’Alles draait hier alleen maar om die grote uiers’. Kritische blik fractievoorzitter Partij voor de Dieren op Landbouwshow Opmeer

Wat een kakelende kip zonder kop:

Met zichtbare afschuw bekijkt Ines Kostic de uier van een koe die op weg gaat naar de keuring. „Alles draait alleen maar om die reusachtige uier”, zegt de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren van de provincie Noord-Holland.

Op weg naar de runderkeuring ontwijkt ze op het allerlaatste moment een verse koeienvlaai in het gras. „Dat is geen normale koeienpoep, het is diarree. Dat wordt veroorzaakt door het voer. Koeien moeten in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk melk produceren. Alsof het topsporters zijn. Normaal gesproken wordt een koe twintig jaar oud. Zodra ze over hun productiehoogtepunt heen zijn, worden ze afgedankt.”

De keuring kan haar evenmin bekoren. „Ze worden alleen maar beoordeeld op hun economische gewin en inzetbaarheid voor productie. Daar moeten we mee stoppen. Boeren zijn er in feite zelf ook het slachtoffer van. Alles is gericht op meer en groter, we moeten het omdraaien.”

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

J Andringa
Ik ben er nog nooit geweest maar neem aan dat men er niet alleen naar het hier kijkt
+2
jan 10
Alles moet door dat soort mensen verboden worden,en ze krijgen het nog voor elkaar ook,kijk maar naar hertenkampen,dolfinarium enz.
Als we dat niet keren wordt het een dooie boel .
+10
labella
Zal wel meer jaloezie zijn op de grote uiers, deze manvrouw die die zelf niet weet of ze vrouw of man is...
Weidezicht
@labella ze is queer en non binair.... kan je daar dan nog wat mee🤣?
+3
George
@labella Grote uiers zijn natuurlijk altijd wel heel belangrijk. 😂
+4
weurding
@labella men mag niet meer in hokjes denken, maar als je tegenwoordig reclames ziet, wordt men in hokjes geplaatst....
+9
George
Quote Reactie van @weurding:
men mag niet meer in hokjes denken, maar als je tegenwoordig reclames ziet, wordt men in hokjes geplaatst....

Die reclames zijn oh zo politiek correct tegenwoordig , oer Hollandse producten worden aangepresenteerd door zwarte medemensen of met vodjes om het hoofd . Geen enkele reclame met enkel blanken , het is allemaal zo politiek correct allemaal. Ze slaan totaal door. Ik heb niks tegen niet blanken als ze zich gewoon gedragen en aanpassen aan ons Nederland. Maar zo gauw het van die Sylvana Simons' worden en anti zwarte Piet zijn zoals die Akwasi en weet ik wat voor kwibussen dan ben ik er klaar mee , net als met die gelukzoekers hier die over de fietspad lopen . Maar je wordt tegenwoordig zo snel weg gezet als racist dat mensen amper nog voor hun mening durven uit te komen.
hans1980
@labella ja die extreem linkse mensen dan wel siliconen om tot een cup F te komen
j h p
Normaal gesproken 20 jaar, waar wanneer en hoe, scheelt een beste klap jongvee, zal vast niet lukken in de OVP.
cs-agrar
Quote Reactie van @j h p:
Normaal gesproken 20 jaar,

kan 20 jaar worden, moet dat zijn.. Maar waar? Wel bij die boer die haar verzorgt en voorziet van koek en sopie. Zet je een koe in de natuur dan weet ik niet oud ze worden maar dat gaat niet meevallen, komen nog eens een wolfje oid tegen..
+3
Melkboer16
Weer zo’n aandachttrekker met een sexuele afwijking. De hele politiek zit er vol mee zo langzamerhand.
+1
HansBa
Over groot groter gesproken, we zitten nu in Ponoka Canada. Vandaag vleesvee bedrijf bekeken met 4500 dieren. Ook op melkvee bedrijven, rodeo's etc gaat het er met de beesten heel wat ruwer aan toe dan in NL. Mankeert een beest hier echt wat dan wordt ie dood geschoten en gaat op de mesthoop.
Dit soort mensen heeft geen besef hoe goed we het in NL voor elkaar hebben.
+1
Nevergiveup
@HansBa Mensen uit de stad denken dat alles romantisch is vanaf de bank netflix kijkend. Ze hebben geen benul meer wat het echte grote werk mensen leven inhoud zodat zij op de bank kunnen blijven zitten maar wel met de vinger wijzen ....
Grasbaal
Ze kwam echt om te mierenneuken over vermeend dierenleed:

Onderstaande video bevat een aantal observaties van Kostić tijdens de Landbouwshow Opmeer.

Meer: weeff.nl/statenlid-ziet-dierenleed-op-landbouwshow…
Grasbaal
Het is bij de meeste mensen wel duidelijk dat melkveehouders koeien houden voor de melk. Alles draait dan om mooie, sterke en duurzame uiers die jarenlang probleemloos veel melk kunnen geven. Hier uitleg van de jury over de aanwijzing van de uierkampioenen:

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , koeien , melk , keuring , partij voor de dieren , dieren , landbouwshow , landbouwshow opmeer , opmeer en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0