Minister Adema tevreden over forse reductie antibioticagebruik

De verkoop van antibiotica is na opnieuw een verlaging in 2022 in de periode 2009-2022 met 77,4 procent gedaald. Demissionair landbouwminister Piet Adema waardeert de inzet en aanpak van de sectoren en dierenartsen op dit terrein, meldt hij in de Kamerbrief over de stand van zaken veterinair antibioticumbeleid 2023.

Deel dit topic

Reacties

Nevergiveup
Nu nog bij de mensen , als ik om mij heen kijk is het ongelofelijk hoeveel mensen eigenlijk aan een antibioticum kuur zitten , worden we steeds zwakker als mens vraag ik mij dan af ? Het gaat allemaal het riool in helaas. Maar goed als je wat hebt wil je geholpen worden ook ikzelf , al heb ik de laatste 50 jaar gelukkig maar 1 x een kuur nodig gehad.
grös
@Nevergiveup
Ja dat spul is ook bedoelt als laatste optie. Om maar geen resistentie op te bouwen, mijn opa is aan een longontsteking overleden.
Maar ken ook veel te veel jonge mensen die zomaar een kuurtje krijgen, het word ook heel gauw voorgeschreven. Maar bij veeartsen vind ik dat ze veel te gauw zeggen: behandelen. En dan alle koortsremmers bij dieren en mensen. Koorts is ook een teken dat je weerstand functioneert, om dat dan te gaan onderdrukken..
+1
Vdejong
Quote Reactie van @grös:
Koorts is ook een teken dat je weerstand functioneert, om dat dan te gaan onderdrukken.

Dus jij gebruikt geen pijnstiller bij een hoog produktieve koe?
marcsterreborn
@Vdejong Dus jij gebruikt geen pijnstiller bij een hoog produktieve koe?

Heeft een hoogproductieve koe pijn dan?
Vdejong
@marcsterreborn Wanneer ze iets onder de leden heeft wel. Geldt trouwens ook voor laagproduktieve melkkoeien.
marcsterreborn
@Vdejong ik zou in dit opzicht geen onderscheid willen maken tussen hoog- en laagproductieve koeien...
weurding
@grös vind je? Heb het idee dat doctoren minder snel antibiotica voorschrijven
Vdejong
Quote Reactie van @weurding:
doctoren

Een dokter is niet per se ook doctor: een arts kán een doctorstitel hebben (als die gepromoveerd is), maar dat is lang niet altijd het geval. Artsen worden dus niet standaard aangeschreven met dr.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , verkoop , antibiotica en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.062