FrieslandCampina brengt vleesvervangers naar VK

FrieslandCampina gaat vleesvervangers introduceren in het Verenigd Koninkrijk onder het merk Tender’lish. Het is de eerste stap van de zuivelgigant op de Britse vleesvervangermarkt. Dit gaat het niet doen onder het internationale merk Valess, waaronder de producten in Nederland, België en Duitsland worden verkocht, maar onder de nieuwe naam Tender’lish. Het gaat om vier kipvervangers op basis van melkeiwit. Naar verwachting zijn de producten vanaf begin oktober te koop. Britse vleesvervangers in zwaar weer De Britse vleesvervangermarkt heeft het moeilijk. De bedrijven stellen dat de markt voor plantaardig daalt en er veel concurrentie is. Het bedrijf Meatless Farm ging onlangs failliet door gebrek aan financiering, maar is ternauwernood overgenomen door een concurrent. Foodbedrijf Samworth Brothers sluit mogelijk hun fabriek voor plantaardige producten door de dalende markt. Ook Plant & Bean vroeg faillissement aan en stopte Nestlé met de verkoop van plantaardige merken Garden Gourmet en Wunda. RFC toch naar VK Toch stapt FrieslandCampina nu in. Alison Lees, verantwoordelijk voor de markting van Tender’lish, zegt tegen nieuwssite The Grocer dat de ‘laatste zes maanden uitdagend waren’. “Toch, in een tijd dat veel producenten zich terugtrekken, wil FrieslandCampina volop investeren in toekomstige groei met de introductie van een vernieuwende, superieure kipvervanger.”

Deel dit topic

Reacties

Dezeeuwseboer
De schurken. Snappen ze echt niet hoe het zit
Wie weet het
@Dezeeuwseboer waar wordt het van gemaakt?
+1
KOC1981
@Wie weet het van melk.
Wie weet het
@KOC1981 hoop drukte om niks dus
Grasbaal
Quote Reactie van @Wie weet het:
waar wordt het van gemaakt?

Quote:
Het gaat om vier kipvervangers op basis van melkeiwit.
labella
Dit wordt de nekslag!
KOC1981
@labella kan je even uitleggen waarom?
+3
labella
@KOC1981 waarom denk je dat al die andere vleesvervanger producenten failliet zijn gegaan! Het is toch duidelijk dat dit avontuur RFC bakken met geld gaat kosten, geld dat ze niet hebben!
+4
hookwood
@labella Het is hetzelfde product als Valess, wat al jaren op de markt is en wat bijvoorbeeld ook in de veggie mcchicken zit. mcdonalds.com/nl/nl-nl/…

Gaat nu dus in het VK onder een andere naam vermarkt worden.

Waarom het voor jou dan duidelijk is dat RFC dit bakken met geld gaat kosten is mij niet helemaal helder.
+1
labella
@hookwood Onthoud maar goed wat ik gezegd heb, kun je later niet zeggen dat ik niet gewaarschuwd heb!
+2
diezel
Quote Reactie van @labella:
Onthoud maar goed wat ik gezegd heb

boerenbusiness.nl/melk/artikel/…

(klik om te vergroten)

+1
Grasbaal
Wie zegt wat:

@diezel
Quote:
Boerloos te produceren

Is de interpretatie van Klaas van der Horst.......
+2
Bennie Stevelink
@labella
Quote:
waarom denk je dat al die andere vleesvervanger producenten failliet zijn gegaan!

Omdat die andere producten gemaakt waren van plantaardig materiaal wat nergens naar smaakte. Het product van RFC is gemaakt van melkeiwit en is prima te eten.
+2
labella
@Bennie Stevelink waarom zou je een vleesvervanger deels gemaakt van melkproducten kopen als de melkproducten zelf veel goedkoper zijn?? Ik zie het niet zitten!!
labella
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Omdat die andere producten gemaakt waren van plantaardig materiaal wat nergens naar smaakte. Het product van RFC is gemaakt van melkeiwit

Dat is nu juist een groot probleem, deze vleesvervanger is niet vegan!!! Er zal dan ook uit die hoek totaal geen vraag zijn!!
+2
Bennie Stevelink
@labella
Quote:
Dat is nu juist een groot probleem, deze vleesvervanger is niet vegan!!! Er zal dan ook uit die hoek totaal geen vraag zijn!!

Er is een verschil tussen vegetarisch en veganistisch. Een vegetariër eet geen vlees maar wel zuivel en eieren. Een veganist eet geen enkel dierlijk product.
De vleesvervangers van de Vega Slager zijn vegetarisch en niet veganistisch. Ze bevatten namelijk eieren.
Daarom zijn de vleesvervangers van RFC, wat betreft het niveau van vegetarisme/veganisme, gelijkwaardig aan de vleesvervangers van de Vega Slager.
hans1980
Ben voor maar verwacht wel winst van de onderneming niet 3 jaar 0 nabetaling
Dus volgend jaar 3 - 5 cent nabetaling
Melkboer16
Het is dus gewoon Valesse met een ander verpakkingkje.
Mooi toch, ik loop er ook niet warm voor maar als er winst op gemaakt wordt.
Het valt voor mij in dezelfde categorie als kipschnitzels van de Aldi of de Mac. Niet te vreten maar als je honger hebt dan eet je alles.
+1
weurding
@Melkboer16 juist... en die honger is kwestie van afwachten
Tjonger
@Melkboer16 niemand is er tegen als er winst op gemaakt word. Maar hoeveel tijd geef je het. Binnen 2 jaar winst? 4 jaar of pas jaar of 8.
Is een bestaand product in een nieuw jasje. Dan zou 2 jaar eerder aan de orde zijn dan 8 maar we weten allemaal dat rfc zijn verkoop afdeling niet zo optimaal loopt
+1
arie.j
Vlees vervangen door zuivel, daar kan een koeienboer toch niet op tegen zijn?
labella
@arie.j Als het werkelijk geld oplevert niet nee maar juist daar heb ik grote twijfel over!
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @labella:
daar heb ik grote twijfel over!

Het zou niet slim zijn om deze markt in zijn geheel te gunnen aan Unilever, een groeiende groep consumenten kiest hier simpelweg voor.
labella
@Grasbaal het wil er bij mij niet in.
Melkboer16
@labella ooit hebben we de productie van margarine overgelaten aan de voorlopers van Unilever. Dat hadden we beter zelf kunnen doen.
De Friezen zijn ook eens begonnen met het verkopen van condens in het verre oosten. Meer als een halve eeuw later was de babyvoeding van RFC jarenlang de money-maker voor de veehouders van die club.
Ondernemen is risico lopen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , frieslandcampina , vleesvervangers , investeren , melkeiwit , financiering , failliet , concurrentie , faillissement en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0