Schaalvergroting van Chinese bedrijven neemt in rap tempo toe

Dat zijn pas megastallen daar:

Het houden van melkvee op grote schaal wordt flink aangemoedigd door de Chinese overheid. In 2015 was 24 procent van het aantal bedrijven groter dan 1000 dieren, in 2020 was dit al 44 procent. Het grootste bedrijf huisvest een koppel van 500.000 dieren.

Deel dit topic

Reacties

+3
-Jan-
En wij maar denken dat we de wereld moeten voeden
Grasbaal
Die grote melkveebedrijven zijn trouwens opgezet door Fonterra en een paar jaar geleden verkocht:

Quote:
Fonterra Cooperative Group heeft zijn Ying- en Yutian-landbouwcentra in China verkocht voor 552 miljoen dollar, omdat het bedrijf zich terugtrekt uit de mondiale expansie.

Het bedrijf kondigde in oktober vorig jaar voor het eerst de verkoop aan Inner Mongolia Youran Dairy Co aan en zei dat antitrust- en andere regelgevende goedkeuringen nu zijn ontvangen. Een extra $39 miljoen aan schikkingsaanpassingen hebben de oorspronkelijke verkoopprijs van $513 miljoen verhoogd.

Bron: stuff.co.nz/business/124733272/…
Noorderling
@Grasbaal
Verkocht..
Huishan was ook zon succesverhaal.
We hebben ons laten chanteren, in ruil voor marktingang en korte winst kennis kopen en geld. Boel laten klappen en we betalen het dubbel en dwars terug...
Grasbaal
Hier wat imponerende beelden van deze mega bedrijven met 200.000 melkkoeien, en in Nederland staat Wakker Dier te krijsen als er een kleine 200 in een stal lopen 😄 :


Kars
@Grasbaal idd. Wan geprul hier dan 🤦
grös
@Grasbaal
Ook nog weidegang? Of beelden alleen voor de sier 😅

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's china , melkvee , schaalvergroting , megastallen , overheid , dieren en koppel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0