Briefje van Jan – aan Wybren van Haga



Quote:
Beste Wybren, Om strikt persoonlijke redenen moet ik je niet. Je bent een alcomobilist. Mijn moeder en haar zes broers en zussen werden ooit wees dankzij iemand zoals jij. Iemand die te veel gezope…

Deel dit topic

Reacties

Paul1993

(klik om te vergroten)

+3
weurding
Koren op de molen van iemand wiens naam ik maar even niet noem... hij zonder zonden werpe de 1e steen
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @weurding:
Koren op de molen van iemand wiens naam ik maar even niet noem..

Volgens mij wilde Bennie juist waarschuwen voor dit soort conclusies, politici liggen (helaas) onder een vergrootglas.
+2
robbies
@Grasbaal ik zou het graag terug willen lezen, maar het topic waar die waarschuwing zou staan krijg ik niet meer gevonden. Hoe lang laat je deze staan?
Paul1993
Grasbaal
Quote Reactie van @robbies:
Hoe lang laat je deze staan?

Dat is net hoe het loopt met de reacties, zo gauw het op een lynchpartij door anonieme helden begint te lijken gaat ie er weer af.
Paul1993
@GrasbaalKunt u aangeven wanneer de grens overschreden is waar u naar verwijst?
Grasbaal
Quote Reactie van @Paul1993:
waar u naar verwijst?

In grote lijnen kan je dat hier vinden, hou het gewoon netjes richting elkaar: prikkebord.nl/page/rules/
+1
Vdejong
@Grasbaal Ik heb meer het idee, dat trappen tegen heilige huisjes niet wordt toegestaan
Erik1979.
@Vdejong en dat is nu net het leukste 😂😂😂 mijn grootste hobby! Lekker pijnlijke vaak verzwegen feiten er in gooien. Tegen Woord onmogelijk. Alleen schelden en censureren kan dan nog 😂 en hoe harder ze te keer gaan hoe meer iedereen weet dat het helemaal tegen hun fantasie wereld beeld ingaat.
hans1980
@Vdejong grasbaal kan niet tegen commentaar op WEF elite
+5
weurding
@Grasbaal nee, bennie was puur gefocust sieta nog een sneer te geven, meerdere malen zelfs, zelfs een leek zag dat, maar dit zal ook wel weer verwijderd worden😉
Erik1979.
@Grasbaal iedereen die in de politiek gaat wordt volledig afgemaakt. Wij als boeren moeten dat bij onze vertegenwoordigers niet doen. Dit is satire. Bij Bennie zijn het sprookjes. Verschil met Jan is dat Jan iedereen afzeikt en dat dus anders gezien wordt dan dat een sprookjesverhalen schrijver die als boer gezien wordt dat dat door burgers wel serieus genomen wordt.
+2
newholland6640
@Erik1979.

Verzwegen feiten die alleen jij weet toevallig.
+2
kleine boer
@Grasbaal bennie had ook kunnen schrijven 70% kalversterfte is als je dat kwartaal 3 kalveren hebt en een 2 ling is dood gegaan hoeveel %dat ongeveer.. .... maar bennie heeft iets tegen sieta dat is duidelijk zat...ook schrijft hij vaak dat hij wel onder eigen naam schrijft maar vergeet dat ie eerst onder de naam Mozes schreef....
+1
Hans van Bergen
@Grasbaal Ja bennie is jouw grote vriend dat weten we nu wel. Feitelijk was er dus niet veel aan de hand bij Sieta.

1 Rommelig erf. Later was dit kennelijk opgeruimd
2 Melk ophaler moest onder silo door en slang door luik aansluiten. Werd niet snel opgepakt om aan te pakken
3 Weg naar tank moest aangepakt worden. Duurde te lang
4 Kalversterfte te hoog. Klinkt lastig maar bij flinke diarree besmetting of anderzijds ziekte en 7 kalfjes gaan dood van de bv 12 in een kwartaal, wat kan bij niet zon groot bedrijf dan heb je zoiets zo te pakken.
5 Qlip is god jezus en allah tegelijk en niemand durft hun aan te pakken.
6 Duidelijk is wel dat ook Campina de ruimte heeft gegeven voor herstel. Iedereen kan zomaar in een situatie komen door bv ziekte dat het allemaal niet lekker loopt.
+1
Erik1979.
@Hans van Bergen ik heb 2 tot 3 uur met de man van Sieta gesproken ondertussen dat ze te horen kreeg dat de nmv haar probeerde uit de EMB te zetten in Koblenz. Daar kwam dit verhaal over kalfjes en andere problemen ook naar voren. Ik vond het plausibel wat hij vertelde. En iedereen moet goed onthouden dat Sieta een compleet andere visie op melk quotum en melkprijs had/heeft en dat ze daardoor ander soort controle kreeg als een lto boertje die altijd stilzwijgend bij vergaderingen aanwezig nooit een tegen woord geeft etc.
+1
Braboboer
@Erik1979.

De situatie rondom Sieta kan best genuanceerder zijn dan de media ons doet geloven.

Feit is wel dat het richting burgerlui die niets/weinig weten van hoe het er op een boerderij aan toe gaat moeilijk uit te leggen/ verdedigen/nuanceren is.
Bennie Stevelink
@Braboboer
Quote:
Feit is wel dat het richting burgerlui die niets/weinig weten van hoe het er op een boerderij aan toe gaat moeilijk uit te leggen/ verdedigen/nuanceren is.

Dat ligt aardig in lijn met het punt wat ik in de vorige topic maakte. Nu al werd door velen op Twitter gesteld dat wanneer boeren Sieta in de Kamer stemmen zij daarmee laten zien dat ze geen bezwaar hebben tegen dierverwaarlozing. Bij een volgende geval van dierverwaarlozing wat in het nieuws komt, kunnen we met Sieta in de Kamer niet meer stellen dat het een incident is wat niets te maken heeft met hoe andere boeren met vee om gaan. De andere boeren hebben in de ogen van de burgers, door Sieta in de Kamer te stemmen, immers laten zien dat ze geen bezwaar hebben tegen dierverwaarlozing.

Juist omdat Sieta in de Kamer zit zal bij een volgend geval van dierverwaarlozing door de PvdD, D66 en Groenlinks/PvdA hier een kamerdebat over aangevraagd worden. Met Sieta in de Kamer staan wij in het publieke debat bij voorbaat schaakmat.
Erik1979.
@Bennie Stevelink onzin. PvdD is maar een klein deel. Daar komen vragen over in de campagne en daar heeft heel bvnl allang een passend antwoord op. Denk je nu werkelijk dat die mensen achterlijk zijn en sieta niet nagetrokken hebben? Achter bvnl zitten goede en rijke ondernemers die vvd zat zijn en die voor betrouwbare mensen gaan.
+2
pieta
Quote Reactie van @Erik1979.:
Denk je nu werkelijk dat die mensen achterlijk zijn en sieta niet nagetrokken hebben?

Ik denk dat Sieta gebruikt wordt om stemmen binnen te halen. Ik hoop dat ze niet in de TK komt. Dat alles in het belang vd sector. Sieta kan beter wat op de achtergrond blijven en zetten zich toch in voor de sector.
robbies
@Bennie Stevelink op Twitter zit ook niet heel Nederland
Hans van Bergen
@Bennie Stevelink Jij staat weer te liegen.

1 de melk kwaliteit was volledig in orde. Daar loog jij over
2 Er was geen dier verwaarlozing. Dat fantaseer jij er ter plekke bij
3 Top dat Nieuwe Oogst jouw heeft vastgelegd als columnist. feiten doen niet terzake. de duim is de bron
+2
Bennie Stevelink
@Hans van Bergen
Quote:
Jij staat weer te liegen.

1 de melk kwaliteit was volledig in orde. Daar loog jij over

Uit de gerechtelijke uitspraak:

Quote:
op 8 november 2015 ook twee herstelperiodes vanwege dezelfde gebreken (reinheid van de melk en kiemgetal) zijn opgelegd

Quote:
op 3 november 2018 had vastgesteld dat het kiemgetal in de melk te hoog was en dat de reinheid van de melk onvoldoende was

Quote:
Op 21 december 2018 werd de melk van [eisers c.s.] opnieuw getest en ook toen bleek de melk onrein te zijn.

Dit zijn enkele van de herstelperiodes die in de gerechtelijke uitspraak genoemd worden.
Wie liegt er hier?
Paul1993
Nevergiveup
@Bennie Stevelink ach ja , er zitten ook wel extreem linkse activisten en criminelen in de kamer , en zelfs als rechter hand bij Timmermans in brussel eentje die achter de tralies zat ...
+1
Erik1979.
@Braboboer voor de linkse PvdD stemmers wel. VVD stemmers kijken er doorheen. Dat zijn de mensen die naar bvnl moeten. CDA naar bbb vvd naar bvnl . En hopelijk groot genoeg dat pvv bvnl en bbb misschien met hulp van sp sgp en denk een redelijk sociaal en economisch beleid kunnen inzetten. Als vvd/d69 cda GroenLinks/PvdA een meerderheid halen met misschien hulp van bbb dan is Nederland weer 4 jaar de Sjaak en is het bij ons in Duitsland ook moeilijk. En daarna op naar Europese verkiezingen om het daar ook weer minder corrupt te maken.
Vdejong
Quote Reactie van @Erik1979.:
minder corrupt

geloof je dat nu echt?
Erik1979.
@Vdejong nee😂 maar bij iedere verkiezingen moete je weer een beetje hoop verzamelen dat het beter gaat..... Maar de corruptie is wel niet zo groot. Dat wordt in mijn leven niet meer opgelost.
Grasbaal
Quote Reactie van @Erik1979.:
Dat zijn de mensen die naar bvnl moeten.

Als Haga de verloren PVV stemmen naar zich toe weet te trekken (dat zal BBB niet lukken) kan je pas spreken van een win-win situatie
Erik1979.
@Grasbaal als van Haga de vvd stemmen binnen haalt en pvv kan met denk regeren (wat ik natuurlijk niet denk op basis van uitspraken van Wilders🙈) zodat eindelijk ook de 800.000 moslims een stem krijgen dan is het opgelost. PVV stemmers gaan er niet weg. Misschien haalt van Haga een zetel van FvD maar dat is ook het max, die blijven Thierry trouw. Zetels moeten van de VVD komen. Als vvd stemmers door krijgen dat de vvd een beambte club is met een zwak voor miljarders dan stappen ze wel over naar een alternatief.
+2
Braboboer
@Erik1979.

VVD stemmers gaan niet naar BVNL, kunnen ze wel roepen of willen maar het gaat gewoon niet gebeuren, sterker nog BVNL staat op 0 zetels in de peilingen en hebben met de Provicinciale Staten verkiezingen ook niets bereikt.

Een aantal punten van BVNL kan ik me best in vinden maar ben bang dat het niets gaat worden met deze partij.
+2
Bennie Stevelink
@Erik1979. Er zijn heel weinig mensen die van Haga serieus nemen. Hij staat op 0 zetels.
Er zijn weinig mensen die Henk Krol serieus nemen.
Er zijn weinig mensen die Sieta serieus nemen.

Misschien dat de weinige mensen die van Haga, Henk Krol en Sieta serieus nemen bij elkaar opgeteld net voldoende zijn voor 1 zetel. Een zetel voor van Haga. Daar zijn Henk Krol en Sieta immers voor binnen gehaald.

Het is een illusie te denken dat BVNL met van Haga, Henk Krol en Sieta brede lagen van de kiezers aantrekt.
Erik1979.
@Bennie Stevelink het is een illusie dat als vvd/d69 of cda groot genoeg zijn om mee regeren dat er een beleid komt dat acceptabel is voor de boeren in het algemeen. Dat weet iedereen hier. Als dat wel was dan had fdf alleen bestaan als WhatsApp groep en een facebook pagina om terroristen te weren uit de stallen....... denk hier maar eens een paar dagen over na!
Bennie Stevelink
@Erik1979.
Quote:
het is een illusie dat als vvd/d69 of cda groot genoeg zijn om mee regeren dat er een beleid komt dat acceptabel is voor de boeren in het algemeen.

Mijn reactie ging niet over de vraag of er een beleid komt wat aanvaardbaar is voor de boeren. Mijn reactie ging over de vraag hoeveel mensen zich door BVNL aangesproken voelen en daar op stemt.
Paul1993
@Bennie Stevelink Het is simpel.
Stemrecht.
Wil je iets nuttigs doen met je stem?
Wil je huidige stikstofbeleid? Stem VVD nieuweoogst.nl/nieuws/2023/…
Wil je nog meer pijn? Stem Timmerfrans.
Wil je misschien een beetje lucht?
Stem BBB.
Wil je niets doen met je stem?
Stem dan op een splinterpartij
+2
Braboboer
@Erik1979.

Als het echt om dierwelzijn en kalversterfte gaat vraag ik me af hoeveel burgers daar door heen kijken, denk dat het vies tegenvalt.
Erik1979.
@Braboboer gewoon afwachten, het is nog lang naar november.
+4
cs-agrar
Quote Reactie van @Erik1979.:
Dat zijn de mensen die naar bvnl moeten. CDA naar bbb vvd naar bvnl . En hopelijk groot genoeg dat pvv bvnl en bbb misschien met hulp van sp sgp en denk een redelijk sociaal en economisch beleid kunnen inzetten. Als vvd/d69 cda GroenLinks/PvdA een meerderheid halen met misschien hulp van bbb

dus moet je zorgen dat bbb heel groot raakt en men er niet omheen kan. Dan ga je niet de splinterpartijen versterken. Met die extra stemmen reden die de zetel nog niet, en een BBB mist net die extra zetel. Zo komt het af. Dat sieta in politiek wil prima, maar de redenatie dr achter is kul
+1
pieta
Quote Reactie van @Braboboer:
Feit is wel

dat RFC slechts weinig leden de deur heeft gewezen. Dat zal toch niet geheel zonder reden zijn.
+2
Bennie Stevelink
@Erik1979. Bij controles bij Sieta werden andere normen gehanteerd dan bij andere boeren?
Wie is hier nu de sprookjes verteller?
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Feitelijk was er dus niet veel aan de hand bij Sieta.

Wat helaas waar is dat je dus als prominent bestuurder/belangenbehartiger onder een vergrootglas ligt, ook @John Spithoven heeft dit verteld, hij krijgt/kreeg veel vaker controle als een ander. Hij zorgt er dus voor dat ze hem op dat gebied niet kunnen pakken.
+1
Erik1979.
@Grasbaal daar heb je gelijk in. Ik wordt hier als grootste melkveehouder en als buitenlander veel harder aangepakt. Meeste kennen mij niet eens. Een keertje is het ook genoeg. Ik heb afgelopen week bij een controle 3 Grüne die mij iedere keer er aan naaien aan gegeven. Èèn controleur keek weg. De andere keek alles door en zei dat ze er werk van ging maken en dat ze vond dat Nederlanders en Duitsers de zelfde wetten hadden en ze dus de zelfde dingen ging controleren en mij direct enkele maanden langer gaf om de problemen op te lossen. Die andere zei dat die grote boeren harder aan pakte maar toen ik over buitenlander begon werd die rood 😂 maw controle is : Dass eine Person ist gleicher als die andere..... En sinds de Grüne aan de macht zijn is het veel erger geworden zoals @George al beschreef.
+3
adrian
@Grasbaal Zo werkt dat natuurlijk niet, Grasbaal. Het vertelt wel lekker en je kunt jezellf ermee in een slachtofferrol manoeuvreren. Echter een coöperatie (of welke andere zuivelonderneming dan ook) heeft leveringsvoorwaarden waaraan leverancier en afnemer aan moeten voldoen. Kwaliteit is daar een onderdeel van. Beoordelingen hierop worden uitgevoerd door een externe onafhankelijk partij, qlip in dit geval. Het kan niet zo zijn dat bij de ene boer andere normen gehanteerd worden dan bij de andere. Als dat wel gebeurt zou dat juridisch nooit standhouden. Ook de beoordelingstermijnen zijn duidelijk afgesproken. Als er aanleiding toe is, is de beoordelingsfrequentie hoger.
Hier hebben we het over het ontzeggen van het lidmaatschap. Dit is een allerlaatste stap in een lang proces. Daar gaan een hele rits aan verbeteringstrajecten en hersteltermijnen aan vooraf. Met hulp van buitendienstmedewerkers enzovoorts. Daar gaan jaren overheen. Kennelijk is het niet gelukt om dit bedrijf op het juiste niveau te krijgen.
Twentsch Land
Is het glas half vol of half leeg !

Met andere woorden.....welke kant duwen we het in.

@adrian
+2
adrian
@Twentsch Land Van Keimpema mag zich wat mij betreft gewoon verkiesbaar stellen. We leven immers in een vrij land. ik gun ze het beste. Mijn stem krijgt ze echter niet. Ik zie haar dan ook niet als ambassadeur/vertegenwoordiger van de landbouw. Actie voeren is iets anders dan verantwoordelijkheid nemen. Gelukkig kiest ze voor een partij die minder relevant is en zitten er bij andere partijen mensen die de landbouw wel goed kunnen vertegenwoordigen.
+1
Bennie Stevelink
@Grasbaal hoe vaak een boer gecontroleerd wordt heeft met risico-signalen te maken. Het heeft niets te maken met prominent bestuurder zijn.
Voorbeeld: een boer heeft veel last van transgender kalveren. Ze worden eerst als stier geregistreerd maar een week later voelt het kalf zich meer koekalf en wordt in de I&R het geslacht aangepast naar koekalf. Of een koekalf wordt veranderd in stierkalf. Dat is een risico-signaal voor I&R fraude. Deze boer krijgt regelmatig controle.
Een boer die nooit iets aanpast in de I&R krijgt hoogst zelden controle.

Of een boer heeft een veestapel die vanaf 31 augustus meer mest produceert dan hij tot 15 februari kan opslaan en heeft in die periode geen mestafvoer. Dat is een risico-signaal. Deze boer komt op de lijst van regelmatig te controleren bedrijven.

Boeren die mest laten afvoeren via een intermediair die betrokken is bij mestfraude komen allemaal op de lijst van intensief te controleren bedrijven.

Zelf heb ik jaren geleden controle gehad voor de oornummers omdat ik veel minder vervangende oornummers aanvroeg dan anderen. Dat was een risico-signaal dus kreeg ik controle. Alle oornummers bleken te kloppen. Ze zagen dat ik in die tijd de koeien nog in een voerligboxenstal had waardoor ze niet met de kop door een voerhek hoefden en daardoor geen oornummers verloren. Dat is geregistreerd waarna ze er meer dan 20 jaar niet meer zijn geweest.

Als John Spithoven vaker controle krijgt is dat omdat er bij hem risico-signalen zijn.
+1
Vdejong
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
veel last van transgender kalveren

hoe verzin je het?
Paul1993
@Vdejong ruime fantasieën
Bennie Stevelink
@Vdejong
Quote:
hoe verzin je het?

Dat was dus ironisch bedoeld. Er waren eerder een aantal boeren die heel regelmatig het geslacht van een kalf aanpaste. Een kalf werd een week voor de geboorte aangemeld waarbij het geslacht gegokt werd. Was het kalf geboren en het geslacht verkeerd gegokt werd dit aangepast.
Hier was dus sprake van I&R fraude.
de jonge
@Bennie Stevelink wat een gelul weer, ik weet niet wat je gebruikt maar de "" I&Rfraude"" bleek ten eerste storm in een glas water, waar lto in zijn eerste verklaring volop aan meewerkte door te verklaren dat dat er was en ten tweede het zou bestaan uit het feit dat dieren die voor het eerst afgekalfd hadden niet werden aangemeld maar als 2ling bij een koe werden gemeld. Jij laat weer eens je eigen fantasie de vrije loop.

'Frauderende melkveeboeren kunnen niet lid blijven van LTO Nederland'

"Het is onprofessioneel, asociaal en vreselijk dom." Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland, de organisatie van land- en tuinbouwbedrijven, maakt zich kwaad over het nieuws dat boeren op grote schaal frauderen met de registratie van melkkoeien. Het gaat mogelijk om duizenden boerenbedrijven.

Door de verkeerde registratie lijkt het aantal koeien in de stallen kleiner dan feitelijk het geval is. Volgens Calon kan dat erg gevaarlijk uitpakken. "We hebben dat registratiesysteem ook om te voorkomen dat dierziektes als BSE zich snel kunnen uitbreiden Als je een kalf bij een andere moeder onderbrengt, kunnen we niet meer van dat systeem op aan."

Hoe gaat de fraude in z'n werk?
De boeren registreren geboren kalveren van verschillende koeien als de kalveren van één koe. De andere koeien blijven zo geregistreerd als koe zonder kalf. En daar zit het 'm in: die tellen maar voor de helft mee bij het aantal melkkoeien dat een boer mag hebben. Zo kan de boer dus meer melkkoeien houden.

De fraude kwam aan het licht doordat opvallend veel twee- en meerlingen werden geregistreerd. Normaal is dat 3 tot 5 procent, maar bij sommige melkveehouders lag het aantal meerlingen boven de 10 procent. Het vermoeden is nu dat er bij 7700 melkveehouders wat aan de hand is. Uit een steekproef bij 93 van die bedrijven is bij bijna de helft fraude geconstateerd.

Ook vanuit LTO Nederland zullen maatregelen volgen: de boeren die fraude hebben gepleegd worden geroyeerd als lid van de organisatie. "Deze boeren zouden wat mij betreft geen lid kunnen blijven van LTO Nederland", zegt Calon.
de jonge
@de jonge bij hoeveel boeren zijn hierdoor trouwens door de lto het lidmaatschap opgezegd Bennie ??
+1
Bennie Stevelink
@de jonge Wat een ongelooflijk lulverhaal. Weer een klassiek voorbeeld van de reactie van een ander in een andere betekenis plaatsen of koppelen aan iets heel anders dan waar het over gaat. En daar mee in de aanval gaan.

Het voorbeeld wat ik noem gaat helemaal niet over de tweelingen fraude. Dat haal jij er bij.
Het voorbeeld wat ik noem gaat over boeren die kalveren eerder afvoerden dan 14 dagen. Dat deden ze door het kalf op te geven voordat het geboren was. Het geslacht werd gegokt en later eventueel aangepast.
Door deze praktijken is de verplichting gekomen dat kalveren binnen 24 uur genummerd moeten worden. Later is daar nog de regel bij gekomen dat kalveren pas afgevoerd mogen worden 14 dagen na de laatste aanpassing in de I&R. Daarmee werd deze fraude uiteindelijk onmogelijk gemaakt.
Paul1993
@Bennie Stevelink uiteindelijk onmogelijk….
Waar heb je het nu dan nog over??
Geschiedenis kun je alleen van leren
+2
ntd79
@Bennie Stevelink nou maar jou verhaal hangt ook een beetje tussen de werkelijkheid en, om jouw woorden te gebruiken, een lulverhaal. Zoals eerder gezegd, doe dat als individueel bedrijf maar eens 10 keer. Het zal vast weleens gebeurt zijn. Dat de Jong de tweelingfraude erbij haalt vind ik heel terecht, want dat is zelfde laken een pak, zal ook vast weleens gebeurt zijn. Maar zoals is gebleken, door een paar bedrijven. Op basis van de manier waarop je erover praat lijkt het gemeengoed, en daardoor is die hele klopjacht indertijd ook ontstaan.
de jonge
@ntd79 precies dat, wat denkt hij dat boeren aan het doen zijn de hele dag, overal dubbele boekhoudingen van bijhouden om maar zoveel mogelijk te kunne frauderen? als iemand zo denkt zegt veel over diegene.
Paul1993
@de jonge Daar hebben we adviseurs voor.
de jonge
@Paul1993 haha dat zie ik mijn adviseur anders niet doen, stel je eens voor dat je zou doen wat bennie zegt dat er in het verleden is gebeurd. ik heb een koe die is volgende week aan de telling en er zit bb kalf in, ik geef dat kalf zogenaamd vast op, maar die loopt 2 weken over en het is ook nog een tweeling die veel te licht is.. dan zit je dus met een extra bb kalf en je zit met een kalf wat al 3 weken oud is op papier en lang niet op gewicht is...Zie bennie is misschien wel zo geleerd dat hij dat allemaal bij kan houde,want ondertijd kalven er ook weer andere koeien af met misschien gewoon zwartbonte of roodbonte kalveren,maar ik denk bij het gros dat het binnen een paar weken 1 grote chaos zou zijn.
Bennie Stevelink
@de jonge, @Paul1993, @ntd79, Met z’n drieën naast de pot pissen?

De discussie ging over de vraag waarom sommige boeren vaker of intensiever gecontroleerd worden dan anderen. Enkele deelnemers aan de discussie dachten dat dit te maken had met het vervullen van een bestuursfunctie. @adrian heeft uitgelegd dat dit onmogelijk is omdat controles via vastgelegde regels verlopen en daarvan afwijken juridisch geen stand houdt.
Zelf heb ik uitgelegd dat vaker gecontroleerd worden te maken heeft met risico-signalen. Om dit te verduidelijken heb ik een aantal voorbeelden gegeven waaronder zelfs een voorbeeld van mijzelf.
De discussie gaat dus over de reden waarom de ene boer vaker gecontroleerd wordt dan de ander.
Met welke discussie zijn jullie drieën nu eigenlijk bezig?
de jonge
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Er waren eerder een aantal boeren die heel regelmatig het geslacht van een kalf aanpaste. Een kalf werd een week voor de geboorte aangemeld waarbij het geslacht gegokt werd. Was het kalf geboren en het geslacht verkeerd gegokt werd dit aangepast.Hier was dus sprake van I&R fraude.

Je eigen woorden,dus de discussie die je zelf uitlokt met insinuaties.
Bennie Stevelink
@de jonge Het was een verduidelijking op een eerdere reactie waarvan jij de ironische beschrijving niet begreep.
In die eerdere reactie gaf ik 4 voorbeelden van risico-signalen die reden zijn voor extra controle.
Jij probeert dit te kapen voor een andere discussie.
+1
de jonge
@Bennie Stevelink ik weet niet aan wat voor spul jij hebt gezeten,,maar dat was geen reactie op mij maar op @Vde jong. dus trek die conclusie die jij meent te trekken ook maar weer in, want ik haakte gewoon in op de opmerking die jij zelf maakte en dus zelf de aandacht op trekt en dus reactie op krijgt, en dan ga jij er niet in mee:😂 :😂
de jonge
@Bennie Stevelink je hebt trouwens nog niet vermeld bij hoeveel boeren de lto het lidmaatschap heeft opgezegd na die "gigantische"" 2ling fraude.
Bennie Stevelink
@de jonge Deze discussie gaat niet over de tweelingen fraude. Als jij daar een discussie over wilt voeren moet je hierover een eigen topic starten en niet dit topic kapen.
de jonge
@Bennie Stevelink nou nou toch,soms heb je dat he,dan gaat het van het 1 naar het ander, jij was zelf degene die begon over I &r fraude... en daar valt 2lingfraude ook onder toch? als ik je dan vraag aan hoeveel leden de lto het lidmaatschap heeft opgezegd bij die boeren (het stuk waarin calon dat zei heb ik gisteren al hier neergezet) wil je geen antwoord geven.. vind ik best wel vreemd dat je zo gaat happen ipv gewoon antwoord geven op de vraag. me dunkt dat jij zelf ook een kunstenaar bent als het gaat over heel andere items om bv een fdf of een fvd erin te trekken,dus ik zie niet wat ik verkeerd doe.
Bennie Stevelink
@de jonge Ik concludeer dat jij niet kunt weerleggen dat extra controles met risico-signalen te maken hebben en niet met een bestuursfunctie.
Je kunt proberen van deze conclusie af te leiden maar daar ga ik niet in mee.
ntd79
@Bennie Stevelink je doet nu een beetje een tjeerdje. Je gooit er een gevoelig voorbeeldje in, daar reageer ik op. En dan ga je weer terug naar de basis, dan hoef je geen antwoord te geven, en dan ga je vervolgens wat uit de hoogte doen. Dat is een zwakte. Als je de discussie zuiver wilt houden moet je niet met zulke voorbeelden komen, je weet dat daar op gereageerd wordt. Ik weet verder niet of je iets voor de lto doet, maar in dat geval zou ik helemaal niet met dat soort voorbeeldjes komen, daar past alleen maar nederigheid.
Bennie Stevelink
@ntd79
Quote:
Je gooit er een gevoelig voorbeeldje in

Wat is er precies gevoelig aan dat voorbeeld? Het voorbeeld was algemeen bekend en er zijn ook maatregelen tegen genomen (binnen 24 uur nummeren en pas afvoeren 14 dagen na de laatste aanpassing in I&R)
ntd79
@Bennie Stevelink haha, jij bent slim genoeg om te weten waar dat voorbeeldje heen zou gaan. En nu iedereen die er in mee gaat terecht zetten. Maar goed, op welke schaal is dit gebeurd dan? En nu niet aankomen met terug naar de discussie, zo werkt het niet.
de jonge
@ntd79 ik schat in dat hij nergens mee aankomt,dat ie nu gewoon niet reageert
ntd79
@de jonge nou dat verwacht ik niet, dat zou afbreuk doen aan zijn aanzien.
Bennie Stevelink
@ntd79 Uit mijn vorige reactie:
Er waren eerder een aantal boeren die heel regelmatig het geslacht van een kalf aanpaste.

"Een aantal" kunnen er twee zijn of tien of honderd. In ieder geval niet het grootste deel.
Waarom is deze formulering gevoelig? Kun je niet begrijpend lezen waardoor je wat anders begrijpt dan er staat of is het gevoelig omdat jezelf één van deze boeren was?
+2
ntd79
@Bennie Stevelink haha, oh kerel wat val je toch nu vreselijk door de mand. Wat klein.
Stobbenboer
@Bennie Stevelink kan me ook nog herinneren dat je met de tweelingenfraude ook al flink aan t vingerwijzen was op foodlog. En met name de boeren met duitse vaarzen waren op voorhand al schuldig later bleek idd dat t een storm in een glas water was dus die verwijzing naar de i&R fraude is denk ik idd wel terecht!
ntd79
@Bennie Stevelink ook dat zal zwaar overdreven zijn. Denk dat de computer je vrij snel gaat uitspugen bij de controlerende instanties. Was indertijd nog wel eens laks met een kalf afmelden
Erik1979.
@Vdejong ja goed hè. Ik lees zijn stukjes ook graag. Misschien hebben ze over een aantal jaren net als zijn collega's bij ons in Hessen ook een museum en zo.
Bennie Stevelink
@hans-hans dat een buitenlandse nationaliteit werd gezien als een risico-factor. Eerdere jaren kwamen buitenlanders hier naartoe speciaal om onterecht geld te halen. Daarom werd speciaal op buitenlanders gelet.
Er werd dus gereageerd op risico.
Erik1979.
@Bennie Stevelink ja logisch.... De demissionair president is ook veroordeeld voor discriminatie. Past wel een beetje.
Realisme
@Bennie Stevelink die risico signalen zijn ook hoever jij je kop boven het maaiveld uitsteekt. De normen zijn voor iedereen hetzelfde maar de interpretaties door controleurs verschilt. Wanneer is iets opgeruimd en wanneer niet dat is toch echt aan interpretatie onderhevig.
Grij
@Bennie Stevelink echt niet bennie. John van Spithoven krijgt wel degelijk meer controle omdat hij kritisch is .gestuurd via zuivel nl
Paul1993
@Grij deze topic gaat weer uit de hand lopen
weurding
@Paul1993 gauw screenshots maken😆
Paul1993
@weurding wel nee joh
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @Paul1993:
deze topic gaat weer uit de hand lopen

Daar lijkt het wel op. Je moet ieder woord op een gouden schaal wegen of er op één of andere manier een andere betekenis in gelegd kan worden waarmee de discussie gekaapt kan worden voor iets totaal anders. Dat wordt gedaan om het punt waar het werkelijk over gaat af te houden en de ander met een afgeleid onderwerp plat te slaan. Het is anti-discussiëren.
+2
ntd79
@Bennie Stevelink wat jij moet leren als je iets beschaafd wilt laten om geen kleinzielige poging moet gaan doen om op de man te schoffelen als je het even niet weet. Dat had ik niet van je verwacht
+1
Vdejong
@Bennie Stevelink ik stel altijd vragen, jij daarentegen schijnt alles te weten
+2
ntd79
@Hans van Bergen of het met haar als persoon te maken heeft heb ik twijfels over. Ik denk wel dat als je het een keer wat aan het rommelen hebt, door wat voor omstandigheden ook, dat het jaren duurt voordat je onder dat vergrootglas weg bent. Als er bij een qlip controle weinig aan de hand is, en je krijgt eens in de 15 jaar een steekproefcontrole van de nvwa, en je hebt het in orde zowel papier als fysiek op je gehele bedrijf, dat ze niet op een bepaald moment de deur bij je plat lopen
Hans van Bergen
@ntd79 Nee precies dat zeg ik ook niet. De ene is al beroemder dan de andere. Men wordt genaaid en men gaat zoeken naar het waarom en dat is er niet. En zo rolt men in de her en her controles. En dat hebben velen velen al eens ,meegemaakt.
+1
ntd79
@Hans van Bergen zou het ook niet voor een groot deel zo zijn dat deze mensen harder op de trom slaan en er meer ruchtbaarheid aan geven? Als de punten die je opsomt daadwerkelijk zo zijn vastgesteld dan maakt het volgens mij niet uit of je Piet of klaas heet. Waar ikzelf wel heilig van overtuigd ben is dat ze met twee maten meten. Als ze een erf op rijden waar alles glad en strak is gaan ze wat op details letten. Waar het een grote zooi is op de grote lijnen. Dat moet wel.
+2
jvt
@Hans van Bergen toch raad ik je aan eens een weekendje friesland te pakken met het gezin en er eens langs te rijden. Wallonie heeft de naam rommelige boerenerven te hebben, en is overigens terecht, maar gemiddelde waalse boer zou zich daarvoor schamen. Heb niks tegen Sieta zelf, maar als ze net zo goed schoon maakte als haar eigen straatje schoon poetsen dan zag het er anders uit daar. Tis gewoon een teringbende daar, natuurlijk wordt eea wat beter bekeken door qlip aldaar maar dan nog.
Paul1993
Dhr Dijkgraaf gebruikt de feiten uit de rechtspraak om zijn punt te maken.
Thijs Römer op plek 4?
Bennie Stevelink
@Paul1993
Quote:
Thijs Römer op plek 4?

Op Twitter werd gesuggereerd dat Max de fakkeldrager op 4 zou komen. Het geeft precies aan hoe serieus BVNL wordt genomen. Als ze nog één zetel halen valt het mij mee. Het zou mij niet verbazen dat BVNL, ook met Henk Krol en Sieta op de lijst, 0 zetels haalt.
+1
Erik1979.
@Bennie Stevelink max is van Jezus leeft..... En die kerel is misschien raar maar niet gevaarlijk. Kerel is misbruikt om Kaag op de kaart te zetten. Had die het zelfde bij Thierry gedaan hadden ze hem een held gevonden.
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Erik1979.:
Kerel is misbruikt om Kaag op de kaart te zetten. Had die het zelfde bij Thierry gedaan hadden ze hem een held gevonden.

Nee, onzin. Bij Kaag is ie echt veel te ver gegaan. Is een loslopende gek.

+2
Erik1979.
@Grasbaal bij Kaag is hij met een veel te grote fakkel na een demonstratie heen gelopen en riep: liefde vrijheid geen dictatuur. Daar heeft hij aan de deur aangebeld en gevraagd om een gesprek. Bij forum en bij Willem Engel gingen ze 100000000 keer verder en dat mocht dan weer wel. Dat is meten met wel hele verschillende maten. En vergeet dan even niet die klootzak die bij wiebren ingebroken had en overmeesterd is door bouwvakkers en die werd vrijgesproken omdat het anders een nadeel was voor de dader. Sorry hoor maar max is gebruikt. Hij is raar maar is gebruikt.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
Bij Kaag

valt wel wat mee. Hij belde nog netjes aan. Dat Kaag bij een bezoek ergens toen zogenaamd belaagd werdt door fakkeldragers oid bleek ook onzin, Kaag was er zelf naartoe gelopen. Omaatje aan de deur bij Boswijk werd ook hele rel van gemaakt, van die inbraak bij V Haga hoorde of las je maar weinig. De deur bij Baudet onder de verf en teksten, was ook maar heel even nieuws. Ea wordt in de media wel erg vergroot of onderdrukt, als dat even beter in het straatje past
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @cs-agrar:
Omaatje aan de deur bij Boswijk werd ook hele rel van gemaakt,

Zolang je er niet bij was kun je hierover niet oordelen, Omaatjes of Opaatjes kunnen levensgevaarlijk zijn. Zie de brute moord op Els Borst door een zonderling. Dat heeft elke politici in zijn achterhoofd..
+2
hans1980
@Grasbaal die fakkelman was ook nog eens extreem linksin opvattingen
Twentsch Land
Denk dat ze nog wel een wat voormalig fvd stemmers kunnen krijgen.@Bennie Stevelink
Bennie Stevelink
@Twentsch Land
Quote:
Denk dat ze nog wel een wat voormalig fvd stemmers kunnen krijgen.

Dat is de enigste partijen waar ze vandaan kunnen komen. Hoe gekker Baudet en Gideon van Meijeren de komende maanden doen hoe beter voor BVNL.
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Max de fakkeldrager op 4

die is alleen niet rechts..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
102
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0