John Spithoven: ‘Porthos-uitspraak kan positief uitpakken voor PAS-melders’

Ze zijn het niet vaak eens, maar nu wel. Voorzitter John Spithoven van Stichting Stikstofclaim en milieu-advocaat Valentijn Wösten van MOB zijn van mening dat de Porthos-uitspraak van de hoogste rechter gevolgen heeft voor andere projecten.

Deel dit topic

Reacties

Jannus
We gaan naar de verkiezingen toe dus laat je niet blij maken met geslijm met de advocaat van de duivel,zodra D33 er weer lekker bij zit gaat het van zelfde laken en pak
oubi
Lees de uitspraakbmaar eens goed. Het biedt geen hioo voor pasmelders.
hans1980
Timmermans komt special uit Brussel om de boeren het laatste zetje te geven..
Zou mooi zijn maar alle milieu freaks hebben geanticipeerd op 40-50% minder vee daarom is derogatie afgeschaft.

Dus bij meer vee of geen reductie behoort derogatie!!! Dus volop aan de bak om derogatie weer op Brusselse agenda te krijgen
+1
demelkboer
Porthos aanleg is tijdelijk een verhoging depositie , een Pas melder is een continue verhoging van de depositie
kanniewaarzijn
@demelkboer En zo is overal wel een mouw aan te passen.
Noorderling
@demelkboer

dat betreft het individu, de hele PAS systematiek zou ook een tijdelijke verhoging zijn en in de tijd door nemen van maatregelen de depositie zou dalen. Het vooruitlopen op deze reductie met tijdelijke verhoging is juist de hele pas op afgeschoten.
BertK
@demelkboer Pasmelders gaat over hoeveelheden die niet significant zijn. Voor een gram per ha mag je halveren. In vier eendeneieren zit net zoiets aan stikstof.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstofclaim , mob , stichting stikstofclaim en john spithoven geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0