'70 procent van de bodems in de EU is ongezond' aldus Frans Timmermans- Nieuws Europese Commissie


Quote:
De Europese Commissie heeft vandaag (5 juli) een pakket voor duurzaam gebruik van belangrijke natuurlijke hulpbronnen goedgekeurd. Het complete pakket aan ma...

Deel dit topic

Reacties

+3
hans1980
Rijp voor opname
+2
cornelissen
Quote Reactie van @hans1980:
Rijp voor opname

Maar de wachtlijsten, zal dus nog wel even duren.
+2
hans1980
Timmermans heeft er hoogst persoonlijk voor gezorgd dat Nederland zijn derogatie heeft verloren
+4
casev2
@hans1980 er zijn 4 ministers van het nederlandse kabinet naar brussel gegaan om te zorgen dat die derogatie er af zou gaan, en er een kwart van de veestapel zal verdwijnen zonder dat het ze iets kost
cs-agrar
Quote Reactie van @casev2:
4 ministers

tobministers
+7
demelkboer
Heeft timmermans zijn eigen pens wel eens gezien. Das pas ongezond
+2
Twentsch Land
Idd die pens .... die heeft niet zo’n volume gekregen van sla, prei, komkommer en wortelen.

@demelkboer
+3
weurding
@demelkboer pens wel, de i in het woord niet meer😳😆
aldert
@weurding Een klokkenspel hoort toch onder een afdakje te hangen ?
bio boer
Waneer is bodem ongezond/ gezond 🤷‍♂️
Ph ogranichestof cec c/n verhouding ?
+1
Wolswinkel
www3.weforum.org/docs/…

Ask governments to ensure policy coherence in aid, development finance, COVID-19 recovery funds and national budgets, including reforming, redirecting, repurposing and eliminating all harmful agricultural subsidies: The world is spending at least $1.8 trillion (about 2%) of global GDP, on the destruction of nature through environmentally harmful subsidies, with agricultural subsidies making up $520 billion. Only 10% of the $17 trillion global bailouts is currently directed at cutting GHG emissions or restoring nature.

Quote:
COVID-19 recovery funds and national budgets
🤦‍♂️
+6
Kars
Bedoelt ie bodems waar oude fabrieken hebben gestaan? Of de westerschelde met PFAS vervuiling? Of bedoelt verondiepen van waterplassen met vervuild PFAS slib uit de antwerpse haven?
Of bedoelt ie de staalslakken in de oosterschelde die daar een vaste bodem gevormd hebben? Of bedoelt ie landbouwgronden in EU die door rioolslib bemest worden omdat dierlijke mest tekort is en Nederlandse landbouwgrond de zuiverste grond van EU is door voldoende veehouderijmest?
Jannus
@Kars overheden zijn zelf verantwoordelijk want zij vangen de leges voor de vergunningen
+2
Marco de 1ste
Krijg je ervan als er steeds minder mest op mag.
+3
de Tank
Overal een prijskaartje aan hangen zodat het verantwoord lijkt bakken geld aan verandering te besteden.
Frans1
@de Tank idd, maar ik mis de onderbouwing van die 70%
+4
de Tank
@Frans1 Beeldvorming geeft meer effect dan onderbouwing dus waarom zou je het onderbouwen als je een bepaalde richting op wilt. Het is maar een handjevol dat zich werkelijk verdiept in materie, de rest neemt aan wat hij/zij het best in het beeld vindt passen.
+1
hans1980
Boeren zijn dom
Boeren hebben 70% EU landbouw grond onvruchtbaar gemaakt
Kost 50 miljard
Domme Boeren
+1
Jannus
@hans1980 Daarom heeft men belang bij de agrarische gronden want die zijn jarenlang goed onderhouden waar de rest is verrommeld
Erik1979.
Mijn zoon zegt al jaren dat de zee spiegel stijging komt door het uitspoelen van mineralen van het land naar de zee . Water verdampt maar mineralen en zand niet. Hoor je nooit iets van terwijl er echt wel wat in zit. Het moet altijd co2 zijn. Logisch gezien is het eerder wat mijn zoon zegt als dat het co2 is omdat de ijskappen het niet kunnen zijn. Is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. En hier schrijven ze het gewoon dat er grond uitspoelt. Ook is het een feit dat de zee spiegel stijging al jaren stabiel is.
+2
weurding
@Erik1979. Vergeet niet wat er binnenin de bol gebeurd, als aardplaten over elkaar schuiven krijgt water minder ruimte, moet het wel omhoog, zie je ook bij een tsunami, maar daar zit geen verdienmodel aan vast😏
+2
Jannus
@weurding continenten schuiven ook op door de eeuwen heen,maar dat klinkt niet hip om er geld mee te verdienen
+1
zomaar
@weurding als de platen schuiven komt er aan de andere kant meer plek.
als een berg ontstaat wordt de zee dieper
BertK
@zomaar Zonder krachten van buitenaf wil de aarde een mooi rond bolletje zijn, door middelpunt leidende kracht als gevolg van rotatie weer platter, door andere planeten, zon en de maan zijn er massaverschuivingen aan oppervlak en inwendig. Aarde is en zal altijd aan verandering onderhevig zijn.
weurding
@zomaar als we o.a aan gaswinning doen zou je zeggen er komt ook meer ruimte voor vloeistoffen? Maar zie toch dat de ruimte binnenin door de hitte van de aardbol te klein is, dat leidt tot erupties, ook in zee, en daar waar nieuwe land verschijnt is minder plek voor water😏
cs-agrar
Quote Reactie van @Erik1979.:
Logisch gezien is het eerder wat mijn zoon zegt

kent jouw zoon het fenomeen sloot ook? Als je die sloten niet bijhoud met schouw en baggeren, raken ze vanzelf dicht... (en idd, dat water wat er in zat moet dan ook ergens heen..)
Kars
@Erik1979. Als het land daalt stijgt de zee ook
aapheuvel
Weet ook wel iemand die er zeer ongezond uitziet
Jannus
@aapheuvel krijg je als je in een sigaar rondfietst
+6
matt
70 % is ongezond door tekort aan mest,en de andere 30% moet er ook aan
Geloven,als frans zijn zin doordrijft.
Puddingboer
@matt Timmermans wil 30% biologisch. Het overige waar kunstmest bij komt kijken is in zijn ogen dus ongezond

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duurzaam , europese commissie en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0