Illustratie van: Controle

Duitsland: Beieren wil dierenartsenquotum

In de Zuid-Duitse deelstaat Beieren loopt het aantal landbouwhuisdierenpraktijken terug. Daarom wil het Beierse Ministerie voor consumenten- en milieubescherming (STUMV) een landbouwhuisdierenartsenquotum in het leven roepen als onderdeel van de Toekomstvisie Landbouwhuisdierenartsen.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Een quotum wordt toch altijd voor de max ingevoerd? Kunt niemand verplichten voor een beroep te kiezen of verbieden te stoppen, zouden banger moeten zijn voor aantal boeren wat stopt
+1
Vdejong
Bestaat de wereldbevolking dan alleen uit opvreters? Hier in Nova Scotia is in elke sector een groot tekort aan personeel. Wachtlijst van 4 tot 5 jaar voor een huisarts. Als je zorg nodig hebt, moet je naar de emergency bij het ziekenhuis waar een ieder behandeld wordt op volgorde van binnenkomst tenzij het echt ernstig is. Wachttijden oplopend tot 5 uur.
Mechanisatie bedrijven die niet aan monteurs kunnen komen, waardoor je weken moet wachten voordat iets gerepareerd wordt.
Studenten die afgestudeerd zijn, gaan bij harmburger- of koffieketens aan de slag om dat ze niets hebben geleerd.
Ook hier is niet alles rozegeur en maneschijn.
Braboboer
@Vdejong

Hoe zit het met onderhoud en storingsdienst bij je melkrobot?
+2
Vdejong
@Braboboer dat is gelukkig, met de robot, geen probleem. De dealer zit op een half uur rijden.
Kalverdrinkautomaat verkopen ze wel, maar hebben ze geen kaas van gegeten. Dit jaar de eerste twee verkocht en geinstalleerd. Na installatie moest ik het zelf maar verder uitzoeken.
+2
ted9
@Vdejong Alle producten worden zo gemaakt dat je ze na tien jaar weg kan gooien en/of het hele product nog een keer aan service en onderhoud hebt betaald. Overheid heeft ook overal een verdienmodel van gemaakt. Wetten en regels zorgen inmiddels voor zoveel werk dat het geen waar het voor is bv Melk of de zorg zo ongeveer bijzaak is voor hun.
grös
Het is toch mooier als je die lui nauwelijks meer nodig bent. Maar misschien zijn de administratieve werkzaamheden ook daar tijdrovend en geen motivatie om voor zo'n beroep te kiezen..
Kars
Me zus is huisarts, heeft ook eigen praktijk.
Een dierenarts heeft net zo zware studie als een huisarts gehad, alleen de verdiensten zijn velen malen kleiner.
+2
Vdejong
Quote Reactie van @Kars:
Een dierenarts heeft net zo zware studie als een huisarts gehad

Zwaarder. Welke huisarts zit er tot aan zijn ellebogen in?
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Vdejong:
Welke huisarts zit er tot aan zijn ellebogen in?

😆
Van-Epscheuten
@Kars dierenartsen zijn de slechtst betaalde universitair geschoolden, heb ik me wel eens laten vertellen.
+1
Kars
@Van-Epscheuten juist, zo bedoel ik het. Opleiding is net zo moeilijk als huisarts alleen het betaald velen malen slechter.
Koeien boertje
@Kars nou als ik kan zien wat ze op de praktijk verdienen en wat voor huizen ze zitten kan nog menig huisarts naar kijken.
Kleine huisdieren ook meegenomen.
Ze zijn hier gewoon zelfstandig, maar als de praktijk van die investeerders is zal 't anders zijn.
Huisarts bepaald z'n eigen prijs niet, de veearts wel.
+1
marcsterreborn
@Koeien boertje precies. Het grote geld wordt verdiend met huisdieren. En als je dan als dierenarts een eigen praktijk hebt, en een beetje ondernemend bent, kun je behoorlijk binnenlopen...
+1
grös
@marcsterreborn
Vergeet ook de (sport) paarden niet, lopen hier genoeg, en als ik zie hoe vaak ze bij hobbydierenhouders staan, is ook altijd wat met schapen geiten. En ook daar speelt meer emotie dan economische afweging voor een dure behandeling.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onderdeel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN