geen last dus lijkt te werken.
+2
weurding
@Henry1 dit is megusto

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Mais , oogsten , melkveehouder en oirschot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0