'Melkveehouderij moet uit het verdomhoekje worden gehaald'

Pakweg tien jaar geleden kon de melkveehouderij nog rekenen op breedgedragen maatschappelijke waardering. Inmiddels lijkt diezelfde sector eerder de kop van Jut. Daar wil de LTO-vakgroep Melkveehouderij verandering in brengen. 'We leveren een positieve bijdrage aan de maatschappij.'

Deel dit topic

Reacties

+1
jhackert1986
Welk verdomhoekje?
jg
70 % export betekent ook import van 70 % aan problemen.
jhackert1986
@jg doe niet zo raar
jg
@jhackert1986 Veel moeilijker is het niet . Probleem dat door het artikel in NO erkend wordt . Toch houdt men vast aan innovatieve oplossingen. Zoals Wunnekink schetst stelt de samenleving in Nl dat ruimte anders ingevuld zou moeten worden . Dat is geen kritiek op de sector : wel een kwestie van keuzes maken .
+4
ntd79
@jg totaal niet mee eens. Europees gezien is Nederland het zuivelland bij uitstek met zijn klimaat en veenweidegebieden, broeklanden en laaglanden, waar geen akkerbouw mogelijk is.
jg
@ntd79 Lees het artikel goed .
+4
ntd79
@jg ik lees een artikel waarin de melkveehouderij een grote wensenkapstok is, waar 5 procent van de bevolking alle dictaten aan kunnen ophangen waarvan de lto meent dat die de grote meerderheid van de Nederlandse bevolking vertegenwoordigen en waarin we er dus niet aan ontkomen om in al dit wensdenken mee te gaan. Maar zoals in al deze artikelen ontbreekt het altijd op een punt aan een heldere oplossing, wie gaat dat betalen? Ik wil morgen best aan dat hele circus meedoen, maar ik wil van te voren op een punt duidelijkheid en dat is hoe dat betaald gaat worden, en dat is niet uit een of ander vaag subsidie potje. Laat ze maar eens het eerlijke verhaal gaan vertellen aan de consument wat de hele landbouwtransitie gaat betekenen voor de voedselprijzen. Lijkt me lachen
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @ntd79:
maar ik wil van te voren op een punt duidelijkheid en dat is hoe dat betaald gaat worden,

Volgens Kalden ben je dan geen echte ondernemer en heb je maar af te wachten wat je (niet) krijgt 😁
+1
ntd79
@kanniewaarzijn dat is je hoofd in de strop steken. Let wel, ik sta er niet negatief in, maar ondernemerschap is produceren wat de markt vraagt, en volgens mij is dat nog steeds eerlijk gangbaar geproduceerd voedsel voor een lage prijs. Het gezeik waarvan wunnekink meent dat dat het gehele maatschappelijke geluid is, maar slechts een handvol schreeuwers, zal nooit ophouden voordat de hele commerciële veehouderij is verdwenen, want zolang kun je ook negatieve aspecten vinden.
Albert Altena
@ntd79 Natuurlijk moet er geproduceerd worden naar de vraag die er is.
Maar dat is het punt niet.
De vraag wordt gemanipuleerd en daar wordt op gereageerd.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @ntd79:
Het gezeik waarvan wunnekink meent dat dat het gehele maatschappelijke geluid is,

Dat is LTO, die kakelt gewoon de overheid na.
+2
Erik1979.
Dit heb ik 15 jaar geleden al gezegd dat dit ging komen. Iedereen maar roepen dat de melkveehouderij niet kon vergelijken met varkenshouderij. En ze deden zoveel aan imago en zo. Bullshit!!! Gewoon koeien binnen houden. Betalen mensen er goed voor of is het passend in je eigen situatie dan lekker naar buiten. Doe het niet voor een ander of voor je imago. Als ze geen melk willen koopt een andere het wel. Die paar procent gekke veganisten krijg je niet tevreden en moet je ook niet proberen. Nederlandse melkveehouders doen het over het algemeen zeer goed en als je dat zelf weet is dat voldoende.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij en kop geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN