Melkveehouder uit Biddinghuizen gedwongen te stoppen: ,,Afgeschoten door de overheid”

BIDDINGHUIZEN - Een bericht van melkveehouder Anje Grin uit Biddinghuizen over het gedwongen einde van haar bedrijf is op Facebook duizenden keren gedeeld en leidde tot duizenden reacties. ,,Wij zijn er kapot van en weten op dit moment niet meer wat we moeten doen”, schrijft de eigenaar van Kolhorn Dairy Farm aan de Ellerweg.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
De fracties van CDA, ChristenUnie en VVD stellen schriftelijke vragen aan B en W over het Facebookbericht van mevrouw Grin. Zij vragen zich af welke mogelijkheden de gemeente heeft om zich nog in te zetten voor dit bedrijf.

Meer: dedrontenaar.nl/nieuws/biddinghuizen/…
Melkboer16
Laatst schreef Ben Apeldoorn in een column dat ie ook piekbelaster is maar geen plannen had om er aan toe te geven.
25 km afstand op de beste grond van Nederland, en er zitten een miljoen mensen onder de armoedegrens. Ik snap de aandacht die ze vraagt maar wacht maar eens ff af.
+1
Henry1
@Melkboer16 Maakt wel uit denk ik of je piekbelaster bent met of zonder geldige NB vergunning?
Maar wat ik me afvraag: die stal is 11 jaar geleden gebouwd dus in 2012. Het lijkt me toch dat een bedrijf op die locatie toen ook wel een NB-vergunning moest hebben?

ff iets gewijzigd: Ik had alleen het filmpje gezien. bijzonder dat ze al voor 2015 PAS melder waren.

Maar uiteraard hardstikke zonde dat zo'n bedrijf, op 25 km afstand moet stoppen.
Maar nog steeds: waarom wordt niet eerst de volledige vrijwillige opkoopregeling verwerkt voordat ze actief gaan opkopen?
+1
Stobbenboer
@Henry1 ik denk dat ze bedoelen binnen de 25 km. Heb zelf de lineaal dr is langs gelegd en kwam uit op een km of 8-9
weurding
Maand terug had ze een helikopter boven de pinken hangen, toeval of treiteren?
oubi
Wat ik me afvraag is dat wanneer je niet voldoet aan de wet natuurbescherming een bedrijf wel mee kan doen met de opkoopregeling?
Je moet toch voldoen aan regels voor staatsteun?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kapot , melkveehouder , dairy , facebook en biddinghuizen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0