Biomassacentrale hangt sluiting boven hoofd

Middenmeer - De biomassacentrale van ECW, het private nutsbedrijf op Agriport, stoot mogelijk teveel stikstof uit. Dit zou kunnen leiden tot sluiting en daarmee staat een investering van 8,5 miljoen euro op de tocht.

De zaak kwam in 2019 voor het eerst voor de rechtbank nadat milieuorganisatie MOB (Mobilisation for the Environment, van milieuactivist en chemicus Johan Vollenbroek) de Omgevingsdienst van de provincie Noord-Holland verzocht handhavend op te treden. Het bezwaar van de milieuorganisatie: in tegenstelling tot wat de provincie en ECW tot op dat moment beweerden, zagen zij een biomassacentrale waarvoor een natuurvergunning had moeten worden aangevraagd.

Bron: Noordhollands Dagblad

Deel dit topic

Reacties

+1
oubi
Wat ammoniak kopen en er is zicht op legalisatie. Zie schiphol.
En gewoon doordraaien
+2
-Jan-
@oubi Ze stoken geen hout maar boerderijen worden opgestookt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's investering , stikstof , tocht , ECW , agriport en mob geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0