Generator

Hallo allemaal,
Hoop dat iemand mij zou kunnen vertellen wat voor Noodaggregaat of generator er nodig is voor een melkveehouderij met 150 koeien.In totaal zijn er 500 koeien,3000 kippen.Het gaat dan vooral om de aantal KVA en welk merk het beste geschikt is voor Zambia.Is het handig er een te kopen met stekkerpaneel aan de buitenkant,de 220 , 400, en 12v aansluitingen?
Een aantal Hectare wat wordt gebruikt voor agri te verbouwen en een middel groot huishouden.
Stroomvoorziening daar is onbetrouwbaar dus wil onafhankelijk zijn,alleen nu na veel zoeken zie ik door de KW en de KWH's de KVA's niet meer.
Voor de nabij toekomst wordt er een Dairymaster swingover aangeschaft en er zal ook meer landbouwgrond in gebruik worden genomen dat bewaterd moet worden.
Alvast bedankt voor jullie reactie.

Deel dit topic

Reacties

anonymous_537
koop nooit onder de maat ;ik adviseer 150 KWh (kva).
voor langdurig gebruik moet een aggregaatniet continue op zijn maximum kunnen lopen.
voor een bedrijfszekere machine ben je dan echter wel wat geld kwijt


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/06/2009 23:26 door worstkoescenario.
Onbekend
Kijk op www.Haarhuis-generatoren.nl
Zeer goed adres met erg veel ervaring.
Ze leveren generatoren van 6 kva tot 10 mw.
Traktor aangedreven tot ca 80 kva.
anonymous_855
Kijk eerst eens wat je aan grote dingen hebt draaien,

dus ventilatoren, vacuumpomp en dat soort dingen.

Dan kijk je wat de piekbelasting van je koelagregaat is, (als hij aanspringt heeft hij ongeveer het dubbele nodig). Of misschien andere dingen die ik even vergeet en die toch belangrijk zijn dat ze blijven werken. Wil je geen schade aan je materiaal of je aggregaat ga je daar allesamen boven zitten
klaas de b
Heb zelf een aggregaat van 30 kVA, deze kan max. 42 Ampere leveren. kWh is totaal iets anders als kVA. kWh is een totale hoeveelheid energie, kVA is het schijnbaar vermogen. kWis het werkelijk vermogen. kVA*cos phi=kW. Het is een beetje natuurkunde maar dat hoort er zo nu en dan ook bij.

Om de juiste maat voor een aggregaat vast te stellen moet je weten hoeveel vermogen ( kW )of stroom ( Amp ) je op een piek nodig hebt. Ga daar dan een beetje boven zitten. Hou rekening met toekomstige ontwikkelingen.

Koop bijvoorkeur op de lokale markt. Je hebt er niets aan als je een high-tech apparaat uit europa haalt en bij de eerste de beste storing kun je geen onderdelen krijgen.
Zorg ervoor dat het aggregaat niet gejat kan worden, vaststorten in beton, ankerbouten vastlassen. Heb zelf kontakten in Zuid-Afrika, de hele regio (Mozambique, Zimbabwe enz.) heeft last van gebrekkige elektriciteitsleveringen, aggregaten zijn gewilde objecten. Geldt ook voor de diesel, kom je nog wel achter.
Wimsumar
Beste Aankomend Boer in Zambia: U maakt een goede keus door vooral op betrouwbaarheid te letten. Voor een situatie in Zambia lijkt mij daarom een unit van een dieselmotor+ generator het beste. Besteedt u verder aandacht aan bedieningsgemak en beveiligingen voor het omschakelen van de electriciteitvoorziening van het openbare net naar aggregaat. ( U zult daar waarschijnlijk ook met werknemers werken). Verder schijnt het erg belangrijk te zijn dat de generator een constante voltage (V)en frequentie ( Hertz) levert om schade aan electronica (printplaten in o.a. melkmachine en computer e.d.)door onder- en overbelasting te voorkomen. Vandaar een "professionele" diesel/generator combi.

Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen: U emigreert (vanuit Nederland naar Zambia) om daar melkveehouder te worden ? U bent nu ook boer /veehouder ?
anonymous_855
Het is eigenlijk vooral de frequentie die belangrijk is, en die is soms ook anders in sommige landen. (volt ook maar dat hangt geloof ik samen met de frequentie. Hier moet je op letten als je daar je zooi aan moet sluiten, erg belangrijk.

Zorg dat je een motor hebt met een electronische toerenregelaar, dan is dat in elk geval veilig. (dit zijn ook niet de goedkoopste agregaten)
Onbekend
Bedankt voor de reactie's tot nu toe , Ik denk dat een 40 KVA Diesel - aggregaat/generator volstaat , voltage en hertz is 220/50 hz dus gelijk aan hier. Dit is inlc mogelijke veranderingen in de toekomst , Verder is diefstal niet echt aan de orde van de dag in de omgeving waar ik zit,maar het is waar, je kunt hem beter in beton storten en je diesel goed beschermen,maar in de eerste 30 vierkante km zijn er op de werkers en een paar agrariers na niet veel mensen te vinden,En een beetje achtergrond informatie daar de meeste van jullie wel boer zijn, ik woon in een agrarisch gebied maar ben of was voor kort nog geen boer , mijn vriendin heeft een stukje grond in Zambia van 5km x 2km waar op een boerenbedrijf is gevestigd,het familiebedrijf.Nu is zij als enigste geintresseerde over die het met behulp van werkers runt , veel werk dus , de bedoeling is een switch te maken van authentiek naar moderne bedrijfvoering , meer continuiteit en efficientie. Daar komen ook de voorzieningen bij die daar niet betrouwbaar zijn. Bedoeling is om half 2010 de grootste verandereringen te gaan maken, Ik als buitenstaander heb een aantal boerenbedrijven hier gezien/bezocht en ook ervaren hoe het daar is, Grote verschillen zijn er niet echt op de natuur, regelgeving en temperatuur na dan.
Maar wat ik gezien heb hier en daar en natuurlijk al zelf wel wist ( al moet ik nog wel erg veel leren) heeft mij erg enthousiast gemaakt om de overstap te maken van de veevoederindustrie naar de agrarische sector om nu op mijn 40e nog boer te gaan worden in Zambia.
jan w
Wij hebben voor een paar jaar terug een stagiair uit Zambia gehad via oenkerk. HIj heeft in oenkerk een cursus gevolgd van een half jaar. Werkt als voorlichter bij het rijk. Hij was van plan om ook nog een keer voor zich zelf te beginnen als boer.
casev
Beste ``aankomend boer in Zambie``.

Over generators kan ik u helaas weinig vertellen, maar in Afrikazit wel in mijn Bloed.Zo was ik in maart jl.nog in Angola op een landbouwproject,en heb doorheel zuidelijk afrikacontacten.Ik heb het adres van ene Johan Klopper,een Zuid afrikaandieergens in Zambiaeen boerderij heeft.

Erg intressant om uw verhaal zo te horen.Ik weet uw achtergrond / kennis nietmaarikwil uwel een paar dingen zeer! op het hard drukken.

1)WeesAUBin het begin zeer voorzichtigmetinvesteringen doen.Er is in Afrika al zo verschrikkelijk veel geld weggegooid,en niet alleen door deNGO`s.

2)Om te beginnenneem eensenkele grondmonstersvan het 1000ha.stuk grond mee naar nederland, en laat het in Oosterbeek onderzoeken.Bepaal hiermeemede
welke delen van de oppervlakteje wil beginnen met bewerken.Kunstmest in Zambie zal wel stervens duur zijn.

3)Kijk eens goed naar de regenval door het jaar heen,enis ergrond / rivier / dam water?hou hier rekening mee!bv Mais verbouwenop droge grond kan
misschien2 jaar goed gaan,maar als alles verdroogd het 3e jaar, is je portemonee gauw leeg
4) Hoe is de beschikbaarheid vanwelwillende arbeid?Het project in Angola waar ik onlangs was, loopthelemaal vast omdat er bijna geen mensen het werk willen doen.

5)je praat over 150 koeien.Welk rasloopt er rond?Denk niet dat je uit een inheems rasdirekt veel melk krijgt.Als je echtwil gaan investeren in een melkstal,zorg dan dat jeer ook koeien voor heb.Vergeet nietdatwanneer je nu een goedeholsteinstier gebruikt,je er over 3 jaar pasmee melkt !

Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Ik hebzelfmijn meeste contactenvia Zuid Afrikaners.Mochtikzelf, ofviamijn contactennog ergens mee kunnen helpen hoor ik het erg graag.

een intressant tijdschrift:www.dairymailafrica.co.za
en een intressant artikel over de dairysector in Zambia[www.africafiles.org]
Ramrod2
Let zoals eerder al genoemd op een electronisch geregelde. In de range van 40 KVA kost het enkele honderden euro's meer, maar is noodzaak bij frequentieregelaars, die veel gebruikt worden bij vacuumpompen en ventilatiesystemen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , landbouwgrond en swingover geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
6